1. Anasayfa
  2. Espor

NYChrisG Evil Geniuses Takımından Çıkarıldı

NYChrisG Evil Geniuses Takımından Çıkarıldı
0

Dövüş oyunları topluluğu, turnuva organizatörleri ile birlikte; taciz, ırkçılık ve cinsiyet ayrımı konularında geç kalınmış olsa da 2020’de katı kurallar getirdi. NYChrisG, geçmişte yapmış olduğu bir takım ırkçı ve cinsiyetçi söylemleri yüzünden Evil Geniuses’in dövüş oyunları takımından çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde, Ryan “FilipinoChamp” Ramirez’in “Black Lives Matter” başlığı altında yaptığı bir espriden dolayı Capcom ortaklı bir etkinlikten engellenmişti. Bundan önce de Dalauan “LowTierGod” Sparrow ve Christina “CeroBlast” Tran  ikilisi, Twitter ve canlı yayın üzerinden yaptıkları transfobik ve ırkçı ifadeler dolayısıyla EVO ve Capcom turnuvalarından engellendiler.

Şimdi de Evil Geniuses, Christopher “NYChrisG” Gonzalez’in Facebook üzerinden katıldığı bir tartışmadaki ırkçı söylemlerinden dolayı takımdan çıkarıldığını açıkladı.

Organizasyon, “Chris ‘NYChrisG’ Gonzalez serbest bırakıldı ve artık Evil Geniuses üyesi değil.” tweetiyle oyuncunun takımdan çıkarıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili Tweet.

Chris’in serbest bırakılmasının nedeninin 2017 yılında yaptığı kadın oyuncuları, özellikle Asyalı ve siyah oyuncuları hedef alan bir dizi aşağılayıcı iddialar olduğunu doğrulayan bir takip yorumu yapıldı.

Evil Geniuses tweetin devamında: “Biz, Evil Geniuses’de topluluğumuzun her üyesine değer veriyoruz ve tacize toleransımız yok. Soruşturmadan sonra, Chris’in 2017’de yapmış olmasına rağmen, açıklamalarının topluluğumuzda gerçekten zararlı bir etkisi olmaya devam ettiği açıktı.” diye belirtti.

Söz konusu yorumlar, EVO 2016 kazananının Facebook’da yaptığı tartışmanın bir parçasıydı. NYChrisG ‘in yorumunda yer alan “black female gamers suck. They are literally 99% talk.” ifadesi takımdan çkarılması doğrultusunda alınan karara öncülük etti.

NYChrisG racist
NYChrisG racist2
NYChristG’nin ırkçı ve cinsiyetçi söylemleri.

Oyuncu Duruma Sessiz Kalamadı

29 yaşındaki oyuncu, organizasyonun bu kararı sonucunda sessiz kalmadı. Organizasyonun kendisini “otobüsün altına attığını” ifade etti.

NYChristG Evil Geniuses ile 2017 yılında ilk sözleşmesini imzalayarak takıma katılmıştı. Söz konusu yorumlar takıma katılmasından önceye dayanıyordu ve bu zamana kadar herhangi bir ceza ile karşılaşmamıştı.

ChrisG’nin sessizliğini bozduğu tweet dizisi.

NYChrisG tweetinde, “Evil Geniuses beni gerçekten böyle otobüsün altına atıyor…. HER ŞEYDEN SONRA! Ne dediğimi ve pişmanlık duyduğumu biliyorlardı. Onlara, gerçekten berbat olan bu paylaşımı yaptığımı katıldığım ilk gün söylemiştim. Ve bana her şeyi atlatmamda yardımcı olacaklarını söylediler. SEATTLE’A GİTMEM İÇİN BENİ ZORLADILAR….” ifadelerine yer verdi.

NYChrisG, birçok kez organizasyonla ilişiğinin kesilip kesilmeyeceği konusunun üzerinde durduğunu ve organizasyonun kendisini ailenin bir üyesi olduğunu belirterek güvence altına aldığını belirtti.

NYChrisG şu an free-agent durumda. COVID-19 salgını yavaşladığında NYChrisG ‘in yeni takım bulup bulamayacağını ancak zaman gösterecek…

Marvel vs Capcom Infinite Genel Bakış

Marvel vs Capcom: Infinite, Capcom’un crossover dövüş oyunlarındaki en sonki eseri. Oyuncular Marvel ve Capcom evrenlerindeki karakterlerle birlikte, takım savaşlarında rekabet etme şansı buluyor. Müsabakalar oyunun öncüllerindeki 3v3 formatının aksine 2v2 şeklinde gerçekleşiyor. Bu oyundaki en büyük yenilik, oyuncuların seçtiği taşlara bağlı olarak özel yetenekler ve stat yükseltmesi sağlayan “Sonsuzluk Taşı” unsuru.

Oyunun Türü : Dövüş

Yayınlanış Tarihi: Eylül 2017

Oynanabilir Olduğu Platformlar:Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One.

Peki Oyun Bir E-spor Platformuna Sahip mi?

Bugüne kadarki en büyük MvCI turnuvası, Aralık 2017’de düzenlenen “Taşlar Savaşı” turnuvasıydı. Etkinlik 30.000$ ödül havuzuna sahipti. Ne yazık ki Capcom, MvCI turnuvasının Capcom Pro Turunda yer almayacağını duyurdu. Dolayısıyla geliştirici MvCI e-spor sahnesini desteklemeye devam etmeyi planlıyorsa bu durum, odak noktalarının Street Fighter V e-spor sahnesinde olması yüzünden arka planda kalacaktır.Yine de ekabetçi eğilimi olan bir oyuncu için en iyi başlangıç alanı MvCI olabilir.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments