1. Anasayfa
  2. Espor

Penta CS:GO ‘ya Geri Dönüyor

Penta CS:GO ‘ya Geri Dönüyor
0

PENTA SPORTS , Perşembe günü Christoph “red” Hinrichs liderliğinde tekrardan CS:GO sahnesine döneceğini duyurdu!

PENTA , Counter-Strike sahnesinde en son Kevin “kRYSTAL” Amend, Jesse “zehN” Linjala, Paweł “innocent” Mocek, Niko “naSu” Kovanen, Kevin “HS” Tarn and Miikka “suNny” Kemppi kadrosuyla 2017’de bulunmuştu.

PENTAS success 1

Alman ekibin, DreamHack Winter 2014 ve ESL One: Katowice 2015‘de uluslararası başarıları bulunmakta. Buna rağmen PGL Major Kraków 2017’yi 12-14. sırada bitirince maalesef yavaş yavaş parçalanmaya başladı.

krakow 2017 penta
PGL Major Kraków 2017

Takımın Dağılış Süreci ve Yeni Kadrosu

Parçalanma ilk olarak 17 Ağustos 2017’de Mousesports‘a transfer olan suNny ile başladı ve HS‘nin OpTic Gaming’e gitmesiyle devam etti. 1 ay sonra koçluk görevini üstlenen “naSu” da GODSENT‘in yeni koçu olmak üzere ekipten ayrıldı. Bütün bunlar, PENTA‘nın geri kalan oyuncularının sözleşmelerini feshetmesine ve takımı 4 Ekim’de dağıtmasına yol açtı.

https://twitter.com/PENTA_Sports/status/1273601369338007553

CS:GO sahnesinde 3 yıldır bulunmayan PENTA bu sene eski EURONICS üyeleri olan Christoph “red” Hinrichs, Yannik “neviZ” Baumhöfner, Patrick “pdy” Merken’in yanı sıra Sebastian “⁠xenn⁠” Hoch ve Andreas “⁠synx⁠” Trapp ile anlaştı. Takımın koçluk görevini Alexander “TerrorBanane” Gräser üstlenecek.

Red, pDy, neviZ üçlüsünü daha düşük seviyeli turnuvalarda görmüş olsak da EURONİCS‘te oldukça başarılı bir performans sergilediler. 2020’deki en önemli başarıları arasında WINNERS League – Season 3: Europe Main Division‘ı ikinci sırada bitirmek, ESEA Sezon 33: Open Division – Avrupa‘da yarı final ve ESL Meisterschaft: Spring 2020‘de beşinci, altıncı sırada bitirmeleri bulunuyor.

Bu üçlüye Planetkey Dynamics’in eski rifler oyuncusu xenn ve eski epikk esports oyuncusu synx de katıldı. Bu iki oyuncunun 5 yılı aşkın tecrübeleri olmasına rağmen Almanya’da veya yurtdışında yüksek profilli herhangi bir takımda bulunmadılar.

Takımın lideri red: “Öncelikle , şeffaf müzakere süreciyle birlikte hızlı bir anlaşma sağlayan PENTA yönetimine teşekkür ediyorum. Böyle yerleşik ve tanınmış bir organizasyona yeni evimiz diyebildiğimiz için çok mutluyuz. Yeniden CS:GO sahnesine dönen PENTA‘yı temsil etmek bizim için bir onurdur” sözleriyle duygularını belirtti.

PENTA Sports CS:GO Major Tournament‘i ilk 8 de bitiren tarihteki ilk Alman ekip olmayı başardı.

Aynı başarıyı PGL Major Kraków 2017‘de Xanteres’in şu anki takımı BIG ve ELEAGUE Major: Boston 2018‘de mouesports elde etmişti.

PENTA resmi olarak 99Liga Season #15: Division 1‘de yer alacak.

99 liga season 15 Division1
99Liga Season #15: Division 1’de yer alan takımlar.

Son zamanlarda takımların veyahut oyuncuların Valorant‘a geçiş haberlerini duyuyoruz. Bu durumdan muzdarip olan okurlarımıza bir nebze de olsa güzel bir haber!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments