1. Anasayfa
  2. Espor

Bjergsen TSM ile İlgili Konuştu

Bjergsen TSM ile İlgili Konuştu
bjergsen
0

Bjergsen, TSM ‘in mücadeleleri, kadro değişiklikleri ve Worlds Şampiyonası hakkında röportaj verdi.

TSM dört maçlık kazanma serisi ile taraftarlarına LCS ‘in yaklaştığımız son haftalarında üst sıralara yerleşmek için mücadele verebilecek gerçek bir takım görüntüsü verdi.

Bu başarının bir kısmı geçtiğimiz birkaç haftadır düşüş yaşayan Cloud9 ‘ın tahtının sarsılmasıyla ilgili olabilir. Cloud9 Temmuz ortasındaki TSM mücadelesini kazanmayı başarmıştı fakat TSM 15 gün sonraki mücadelede etkileyici bir galibiyet alarak tam bir geri dönüş sergilemeyi başardı. Şu anda 2. sırayı paylaşan iki takım arasında amansız bir mücadele olurken Team Liquid 1. sırada göz önüne seriliyor.

lcs

Takımın kalbi ve iki sahibinden birisi olan orta koridor oyuncusu Soren “Bjergsen” Bjerg, Cloud9 karşılaşmasında gösterdiği 2/1/13 KDA ya sahip Twisted Fate performansıyla galibiyete önemli ölçüde katkı sağladı. Rakibi orta koridor Yasin “Nisqy” Dinçer mücadeledeki Azir performansıyla hiç kill alamazken 0/4/7 KDA ile maçı bitirdi. Ancak uzun süredir rekabetleri devam eden TSM ‘in ezeli rakibine sorarsanız, ekibin yakın zamandaki başarıları tamamen büyük bir ekip çabasının sonucudur.

Bjergsen

Bjergsen: ” Bu hafta oldukça iyi uygulamarımız olduğunu düşünüyorum. Oyunlara uyguladığımız birçok şeyi alabildik. Açıkçası bu hafta her iki maçta da Caitlyn – Morgana ikilisini oynadık ve bu durumun her iki maçta da galibiyet açısından gayet başarılı olduğuna inanıyorum. Ve Broken Blade için gerçekten çok rahat edebileceği ve iyi pickler sağladık. Bireysel oyunumuzun bu hafta gerçekten yükseldiğini düşünüyorum. Takım olarak işleri çok daha iyi yapıyoruz ve daha çok aynı sayfadayız. Ancak, yakalandığımız veya eksik fight yaptığımız veya fightlardaki rolümüzün ne olduğunu bilmediğimiz bazı durumlarda bireysel oyun bir nevi eksiktir. Ama bugün, herkesin gerçekten hızlandığını hissettim. Özellikle Spica takım savaşlarında Sett ile bazı harika işlere imza attı.” sözlerini paylaştı.

Transferler Hakkında

TSM tarafından 8. haftadan önce yayınlanan bir videoda, ekip iletişimleri iyileştirmeyi, kendilerini çok fazla tekrarlamamayı ve birbirlerini dinlememeyi tartıştı. Bjergsen, bu haftaki iletişimlerin “çok çok daha iyi” olduğunu kaydetti. Kazanmak genellikle herhangi bir takımın rahatsızlıklarına çare olur, ancak özellikle TSM bir dizi kadro değişikliğiyle birlikte bir roller coaster yılı geçirdi. Bütün bunlar TSM ‘in eski yıldız nişancısı Doublelift ‘in takıma geri dönüşü ile başladı. Daha sonra ormancı Dardoch ‘un takımdan ayrılıp Spica ‘nın akademi takımından as takıma terfisi gerçekleşti. Daha sonra bu serüven destek rolündeki Biofrost yerine Treatz ‘ın gelmesiyle devam etti. Bjergsen bunun bir lütuf olduğunu ve takımın moralinin uzun zamandır olduğundan daha yüksek olduğunu söylüyor.

Bjerg: “Split başladığından beri tutarlı bir gelişme gördüm. Motivasyonumun son bölünme ve hatta geçen yıl olduğundan çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum, ancak bireysel olarak benimle ilgili farklı bir şey olması gerekmiyor. Son birkaç yılda, kültüre gerçekten uymayan birçok oyuncuyla uğraştım. Belki de çok olumsuzlar veya TSM ‘de bir takım olmayı ve bir oyuncu olmayı görmüyorlar benim yaptığımın aksine.Çok temel düzeyde aynı fikirde olmadığınızda bu gerçekten zor. Ama şimdi aynı şeyleri isteyen beş oyuncumuz olduğunu hissediyorum.”

Bu takımda kesinlikle güçlü sesler ve çok başarılı oyuncular var. Bjergsen artık TSM ‘nin bir parçası, Doublelift tüm zamanların en başarılı LCS oyuncusu (bu başarının çoğu TSM ‘deki ilk görevinde başladı). Esporda en köklü organizasyonlardan biri olan ve şimdiye kadar sadece League of Legends değil, birçok sahnede bir kurum olan TSM ‘nin siyah beyaz formasını giymekten bahsetmiyorum bile. Ancak Bjergsen’e göre egolar kapıda kontrol ediliyor ve takım kazanmaya odaklanıyor.

Bjergsen:

“Elbette, eleştiri almak biraz zor olabilir. Şimdi, bu da üzerinde çalıştığımız bir şey; birisi size bu doğrudan geri bildirimi verirken, hemen savunmaya geçmeyin ve bu adamın sadece daha iyi bir oyuncu olmanıza yardım etmeye çalıştığını anlayın. Sana berbat olduğunu ya da bok gibi oynadığını söylemeye çalışmıyor. Ama gerçekten konuşmayan ve fikirlerini dile getirmeyen oyuncularınız olduğunda bu daha zordur. Fikirlerini tutuyorlar ve gerçekten takımla çok fazla zaman geçirmek istemiyorlar ya da sadece antrenmanlar biter bitmez eve gitmek istiyorlar. Ama tamamen takıma bağlı beş oyuncu var ve hepsi bu takımda.” diye ekledi.

Worlds Hakkında da Konuştu

TSM ligde 12-5 durumda ve 2. sırada olduğu için üstünde herhangi bir playoff baskısı yok. Zaten playoffa kesin olarak katılacaklar. Eğer playofflarda başarılı olurlarsa veya en kötü 3. olmayı başarırlarsa Şangaydaki Dünya Şampiyonasına (önceki worlds şampiyonalarından oldukça farklı olan) katılacak 3 LCS takımından biri olmaya hak kazanacak. Bu, bir pandemi sırasında dünyayı dolaşmak anlamına gelir.
TSM bunun hakkında uzun uzun konuşmamış olsa da, bu yolda devam ediyorlar. Bjergsen çocukluğundan beri muzdarip olduğu astım hastalığını da paylaşmadan geçmedi. COVID ile sözleşme yapmak kesinlikle bir endişe kaynağıdır.

Bjergsen , “Worlds ‘e gideceğimizden emin olduktan sonra -COVID sırasında seyahat- muhtemelen hakkında konuşacağımız bir şeydir.” dedi.

“Eğer kendilerini güvende hissetmezse Worlds ‘ü takım arkadaşlarımdan birine bile karşı tutmam. Kişisel olarak astımım var. Yani COVID olacaksam, bunun beni gerçekten güçlü bir şekilde etkileyebileceğini biliyorum. Çin’de olursam bu durumun nasıl olacağını bilmiyorum. Hastaneye kaldırılmam gerekebilir. Yani tabii ki küçüklüğümden beri oldukça şiddetli astım geçirdiğimi düşünürsek bu durum çok endişe verici. Bu hakkında çokça düşündüğüm bir şey. Ancak eminim ki gidip gitmeyeceğimizi bildiğimizde bunun hakkında daha çok konuşacağız. ” – Bjergsen

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments