1. Anasayfa
  2. LoL

TSM Eleştirilerin Odak Noktası Oldu

TSM Eleştirilerin Odak Noktası Oldu
0

TSM’de son haftalar oldukça sıkıntılı geçti ve akan suların durulmaya niyeti de pek yok gibi duruyor. Geçmişte, TSM Başkanı Leena’nın viral olan özel çağrısı ağır eleştirilerin hedefi olmuştu. Bunun akabinde birbirini takip eden ve ardı arkası kesilmeyen birçok tartışma gündeme geldi.

Özel Çağrı

TSM Başkanı Leena , erkek arkadaşı olan Yiliang “Doublelift” Peng’in canlı yayınında Joshua “Dardoch” Hartnett hakkında bir takım sözler sarfetti ve hiçbir takımın onu kendi bünyesinde bulundurmak istemeyeceğini belirtti.

TSM Başkanı Leena’nın Durum Üzerine Attığı Tweet

Bu durum Dardoch’un takımdan ayrılmasına ilişkin bazı spekülasyonlara zemin hazırladı. Her ne kadar Doublelift ile Leena bir ilişki içerisinde olsa da aralarında işçi-işveren ilişkisi olduğunu göz ardı edemeyiz. Birçok insan da bu durumu göz ardı etmeyerek, Leena’nın kendi çalışanının önünde aynı takım içerisinde yer alan diğer oyuncuya karşın böyle ithamlarda bulunmasını sert bir dille eleştirdi.Leena, daha sonra eylemleri için resmi bir özür metni yayınladı fakat iş işten geçmişti.

TSM’den Ayrılan Oyuncular Sessizliğini Bozuyor

Bu olaydan çok kısa bir süre sonra takım oyuncuları Dardoch ve Kobbe takımdan ayrıldıklarını açıkladılar. Dardoch Dignitas’a , Kobbe Misfits’e transfer oldu. TSM, Dardoch ve Kobbe’nin kendilerine yeni bir yuva bulması konusunda yardımcı olmuş olsa da oyuncular eski takımına karşı lafını sakınmayacak durumdaydı.

Dardoch , yaptığı bir röportajda olanlardan hiç memnun olmadığını belirtti. Doğru kişiden bir özür almadığını ve olay hakkında iyi hissetmediğini de ekledi.

Dardoch: Hiçbir şey telafi edilmedi. Ortada sadece bir özür var, hepsi bu. Üstelik bunu yapan kişiden bile değil. Hala bu konuda iyi hissetmiyorum, artık benim bakış açımdan bu durumda konuşmak için fazla bir sebep görmüyorum diyerek düşüncelerini belirtti.

Öte yandan Kobbe, Avrupa’ya dönmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Doubelift’in onun yerini alacağını bilerek ne kadar acı çektiğinden bahsetti.

Kobbe: Duyduğum haberler beni çok üzdü. LCS’de TSM bünyesinde oynamak için hayatımdan vazgeçtim. Onlara hep elimden gelenin en iyisini verdim. Takım olarak çalışamamamızın sebebinin ben olduğumu düşünmüyorum. Gerçekten, konuşmak canımı çok acıtıyor. dedi.

Bir takım için çok şey yapan oyuncular kesinlikle daha iyi bir muameleyi hak ediyor. TSM, oyuncuların ayrılışları konusunda kendilerini daha iyi hissetmelerini maalesef sağlayamadı.TSM’in oyunculara yeni takım bulmalarına yardımcı olması gerçekten iyi bir jestti ancak Dardoch ve Kobbe TSM‘in tutumundan halen daha memnun değil.

TSM Gizli Bir Koçla mı Çalışıyor?

Thorin paylaştığı bir tweette TSM‘in gizli bir koçla çalıştığını iddaa etti. Söylentiye göre TSM, Fnatic‘in eski koçu VeigarV2 ile çalışmakta. VeigarV2 geçmişte pedofilik suçlamaların hedefi olmuş ve takımdan kovulmuştu. Ardında kirli bir leke bırakmış olan VeigarV2’nin TSM‘le çalışıyor olduğu söylentileri ortamı kızıştıran bir başka faktör. TSM‘in konu hakkında topluluğa herhangi bir açıklamada bulunmayacağı da söylentiler arasında.

Eğer söylentiler doğruysa işler TSM için çok daha kötüye gidecek gibi görünüyor. Sadece birkaç ay önce yüksek profilli bir suçlama ile bağlantılı bir koçla ilişkilendirilmek kesinlikle iyi bir görüntü değil.

LCS Draması

LCS Yaz Mevsimi 2020, Team Liquid ile TSM‘in karşılaşması ile başladı. Mücadele öncesinde Doublelift eski takımı hakkında: “Beni kovmuş olan herhangi bir takım korkmalı. Ve bence Team Liquid korkmalı” sözlerini paylaştı. Team Liquid bunun üzerine alayvari bir tavır takınarak gerçekten korktuklarını belirtti.

Team Liquid’in Doublelift’e Verdiği Yanıt

Maç TSM için planlandığı gibi gitmedi. Team Liquid, TSM karşısında dominant bir oyun geçirerek mutlak bir galibiyet aldı ve lige 1-0 başladı. Maç hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İlerleyen Günlerde

TSM şu anda olmasi gerektiği konumda değil. Çok fazla olay gerçekleşiyor ve eğer bunlar arasında bir denge kuramazlarsa, yakın gelecekte takım ciddi zararlara maruz kalacak.

TCL’de göstermiş olduğu üstün başarı neticesinde LCS’de oynama fırsatı bulan Broken Blade‘in takımında bu tarz magazinsel ve oyuncuların moral motivasyonla beraber performanslarını kötü yönde etkileyecek olması beni derinden üzüyor.

Tartışmalı bir antrenörün satın alınması, oyuncuların ayrılması ve lige mağlubiyet ile başlamak iyi bir şeyin işareti değildir. Umarım, yakın zamanda her şey çözüme kavuşur. TSM‘in mevcut durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments