1. Anasayfa
  2. LoL

League Of Legends 10.15 Yaması Devrim Niteliğinde

League Of Legends 10.15 Yaması Devrim Niteliğinde
League Of Legends 10.15 Yaması
0

Riot Sorun Yaratan Oyunculara Karşı Daha Sert Olacak

League Of Legends 10.15 Yaması ‘nda Riot, denetim sistemini geliştirmeyi ve sorun yaratan oyunculara karşı 10.15 yamasında daha sert bir tutum sergilemeye ve caydırıcı cezalar vermeye hazırlanıyor. Bu durumdan ilk sebeplenecek olanlar “Bilerek besleme” ve “AFK” kategorileri doğrultusunda bildirilen oyuncular olacak. Söz konusu duyuru League of Legends başrol tasarımcısı Mark “Scruffy” Yetter aracılıyğa geldi.

Geliştiriciler; “Bilerek Besleyenler” , “Afk Kalanlar” , “Oyundan Çıkan” tekli dereceli eşleştirmenin “veba”ları olarak nitelendirdiği oyuncuların sayısını azaltmak için çaba gösteriyorlar.

“Mevcut sistemlerimizi davranışı inting olarak sınıflandırmada daha katı olacak şekilde ayarlıyoruz. Hala kötü bir oyun için oyuncuları cezalandırmak istemiyoruz, ancak mevcut eşiklerimiz ile kötü bir oyun geçiren oyuncunun hangi konumda olacağı arasında ince bir çizgi olduğunu düşünüyoruz.” – Mark “Scruffy” Yetter

Bununla birlikte “Bilerek besleme” cezası 14 günden başlayacak ve tekrarlandığı taktirde katlanarak artacak.

Riot geliştirdiği tespit sistemiyle bilerek boş boş duran ve AFK olarak algılanmamak için arada sırada hareket eden oyuncuları da tespit etmeyi hedefliyor. Cezalar, AFK bir oyuncunun takımı kazansa bile oyuncuya bir mağlubiyet vererek daha sert ve caydırıcı oluyor. Scruffy, tespit sistemini geliştirmek için gelecekteki planları da özetledi. Oyunu dramatik bir şekilde bilerek beslemeden ama yinede mahveden ve tespit edilmekten kurtulan oyuncular var. Bu oyuncular için yeni bir sistem gelecek ve ceza sistemi daha erken harekete geçerek tekrarlandığı taktirde hiç acımadan katlanmaya devam edecek.

Yuumi Tekrardan Buff Almaya Hazırlanıyor

Büyülü sevimli kedi Yuumi aramıza yeniden aktif bir şekilde katılabilir. Yuumi, aldığı son nerften önce League Of Legends ‘in en iyi support konumundaydı (Ban rate ve Win rate göz önüne alındığında). Yuumi ‘nin erken safhadaki mana problemini bilmeyenimiz yoktur. Riot, Yuumi’nin erken safhada en çok ihtiyaç duyduğu pasifine yönelik bir nerf getirmişti. League of Legends başrol tasarımcısı Mark “Scruffy” Yetter ‘a göre Yuumi ‘nin pasifindeki mana yenilemesine yönelik bir buff 10.15 yamasında bizleri bekliyor. Bu, artık Yuumi ‘nin kendi manasını yenilemek için sık sık takım arkadaşının içinden çıkmasına gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Görünüşe göre Riot, Yuumi ‘nin bir destek için gerekli olan koridor aşamasındaki sürdürülebilirliğini doğrudan hedefliyor.

Aynı zamanda bu durum Yuumi ‘nin yeteneklerini mana harcamaktan eskisi kadar korkmadan sık sık kullanabilmesine kapı açıldığı anlamına geliyor.

Tek buff alan şampiyon Yuumi değil!

Champion.gg ‘e göre Skarner’ın ormanda yüzde 47.97 kazanma oranı var. Metadaki en zayıf ormancılardan kabul edildiği için Riot, Skarner’ın Q yeteneğinin hasarını güçlendirmeye hazırlanıyor. Ayrıca E yeteneği düşmana vurduktan sonra hareket hızını artık kaybetmiyor.

Noxus ‘un vizyoner hükümdarı Swain için de bir güçlendirme gündemde. Pasifinin bekleme süresi azalıyor ve bununla kalmayarak bekleme süresinde azalma sağlayan rün ve eşyalar pasifine de etki ediyor! Ancak mana yenilemesi kaldırılacak. En özel yeteneği olan ve şampiyonun hasar kaynağı konumundaki Q yeteneğinin bekleme süresi azaltılacak.

Caitlyn, Irelia, Gragas ve Shenn ‘de League Of Legends 10.15 Yaması ‘nda güçlendirmeye tabii tutulacak.

Lee Sin ve Aphelios Nerf Listesinde

Bu kadar buff haberi verdiğimize göre nerflenen şampiyonlar listesinden söz edebiliriz. Nerf dalgası, League Of Legends ‘in en popüler şampiyonları olan Aphelios ve Lee Sin ‘i maalesef pas geçmiyor. Mark “Scruffy” Yetter
gelecek hafta için belirsiz nerf listesini yayınladı. Aphelios ve Lee Sin, profesyonel oyuncuların ve Riot geliştirici ekibinin dikkatini çekti ve yaklaşan yamada bazı değişikliklere yol açtı.

Yama önizlemesi, Aphelios ‘un turretinin “dönüş hızını” etkileyeceğini ve koyulduğu gibi ateş etmeyerek ilk ateş animasyonunun tetiklenmesinin biraz süre alacağını gösteriyor. Aphelios ‘un Crescendum turretleri, Heimerdinger turretlerine benzer özelliklere evrilerek yaklaşan rakiplere vuracak. Bu zayıflatma Aphelios ‘un bazı güçlü silah kombinasyonlarını da bir kenarı koyacak. Özellikle de koridor aşamasında rakiplerinin Aphelios ‘a, karşı oyun yapmasının önünü açacak.

Aphelios, Riot ‘un şampiyonu çıkardığı günden beri dengelenmesinin ne denli zor olduğunu belirgin bir şekilde kanıtladı. Şampiyon hemen hemen her yamada nerf almasına rağmen yine de dizginlenemiyor. Muhtemelen yine tam anlamıyla istenen noktaya gelemeyip 10.16, 10.17 gibi yamalardaki nerf silsilesinde ismini bulunduracak.

Kör keşiş Lee Sin de gücünün bir kısmını kaybedecek. Nerf tam olarak şampiyonun hangi özelliğine gelecek belli değil. Ancak Lee Sin 9.18 yamasından beri doğrudan herhangi bir değişikliğe uğramadı. Champions.gg ‘e göre şampiyonun platin ve üstü için kazanma oranı %47 ile ortalamanın altında bir durumda. Ancak profesyonel oyundaki yaygınlığı, şampiyon doğru ellerde katlanarak çok daha iyi hale geldiğinden göz ardı edilemez. Riot W yeteneğinin bekleme süresini arttırarak veya temel yeteneklerinin hasarını azaltarak şampiyonun erken oyundaki üstünlüğünü azaltmak isteyebilir.

Ornn, Tank Fiddlesticks, Twisted Fate ve Thresh nerf dalgasının kurbanları olacak maalesef ki.

League Of Legends 10.15 Yaması ‘nda Esnek Dereceli de Birtakım Değişikliklere Uğrayacak

Arkadaşlarınızla artık rank endişesi duymadan daha rahat oynayabileceksiniz. Esnek dereceli aynı Clash turnuvası gibi olacak. Mevcut sistemde iki oyuncu arasındaki küme farkı gözetiliyordu. Altın bir oyuncu ile elmaas bir oyuncunun aynı oyuna girememesi gibi. Clash turnuvalarında ise bu küme farkı gözardı ediliyordu. Artık esnek dereceli sistemi de Clash tarzında olacak ve aradaki küme farkları gözedilmeksizin Demirden Challanger ligine kadar dileyen dilediği oyuncuyla birlikte oynayabilecek.


Kısa bir süre önce Quick Gameplay Thoughts blog yazısında Mark “Scruffy” Yetter, Clash için ayarlanan sınırsız sıralama sisteminin başarısından dolayı, geliştirici ekibinin aynı sistemi ranked esnek eşleştirme maçlarına da uygulamaya karar verdiğini söyledi.

Sistem, her bir oyuncunun rütbesinin ağırlıklı ortalamasını alarak çalışır ve aynı zamanda daha yüksek rütbeli oyunculara öncelik verir. Daha düşük bir elodaysanız ve yüksek elodaki arkadaşınızla oyuna girme hakkına sahip olacaksınız fakat sakın karşınıza baştan aşağı yüksek lig oyuncularının geleceği endişesine kapılmayın. Sistem eşleştirilecek 2 lobideki oyuncuların da elo seviyelerini dikkatli bir şekilde eşit paylaştırma konusundaki başarısını Clash turnuvalarında defalarca kez kanıtladı.

“Genel olarak bu eşleştirme sisteminin, geniş bir rank yelpazesine sahip daha çok oyun yaratacak olsa da yeteneklerini test etmek isteyen gruplar için daha kolay erişilebilir olmasının iyi olacağını düşünüyoruz.” -Scruffy

Bu güncellemeden önce esnek derecelinin, tekli dereceliden ayrı bir ligi vardı. Ama şimdi lig farketmeksizin 5 kişilik bir arkadaş ekibiniz ile ister takım tabanlı yeteneklerinizi sergilemek için isterseniz de troll oynayıp eğlenmek için vadiye inebilirsiniz. Bu sistemin aynı zamanda düşük ligdeki oyuncuların yüksek ligdeki oyunculara karşı mücadele edebileceği için mekaniklerini geliştirebilmesi için bir kapı aralayacağına da dikkat çekiliyor.

League Of Legends 10.15 yaması 22 Temmuz Çarşamba günü bizlerle !

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments