1. Anasayfa
  2. Diğer

Microsoft Ünlü Yayıncıların Bulunduğu Mixer Platformunu Kapatıyor

Microsoft Ünlü Yayıncıların Bulunduğu Mixer Platformunu Kapatıyor
0

Microsoft yakın zamanda yaptığı açıklamada 22 Temmuz‘dan sonra Mixer platformunu kapatacağını söyledi.

Bu reklam alanını aktif et!

Herkesin aklına ilk gelen soru şudur: “Tüm ortakları ne olacak?” Microsoft şu an itibariyle yayıncılarını Facebook Oyunlarına geçirmeyi planlıyor. Resmi ifadeler henüz Shroud gibi büyük isimlerden gelmedi ve birçoğu bu büyük kararın ne kadar önce verildiğini merak ediyor.

https://twitter.com/Nibellion/status/1275134494446665728?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1275134494446665728&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thegamer.com%2Fmicrosoft-shutting-down-mixer%2F

Ninja’nın Mixer Açıklaması Gecikmedi;

Phil Spencer, The Verge‘e verdiği açıklamada “Mixer topluluğunun gerçekten Facebook’un sahip olduğu geniş kitlelerden ve oyunculara Facebook’un sahip olduğu sosyal platform aracılığıyla çok sorunsuz bir şekilde ulaşma yeteneklerinden faydalanacağını düşünüyorum.”dedi

Microsoft, gelecek haftalarda mevcut Mixer görüntüleyicilerini ve yayıncılarını Facebook Oyunlarına geçirmek için Facebook ile ortaklık kuruyor. 22 Temmuz’da tüm siteleri ve uygulamaları otomatik olarak Facebook Oyunlarına yönlendirilecek. Mevcut Mixer Partners’a Facebook Gaming ile ortak statüsü verilecek ve Mixer para kazanma programını kullanan tüm yayıncılara Facebook’un Level Up programı için uygunluk hakkı tanınacaktır.

Ninja ve Shroud Twitch’e Geri Dönmekte Özgür Olacak

Microsoft’un Facebook ile ortaklık yapma tercihi, yaklaşmakta olan xCloud oyun akışı hizmetinin ve genel oyun çabalarının cazibesini genişletmekle ilgili stratejik bir seçimdir. Microsoft, xCloud‘u Facebook Oyununa getirmek için Facebook ile yakın bir şekilde çalışarak izleyicilerin tıkladığı ve insanların akış yaptığı oyunları hemen oynatmasına izin verecek. Bu, Google’ın Stadia ile olan amaçlarına çok benzeyen bir vizyon, ancak Mixer bunu daha geniş bir şekilde sunmak için ölçek ve izleyiciden yoksundu. Microsoft, Ninja ve Shroud gibi özel yayıncıları büyük fırsatlarla işe aldı, ancak hizmeti rakipler üzerinden daha fazla kişinin kullanmasına yetmedi. Ninja, Shroud ve diğer popüler yayıncılar artık Twitch’e katılabilir veya Facebook Oyun‘da yayın yapabilir.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments