1. Anasayfa
  2. CS:GO

IEM New York 2020: EU Şampiyonu FaZe Clan oldu!

IEM New York 2020: EU Şampiyonu FaZe Clan oldu!
0

Avrupa karması ekip FaZe Clan, Markus “⁠Kjaerbye⁠” Kjærbye’nin takıma katılmasından sonra ilk kez şampiyonluk yaşadı.

HLTV.org sıralamasında 13. sırada bulunan OG Esports ve 17. sırada bulunan FaZe Clan arasında geçen büyük finalde FaZe, rakibini 3-0 mağlup ederek 70.000$‘ın yanı sıra ESL Pro Tour için 400 puanın sahibi oldu.

Nikola “⁠NiKo⁠” Kovač önderliğindeki FaZe, son şampiyonluğunu geçen yıl Kasım ayında BLAST Pro Series Copenhagen 2019‘da yaşamıştı. OG Esports ise kurulduğu Aralık 2019‘dan beri ilk kez bir final oynadı. Aleksi “⁠Aleksib⁠” Virolainen ve ekibi, grup maçlarında Team Vitality, BIG ve Heroic gibi takımları mağlup ederek etkileyici bir performans sergilemişti.

Bo5 formatında oynanan maçta grup maçında FaZe‘i 2-0 mağlup eden OG Esports aynı hikayeyi yazamadı. İlk harita FaZe Clan‘ın seçtiği Mirage‘de 6:1 öne geçen OG, ilk yarı 8:7 önde kapattı. İkinci yarıyı da 8:7 FaZe‘in kazanması üzerine maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda iki Avrupa karması takım arasında gidip gelen maç 22:20 FaZe‘in galibiyeti ile sonuçlandı.

İkinci harita Inferno‘da ise OG, haritayı kendileri seçmiş olmasına rağmen ilk yarıyı 3:12 geride kapatarak büyük bir şok yaşadı. İkinci yarıda hata yapmayan FaZe, Inferno haritasında da 16:5 gibi rahat bir skorla durumu 2-0′ getirdi.

Son haritada ise FaZe Clan kendi seçtikleri harita Dust II‘de ilk yarıyı 7:8 geride kapatmasına rağmen ikinci yarı geri döndü ve harita 16:11 FaZe Clan’ın galibiyeti ile sonuçlandı. Bu sonuçlarla FaZe Clan, IEM New York 2020: EU Şampiyonluğuna uzandı!

https://esporgazetesi.com/cloud-9-oyuncu-maaslari/

They still don't understand but soon they will!

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments