1. Anasayfa
  2. LoL

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: Galatasaray Esports – Team Aurora

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: Galatasaray Esports – Team Aurora
Şampiyonluk Ligi
0

2021 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsiminin ilk gününün son karşılaşması, Galatasaray Esports ile Team Aurora arasında gerçekleşti. Günün son maçından yüzü gülerek ayrılan ekip ise Galatasaray Esports oldu.

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: Galatasaray Esports – Team Aurora, Seçim-Yasaklama Ekranı

sampiyonluk ligi secim min

Seçim-Yasaklama ekranı, mavi tarafta başlayan Galatasaray tarafından Rengar yasaklaması ile başladı. Devamında gelişen yasaklama aşamasında ise Galatasaray Rengar’a ek olarak, Samira ve Kai’sa yasaklamalarına yöneldi. Aurora cephesi ise Olaf, Taliyah ve Pantheon yasaklamaları ile ormancı havuzunu bir hayli sınırlamayı tercih etti. İlk seçim aşaması, Galatasaray tarafından Graves’in seçilmesi ile başladı. Devamında, geçtiğimiz maç Serin’in ellerinde gördüğümüz ve şu an oldukça kuvvetli olan Akali ve Hecarim Team Aurora tarafından seçilen iki şampiyon oldu. Galatasaray ise buna karşılık Zoe ve Jhin seçimlerini yaptı. Apheliosu’da kompozisyonuna katan Team Aurora ilk seçim ekranının son seçimini yaptı. İkinci yasaklama ekranında Galatasaray; Shen ve Thresh yasaklamalarında bulunurken Team Aurora, Camille ve Ornn şampiyonlarını yasakladı. İkinci seçim ekranına döndüğümüzde Team Aurora, Alistar ve Mordekaiser’i tercih ederken Galatasaray, Aatrox ve Leona seçimlerinde bulundu ve her iki takım da kompozisyonlarını tamamladı.

  • Galatasaray
    • Aatrox – Üst Koridor
    • Graves – Orman
    • Zoe – Orta Koridor
    • Jhin – Nişancı
    • Leona – Destek
  • Team Aurora
    • Mordekaiser – Üst Koridor
    • Hecarim – Orman
    • Akali – Orta Koridor
    • Aphelios – Nişancı
    • Alistar – Destek
Şampiyonluk Ligi #1. Gün: Galatasaray Esports – Team Aurora
sampiyonluk ligi 1 min

Mücadele sakin bir başlangıcın ardından 2. dakikada alt koridorda Aphelios’u yakalayan Leona ile birlikte Jhin, rakip nişancının sıçrasını almayı ve bir hayli yüksek hasar vermeyi başardı. 7. dakikada makro oyun açısından doğru adımları atan Galatasaray hiçbir karşılık görmeden Okyanus Ejderi katletti. Ardından ise hemen Alamete yönelen Graves ve Leona ikilisi, takımına bir objektifi daha kazandırdı. Dakika 9’da Graves, Leona ve Jhin üçlüsü Vadinin Alametini’de kullanarak üst koridor kulesini düşürmeyi başardı ve ilk kule altınını kazandı.

11. dakikada Aatrox’a karşı bir kule altı deneyen Mordekaiser ve Hecarim ikilisi, Zoe’nin ışınlan kullanması sonucunda geri çekilmek zorunda kaldı. Ancak Zoe, Hecarim’i bırakmayıp skoru almayı başardı. Vadide herhangi bir karşılık görmeyen Galatasaray Esports, ikinci ejder olan Bulut Ejderini de rahatlıkla hanesine yazdırdı. Haritadaki üstünlüğünü sürdüren Galatasaray Esports, sakin geçen maçın 14. dakikasında orta koridor kulesini de almayı başardı. Bu sırada, alt koridorda Graves ve Jhin skorları için hamle yapan Aurora oyuncularının çabası sonuç vermedi. Devamında tüm oyuncuları ile bir araya gelerek bunu bir takım savaşına çeviren Galatasaray Esports, verdikği Jhin skoruna karşılık Aurora’nın üç oyuncusunu mağlup etmeyi başardı ve durumu 4-1 ‘e getirdi.

Sampiyonluk ligi 2 min

17. dakikada, Aurora oyuncuları üst koridora yönelerek Jhin’i yakalamayı ve bir skora dönüştürmeyi başardı. Ancak devamında Galatasaray Esports oyuncularının o bölgeye toplanması sonucunda çıkan küçük çaplı savaşta Mordekaiser ve Hecarim’i kaybettiler. Bu küçük çaplı savaştan üstün çıkan Galatasaray Esports, Vadideki ikinci Alamet’i alarak orta koridorda kullandı ve inhibitör kulesine kadar ilerledi. Dakika 23’te, Team Aurora’nın ormanında çıkan takım savaşından Galatasaray Esports, Aatrox skorunun verilmesine karşılık Alistar ve Hecarim skorlarını almayı başardı. Daha hiç kimse üssüne geri dönmeden iki takım da savaşın hemen ardından vadideki dördüncü ejder olan Dağ Ejderine yöneldiler. Canların bile yarıda olmasına rağmen ejder çevresinde bir takım savaşı daha patlak verdi. Aurora’nın yaşayan son üç oyuncusunu da mağlup eden Galatasaray, dördüncü ejderi de alarak Dağ ruhunu elde etti.

Oyunda oldukça büyük bir üstünlük kuran Galatasaray, 26. dakikada Baron Nashor’u katletti ve maçı bitirmeye doğru adımlar atmaya başladı. Team Aurora’nın üssünde çıkan takım savaşında, rakibinin dört oyuncusunu da mağlup etmeyi başaran Galatasaray dakika 27’de mücadelenin kazananı oldu.

Bolulu Karşılaşmanın En Değerli Oyuncusu

Sampiyonluk ligi mvp min

Zoe performansıyla mücadeleyi 8-0-8 KDA ile bitiren Bolulu, mücadelenin en değerli oyuncusu seçildi.

Şampiyonluk Ligi 1. Gün Diğer Maçlar

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments