1. Anasayfa
  2. Espor

Şampiyonluk Ligi 1. gün: İstanbul Wildcats-Galakticos

Şampiyonluk Ligi 1. gün: İstanbul Wildcats-Galakticos
0

Günün 4. maçı fastPay Wildcats ve Galakticos arasında oynanacak.

Seçim ve Yasaklama Ekranı

Seçim yasaklama ekranına Wildcats Nidalee, Zoe ve Cemille yasakları ile başlarken, Galakticos Samira, Pantheon ve Aphelios yasaklaması ile başladı. Seçim ekranında ise ilk seçim hakkını IW Kai’sa’dan yana kullandı ve buna karşılık GAL Seraphine ve Olaf’tan yana kullandı seçimlerini. IW ilk seçim turunun son iki seçimlerinde ise Lillia ve yine yeni yeniden Renekton tercih ettiler. GAL ise ilk seçim turu son seçiminde tercihini Irelia’dan yana kullandı.

Seçim ve yasaklama 2. turunda IW Tristana ve Thresh yasaklamalarında bulunurkan GAL isee Orianna ve Lucian yasakladı. Ekranın devamına GAL sürpriz bir tercihe gidiyor ve destek rolüne Rell seçimini yapıyor. IW ise son 2 seçiminde Akali ve Sett alırken GAL son seçim hakkını Sylas’tan yana kullanıyor.

RiotGamesTurkish Twitch Opera 23.01.2021 16 59 49

Maç İçi

Maçın ilk dakikalarında IW 3 koridorda da şampiyon farklılıklarından kaynaklanana seçimlerden dolayı üstün durumda. Bu durumu açıklamak gerekirse Ferret 2 yampiriyi birden alırken bununla da yetinmeyip dakika 4 içerisinde rakip Gromp’u çalıyor.

Üsse dönüşleri iyi takip eden GAL anında Dağ Ejderi’ni katletti. Bu sırada erkenden ışınlanını kullanan Renekton ve IW ekibi pozisyonun devamını iyi oynadı ve 4 kişiyi katletmeyi başardı.

RiotGamesTurkish Twitch Opera 23.01.2021 17 06 42

Dakika 8 civarı üst ve orta koridoru ittiren IW bu üstünlüğünü kullanarak Vadinin Alameti’ni katletmeyi başardı. Bu olaylar yaşanırken Ferret (Lillia) 8. seviye iken Tumay (Olaf) 6. seviye de.

Dakika 10 da IW tarafından yapılan küçük hata ve rakibinin kompozisyonuna saygı duymaması pahalıya mal oldu. Rakip alt koridor ilk kulesinde dive deneyen IW ekibi Rell ve Seraphine kombosuna maruz kaldı ve o pozisyonda 3 oyuncusunu kaybetti.

RiotGamesTurkish Twitch Opera 23.01.2021 17 11 35

Dakika 14’e gelmeden altın farkı 3.2K boyutunda IW lehine ilerlemekte.

GAL 5K altın gerideyken 3. ejderini almak için ejdere başladı. IW bu ejderi bırakmak istemiyor. 2. Alameti orta koridora bırakan IW ekibi ejderi kaybetse bile koridoru almak istiyordu ama bunun devamında ejder alanında gerçekleşen savaşta IW ekibi 4 skor alırken 3 kişiyi kaybetti ve ejderi de almayı başardı.

RiotGamesTurkish Twitch Opera 23.01.2021 17 18 18

Ejderlerde durum IW:1 GAL:2

Dakika 20’ye gelirken altın farkı ise 6.5K civarında IW lehinde.

Kulelerde durum IW:4 GAL:0

Dakika 22de gerçekleşen küçük çatışmayı Seraphine ve Irelia’nın ultilerinin kaçması sonucu GAL ekibi 2 kişiyi kaybetti. Bunun devamında IW ekibi Baron’a giderken Starscreen ve Serin ejderhaya yöneldi. IW ekibi Baronu alırken ejder pitinde ki IW ikilisinin iyi oynaması hem ejderi hem de devamında ki savaşı kazanmalarını sağladı.

Dakika 25 altın farkı 12,5K, GAL orta koridor ve orman oyuncuları 3 level geride rakiplerine göre. Galakticos’un şu an IW’in oyunu bitirmesini beklemekten başka pek bir şansı yok.

Dakika 30 IW kolay bir şekilde Baron’u katletti ve güçlendirmesini aldı. Dakika 33’te GAL üssünde gerçekleşen savaşta zorlanmayan IW ekibi kuleleri yıktı ve maçı sonlandırmayı başardı.

Maç Sonu

IW rakiplerine göz dağı verdikleri karşılaşmada seçim ve yasaklama ekranının ne kadar önemli olduğunu gördük. Akali’nin yasaklanmaması belki de IW maçı bu kadar rahat kazanmasının nedeni oldu. Bunula beraber tekli ve çiftli koridorlarda üstün olan IW ekibi bu üstünlüğünü haritaya dağıtmayı başardı ve oyunu yavaş ve emin adımlarla kazanmasını bildi.

RiotGamesTurkish Twitch Opera 23.01.2021 17 40 08

Maçın adamı da kuşkusuz üst düzey Akali performansı ile Serin oldu;

RiotGamesTurkish Twitch Opera 23.01.2021 17 40 50
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments