1. Anasayfa
  2. LoL

VFŞL ekiplerinden Royal Youth Kural İhlaliyle Gündemde

VFŞL ekiplerinden Royal Youth Kural İhlaliyle Gündemde
0

2019 senesinde espor sistemini istediği yere taşımak isteyen Riot Games, takımlarla iş ortaklığı sistemine geçiş yapmıştı. Riot Games, başvuru yapan takımlar içinden takım yönetimi, marka planlaması, iş planlanması ve takım yapılanması alanında geleceğe yönelik projelerini uygun bulduğu 10 takım ile 3 yıl sürecek bir iş ortaklığı sözleşmesi imzalayarak Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne katılımlarını onaylamıştı.

İlgili sözleşme, takımların bünyelerinde barındırdıkları oyunculara karşı sorumluluklarını kapsamlı bir şekilde ele alıyordu. Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligine katılım sağlamak isteyen her takımla anlaşma yapıldığı gibi Royal Youth’la da oyuncuların haklarını gözetebilmek adına bu sözleşme imzalanmıştı.

Geçtiğimiz süreçte Riot Games, Royal Youth’un bu sözleşmeyi ihlal edip oyuncularının geçmişteki ödemelerini halen yapmadığını ve bu ödemelerin biriktiğini tespit etti. Riot Games, belirli aralıklarla Royal Youth’u uyarmasına rağmen henüz sonuç alamamıştır.

Uyarılara kulak asmayan Royal Youth yönetim ekibi, oyuncularına yapması gereken ödemeyi 25 Mayıs 2020 tarihine kadar yapmaması halinde Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi 2020 Yaz Mevsimi’ne devam edemeyecek.

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments