1. Anasayfa
  2. Espor

Valorant’ın İlk Uluslararası LAN Turnuvası İzlanda’da Düzenlenecek

Valorant’ın İlk Uluslararası LAN Turnuvası İzlanda’da Düzenlenecek
Valorant Lan turnuvası İzlanda
0

Uluslararası bir Valorant turnuvası için süren uzun süreli bekleyiş nihayet sona erecek. Oyunun salgının ilk başlarında piyasaya sürülmesinden bu yana, rekabetçi topluluk aylardır; uluslararası düzeyde ve bir LAN ortamında rekabet etme şansı bekliyor.

Bazı bölgelerde, özellikle Güney Kore ve Brezilya’da LAN etkinlikleri yapıldı. Ancak çoğu rekabetçi bölge, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana yalnızca çevrimiçi ortamda rekabet etti. Fakat şimdi, yeteneklerini dünyanın en iyi oyuncularına karşı test etmek isteyenler, İzlanda’da düzenlenen Masters II. Aşama ile Valorant Şampiyonlar Tur’unun ikinci ayağında sabırsızlıkla bekleyecekleri bir turnuvaya sahipler.

Valorant’ın ilk uluslararası lan turnuvası İzlanda’nın Reykjavík şehrinde düzenlenecek.

Önerilen içerik: IEM Katowice 2021’in En Değerli Oyuncusu Kim Oldu?

Riot Games ve İzlanda

Riot Games ve Riot Games’in uluslararası e-spor organizasyon ekibi İzlanda hükümeti ile bir anlaşma yaptı. Ülkede hem uluslararası League of Legends hem de Valorant etkinliklerini düzenlemeyi kararlaştırdılar. League of Legends Dünya Şampiyonası, herhangi bir enfeksiyona sebebiyet vermemek adına başarılı bir ‘bubble‘ stratejisi ile 2020 sonbaharında Çin’de düzenlenmişti.

Benzer bir plan İzlanda da yürütülecek. Sahnede Masters II. Aşaması için düzenlenecek mücadele öncesinde oyuncular için belirli bir süre karantina uygulanacak.

Valorant İkinci Master Aşaması Elemeleri

Valorant Lan turnuvası İzlanda

Rekabetçi Valorant tarihindeki ilk uluslararası LAN turnuvası için eleme sistemi, birinci Masters elemeleriyle benzer olacak. Her bölgenin Challangers aşaması için bir eleme süreci olacak. Burada her takım, Challangers Final etkinliğine hak kazanmak için üç şans elde ediyor. Ardından, Challangers Final turnuvasına hak kazanan takımlar, Masters II. Aşama‘da yer almak için mücadele edecek.

Daha basit bir ifadeyle, şu an birçok bölgede devam eden Masters One turnuvası, esasında bir Challangers Finalidir çünkü Valorant Şampiyonlar Turu’nun birinci aşamasında uluslararası bir LAN aşaması düzenlenmeyecek.

Ayrıca, Masters II. Aşama da her bölgeden en iyi takımlarla sınırlı olacak. Kuzey Amerika, Avrupa ve Brezilya etkinliğe ikişer temsilci gönderecek. Bunun yanı sıra; Japonya, Latin Amerika ve Güney Doğu Asya ise birer tane gönderecek.

Etkinlik 24 Mayıs’ta başlayacak ve 30 Mayıs’ta sona erecek.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments