1. Anasayfa
  2. LoL

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: NASR Esports – 1907 Fenerbahçe

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: NASR Esports – 1907 Fenerbahçe
0

2021 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsiminin ilk gününün üçüncü karşılaşması, Nasr Esports ile 1907 Fenerbahçe arasında gerçekleşti. Mücadede henüz genç bir kadrodan oluşan 1907 Fenerbahçe ne yazık ki pek varlık gösteremedi. Günün üçüncü kazananı ise Nasr Esports ekibi oldu.

Şampiyonluk Ligi 1. Gün: NASR Esports – 1907 Fenerbahçe, Seçim-Yasaklama Ekranı

Seçim-Yasaklama ekranına mavi tarafta bulunan Nasr Esports, Sparz’ın da sevdiği şampiyonlardan olan Thresh yasaklaması ile başladı. Devam eden süreçte Nasr Esports kendi yasaklama ekranını; Camille ve Akali yasaklamalarını da dahil ederek tamamladı. 1907 Fenerbahçe ise devamında Samira ve Taliyah yasaklamaları ile birlikte ilk yasaklama aşamasını tamamladı. Seçim aşamasına Pantheon seçimi ile başlayan Nasr Esports, devamında Ashe ve Alistar ikilisini seçerek alt koridor şampiyonlarını belirledi. 1907 Fenerbahçe kompozisyonunu seçim ekranının ilk aşamasında; Renekton, Nautilus ve Kai’Sa seçimi ile şekillendirdi. 2. yasaklama ekranında ise Nasr Esports; Thresh, Camille ve Akali yasaklamalarının yanına Nidalee ve Ivern şampiyonlarını ekleyerek Elramir için orman havuzunu sınırlandırdı. 1907 Fenerbahçe ise Taliyah, Olaf ve Samira yasaklamalarının yanına Gragas ve Volibear’ı ekleyerek esnek seçimler istemediğini açık açık gösterdi. 2. seçim ekranına geldiğimizde Nasr Esports cephesinden, Mordekaiser ve Lenom’un imza şampiyonu olan Irelia seçimleri geldi. Buna karşılık olarak ise 1907 Fenerbahçe cephesi, Gnar ve Sejuani seçimleri yapılarak kompozisyonunu tamamladı.

  • 1907 Fenerbahçe
    • Gnar – Üst Koridor
    • Sejuani – Orman
    • Renekton – Orta Koridor
    • Kai’sa – Nişancı
    • Nautilus – Destek
  • Nasr Esports
    • Mordekaiser – Üst Koridor
    • Pantheon- Orman
    • İrelia – Orta Koridor
    • Ashe – Nişancı
    • Alistar – Destek
Şampiyonluk Ligi #1. Gün: Nasr Esports – 1907 Fenerbahçe

5 Ronin-Supermassive karşılaşmasında gördüğümüz benzer bir Fnatic çalısı taktiği bu sefer Nasr cephesinden geldi. 5 oyuncusuyla da alt koridora yönelen Nasr Esports, herhangi bir Fenerbahçe oyuncusu ile karşılaşmadı. Mücadele’nin 2. dakikasında Nautilus çıpasına yakalanan Ashe, oldukça fazla bir hasar aldı. Üst koridorda ise Mordekaiser ile Gnar arasında gerçekleşen takas sonucunda sıçraların da kullanıldığı sürecin kazananı Mordekaiser oldu ve ilk kanı almayı başardı. Devam eden saniyelerde alt koridora yönelen ormancılar ile birlikte bir 3 vs 3 meydana geldi. 3 vs 3 ün kazanan tarafı ise Nautilus skorunu alan Nasr Esports oldu.

İlk Ejder Nasr Esports’un

Sakin geçen bir dört dakikanın ardından Ejder için nehire yönelen 1907 Fenerbahçe, yampiri kesen Pantheon’u yakalamayı başardı. Devamında gelişen takım savaşında Pantheon skrou alınamamışken, Nautilus ve Renekton skorları Ashe ve İrelia’da kaldı. Ardından ise Nasr Esports ilk ejder olan Dağ Ejderini katletti. Dakika 7 ‘de alt koridor ikilileri arasında gerçekleşen takas sonucunda Alistar, Kai’sa’ya yenik düştü. Dakika 8 de Sejuani’nin orta koridora baskını sonucunda İrelia yakalandı. Ancak baskın sonuçsuz kaldı. Orta koridoruna desteğe gelen Nasr Esports oyuncuları, Sejuani ve Renekton skorlarını alıp Vadi’nin Alametine başladı. Dakika 10, skor 6-1… Vadide Nasr Esports üstünlüğü var…

İşler 1907 Fenerbahçe İçin Pek İyi Gitmiyor

Dakika 12, orta koridorda gerçekleşen takas sonucunda canı bir hayli azalan ve kule altına kaçmak zorunda kalan Renekton’a, Sejuani’den gelen destek sayesinde İrelia skoru 1907 Fenerbahçe cephesine yazıldı. Renekton , skorun yanı sıra 350 ekstra altının da sahibi oldu. Dakika 12’de, Ejder için takımlar nehire toplandı. Daha iyi pozisyon avantajına sahip olan 1907 Fenerbahçe, Nasr Esports ormancısını yakalayarak skoru almayı başardı. Fakat, devamında gelişen süreç pek istedikleri gibi olmadı. Ormancısını ve desteğini kaybeden 1907 Fenerbahçe, ejderi bırakmak zorunda kaldı. Alt koridoru boş bırakan sarı lacivertli taraf, rakibine ilk kule altınını da kaptırdı.

vfsl 3 min
Şampiyonluk Ligi #1. Gün: 3.Maçın Kazananı Nasr Esports

Dakikalar 16 ‘yı gösterdiğinde, işlerin onlar için hiç iyi gitmemesine rağmen bir nefes alacak boşluğu bulan 1907 Fenerbahçe, Vadideki 2. Alamet’i alan taraf oldu. 18. Dakikada bir çıkış kapısı arayan Fenerbahçe beş oyuncusuyla birlikte orta koridora yöneldi. Çıkan takım savaşı sonucunda, Nasr Esports cephesi 3 skor aldı. Ardından ise rahat bir şekilde Pantheon, Vadide bulunan Alev Ejderini takımına kazandırdı. Dakika 20’de artık 1907 Fenerbahçe için geri dönüş sinyallerinin olmadığının farkına varan Nasr Esports, Baronu aldı. 1907 Fenerbahçe pes etmek istemeyerek son bir takım savaşı başlattı baronun hemen ardından. Ancak herhangi bir skor alamamalarına karşılık 4 oyuncusunu kaybetti. Hızlıca kuşatma yapmaya başlayan Nasr Esports, üst koridor ve orta koridordaki tüm dış kuleleri yok ederek inhibitör kulelerine dayandı. Alt koridordan kuşatmaya hazırlanan Nasr Esports, 1907 Fenerbahçe tarafından bir direniş ile karşılaştı. Çıkan takım savaşında harika bir Gnar ultisi kullanılsa da Nasr Esports, 2 oyuncusuna karşılık katliam aldı. Dakikalar 24 ‘ü gösterdiğinde ise Vadi’den galip ayrılan taraf Nasr Esports oldu.

Japone, Karşılaşmanın En Değerli Oyuncusu

vfsl mvp min

Alistar performansıyla mücadeleyi 0-2-19’luk bir kDA ile tamamlayan Japone, maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Şampiyonluk Ligi 1. Gün Diğer Maçlar

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments