1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Oyun Süreleri

Valorant Oyun Süreleri
4

Bazen Valorant “Derecesiz Mod” maçları size de sonsuza kadar sürecek gibi gelmiyor mu? Gelin bir maç için maksimum süreyi hesaplayalım.

Derecesiz mod,standart Valorant modudur. Saldıran ve savunan bölgeler arasında taraf değiştirebileceği; 13 turu ilk kazananın galibiyet aldığı Riot’un yeni FPS oyunu olan Valorant için bu 13 tur bazen hiç bitmeyecek gibi oluyor.

Ama bir maç teorik olarak ne kadar sürebilir? Tur olarak baktığımızda görebileceğiniz maksimum 25 tur olacaktır. (Kazanan: 13- Kaybeden: 12)

Evet, maçlar içerisinde yer alan sürelere göz atalım. Maç başlamadan ilk olarak karşınıza çıkan ajan seçme alanını unutmayalım.  Ajan seçme alanı 80 saniye sürer.

Valorant Ajanları
Valorant Ajanları

İlk turlar için 45 saniyelik bir başlangıç satın alım süresi ve diğer turlar için 30 saniyelik başlangıç satın alım süreleri mevcuttur.

paralar

Her tur 100 saniye yani 1 dakika 40 saniye sürüyor. Ama her turun sonunda 7 saniyelik bir sonraki tur için geçiş süreci mevcut ama bu zafer turu için 10 saniye oluyor.

Oyunun amaçlarından olan Spike kurmak da oyunu uzatır. Spike kurulumu oyunda 45 saniyelik bir süreç başlatır ve oyun bitimine 4 saniye kala Spike kurulursa oyun 45 saniye uzar. Her oyunda Spike kurulduğunu düşünelim.

reyna valorant
Reyna vs Raze

Sonuç olarak yukarıdaki ihtimallerin gerçekleştiğini varsayarsak Valorat için “Derecesiz Mod” maçlarında geçirebileceğiniz maksimum süre 4683 saniye yani 78 dakika 3 saniye olacaktır.

Riot’un tahmini 30-40 dakika olarak belirlediği süreden daha fazla bir süre içerisinde maçlar oynanabilir ancak böyle bir süre için gereken oyunun olma ihtimaline siz karar verin. Valorat’ın bir diğer oyunu olan “Spike’a Hücum” için maksimum süresi 8-12 dakika olarak düşünülüyor ama aynı şartları düşündüğümüzde ortalama 19 dakika olarak görülmektedir.

Peki sizin oyununuz en fazla kaç dakika sürdü?

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Musa Vijyoğlu
Musa Vijyoğlu
3 yıl önce

4683 Saniye benim için değerli bir zaman.

napim
napim
2 yıl önce
Yanıtla  Musa Vijyoğlu

napim

senin anonim
senin anonim
1 yıl önce
Yanıtla  napim

domal

Emre kırgın
Emre kırgın
3 yıl önce

Kendim her maçtan sonra süre tutuyordum hesaplamak için faydalı bilgi :)