1. Anasayfa
  2. Espor

CS GO Oyuncuları Isimlerini Nasıl Seçti

CS GO Oyuncuları Isimlerini Nasıl Seçti
1

Isimlerini pekçok yerde duymuş olduğumuz CS Go oyuncularının bazılarını yakından takip edip belki de hayranlık duyuyoruz. Peki, CS GO oyuncularının isimlerinin çıkış noktalarını hiç merak ettiniz mi? Kimileri çok şaşkınlık yaratacak hikayeleriyle kimileri de sıradanlığıyla öne çıkıyor. Öyleyse gelin isimlerini hafızalara kazımış bazı CSGO oyuncularının isimlerinin nasil doğduğuna yakından bakalım…

kennyS (Kenny Schrub)

kennyS ismi Kenny Schrub’un ismi ve soyadının ilk harfinden oluşuyor. Bu fikri EnvyJ’den aldığını da belirtmeden geçmiyor.

Xyp9x (Andreas Højsleth)

Astralis ‘in unutulmaz isimlerinden ve CS GO turnuvalarindan en çok gelir elde etmiş oyuncu unvanına sahip olan Andreas Xyp9x (Andreas Højsleth) isminin doğuşunu şu şekilde açıklıyor.

“Benim takma adım ‘Xyp9x’. Daha gençken anladım ki kendime ne isim seçeceğimi gerçekten bilmiyordum. Bu yüzden sadece klavyeye rastgele bir şekilde tıkladım. Ve ‘Xyp9x’ aniden karşımda belirdi.” Major turnuvalarında başarılarıyla öne çıkan isim işte bu şekilde ortaya çıkmış !

Xizt (Richard Landström)

“Eh, erkek kardeşimin arkadaşının takma adı xiZ * idi, bu yüzden basit bir şekilde onun takma adını çaldım ve sonuna başka bir harf koydum. Evet, o zamanlar aptal bir çocuktum. “

Twistzz (Russel Van Dulken)

” CSGO oynamadan önceki takma adım ‘twist’ idi. Bu nedenle isim seçerken aklıma gelen ilk isim bu oldu.”

Stewie2K (Jacky Yip)

“Pekala, şu şekilde aldım. CSGO oynamaya ilk başladığımda, arkadaşım bana bu oyunu satın aldı. Bana bu oyunu hediye etti ve biz her zaman beş veya dört kişilik bir grup olarak oynadık. Ve hepimizin Family Guy isimleri ve Family Guy resimleri vardı. Bazıları Peter, Brian, Lois isimlerini tercih etti ve ben Stewie’yi seçtim. Sonra bir gün rekabetçi karşılaşmasında başka bir Stewie ile karşılaştım, bu yüzden kendimi diğerlerinden özel kılmak için sonuna koyabileceğim bir şey düşünmem gerekiyordu fakat ne yazacağımı bilmiyordum. Dürüst olmak gerekirse zirve toplantılarındakı gibi (G20 Zirvesi vs..) ismimin sonuna 1g koymak üzereydim. Ama kopya gibi gözükmesini istemedim. Ben de 2K koydum. Aslında 2014 yılından dolayı 2K’yı 2K14 gibi koymak istiyordum ama çok uzundu, bu yüzden sadece 2K koydum, böylece takma adımı böyle buldum. Sonralarda adımı değiştirecektim ama zamanla herkes beni bu isimle tanıyınca değiştiremedim.”

shroud (Michael Grzesiek)

Shroud ‘un önceki takma ismi ‘eclipse’ imiş. Fakat CSGO ‘ya başladığında bu ismin başkaları tarafından da kullanıldığını farkettiğinde ismini ‘eclipse’in eş anlamlısı olan ‘shroud’ ile değiştirmeye karar vermiş.

EliGE (Jonathan Jablonowski)

“İspanyolca sınavımda şıklar arasında elige ve elije vardı. İsmimi buradan seçtim. Yazılış biçimi için ise daha önceleri StarCraft II oynuyordum, SeleCT adında çok sevdiğim bir oyuncudan ilham aldım.”

ScreaM (Adil Benrlitom)

“Önceden gerçekten çok kötü bir takma isime sahiptim. Bir arkadaşım birgün bana ‘ismini Scream olarak değiştirmelisin’ diyerek tavsiyede bulundu. Ben de hemen bunu yaptım. Yaptım çünkü gerçekten çok havalı bir isim.”

RUSH (Will Wierzba)

Isminden de anlaşıldığı üzere Will çok agresif bir oyuncuymuş. Kendisi sürekli agresif oynayarak adrenalini hissetmeyi seviyormuş ve bunun yanında sürekli ‘rush’layarak oynamaya bayılıyormuş. Agresif bir oyuncu olmasıyla beraber sevdiği oyun tarzını da yansıtacak olan bir isim seçmeye karar vermiş.

olofmeister (Olof Kajbjer Gustafsson)

Olof’un geçmişte ‘Tmeister’ isimli bir komşusu varmış. Onun ismini gerçekten ilgi çekici buluyormuş ve beğeniyormuş. Bu ismi kendisine uyarlamak ve her zaman beğenerek kullanacağı bir hale getirmek istiyormuş. Ve ‘olofmeister’ bu şekilde doğmuş.

NBK- (Nathan Schmitt)

“Battle Royale mangaları okurken bir karakter Natural Born Killer isimli gerçek bir film hakkında konuşuyordu. Filmi hiç izlememiş olsamda ismini çok havalı buldum ve baş harflerini CSGO ‘daki takma ismime uyarladım.”

markeloff (Yegor Markelov)

Yegor soy ismine kendi yorumunu da katarak onu biraz değiştirmiş.

Kjaerbye (Markus Kjærbye)

“Yani evet, ara sıra adımı değiştirmek gerçekten cazip geliyordu ve herkes hile yaptığımı veya bunun gibi şeyler düşünüyordu. Bu yüzden ismimi sürekli değiştirdim fakat işe yaramadı çünkü insanlar eskiden kim olduğumu bilmiyordu. Ayrica insanlar sesim ince olduğu için de benimle dalga geçiyordu. Bu yüzden soyadımı aldım, çünkü insanların beni daha olgun ve ciddiye almasını istedim. “

GuardiaN (Ladislav Kovács)

“Arkadaşlarımla oyun oynarken yeteneğimle her zaman öne çıkan isim olurdum. CS ‘de aralarında en iyisi bendim. Bu yüzden her zaman ekip arkadaşlarımı koruyup kollardım. Kendimi, onların hep arkasında duran bir gardiyan gibi hissettim ve bu yüzden ‘GuardiaN’ ismini almaya karar verdim.”

GeT_RiGhT (Christopher Alesund)

“Bu ismi bana erkek kardeşim verdi…”

friberg (Adam Friberg)

“Gençken pekçok farklı takma isime sahiptim. Fakat hiçbirinin bana uymadığını düşünüyordum. Ne koyacağımı bilemedim ve kolay yolu seçerek soy adımı koydum.”

flusha (Robin Rönnquist)

“Ilk başlarda ‘sifonlu tuvalet’ anlamına gelen flushatoilet ismiyle oynuyordum. Bu benim smurf olarak kastığım ikinci hesabımın ismiydi. Ben bu hesapta sadece dalga geçiyordum. Fakat websitede birinci sıraya yerleştiğimde herkes beni bu isimle tanımaya başladı. Ben de toilet kısmını attım ve ismimi flusha olarak belirledim.”

fer (Fernando Alvarenga)

Pek bir esprisi yok sadece isminin kısaltılmış hali.

FalleN (Gabriel Toledo)

Gabriel, kardeşinin oynadığı Magic: The Gathering oyunundaki Fallen Angel kartından yola çıkarak bu ismi seçmiş. Ardından Angel (melek) kısmını kullanmaktan vazgeçmiş.

f0rest (Patrik Lindberg)

“Gün içinde çok fazla Warcraft oynardım ve antrenman bilgilerim için takma adlara ihtiyacım vardı. Aklıma f0rest ismini kullanmak gibi harika bir fikir geldi (Çünkü wc3’te beni çılgına çeviren çok fazla ağaç / orman vardı. Bunlar birkaç saatlik oyunun sonunda beni çılgına çeviriyordu.) Böylece ismim Undeadf0rest, Livingf0rest, Treef0rest oldu (sormayın lütfen çok gençtim). Treef0rest ^ takma adıyla CS ‘ye geri döndüm fakat unutulmaya yüz tuttum ve nedenini bilmiyordum. Sonra iyi bir adam bana takma adımın çok anlamsız olduğunu söyledi ve ismimi sadece f0rest olarak kullanmamı söyledi. Ve işte o günden bu güne f0rest olarak karşınızdayım

coldzera (Marcelo David)

Marcelo kendini ‘üstünde baskı hissetmeyen ve soğuk kalpli bir oyuncu’ olarak tanımlıyor ve kendini ifade edebileceğini düşünerek ismini “coldzera” olarak seçiyor.

Sizler de oyun içi isimlerinizi ve onları nasil belirlediginizi yorumlara belirtmeyi unutmayın. Belli mi olur ileride belki bu oyuncular arasında sizin de isminiz geçer… Belkide yorumlarda tanışıp çok iyi bir ekip olarak oynarsınız. Okuduğunuz için teşekkürler !

https://esporgazetesi.com/csgo-turnuvalarda-encok-kazanan-oyuncular/
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Ronaldo
Ronaldo
1 yıl önce

Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu