1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Hakkında Bilmedikleriniz ve Bazı Yeni Hatalar

Valorant Hakkında Bilmedikleriniz ve Bazı Yeni Hatalar
0

Valorant çıktığından beri oyunda birçok yeni özellikler ve hatalar keşfedildi. Bu yazımızda bilmiyor olabileceğiniz bazı tüyo ve yeni yamadan sonra bulunan hatalardan bahsedeceğiz.

Öncelikle, oyun sonlarından bomba patlama alanından kaçmak bazen zor olabiliyor. Oyuncular, bomba patlama alanının nereye kadar geleceğini hesap edemeyebiliyor. Bunun için küçük bir tüyo, bomba patlama alanının radarınızda görünen ayak seslerinizin duyulma yarıçapı ile aynı yarıçapa sahip olması. Bundan sonra artık ne zaman ve nereye kadar alandan çıkmanız gerektiğini hesap edebilirsiniz. Aşağıdaki klipte de bunu milimetrik hesaplayan ve yeni skin paketindeki yelpazesi ile hava atan bir Sage görebilrsiniz.

Bilmiyor olabileceğiniz başka bir tüyo ise, Skye’ın ultisindeki Arayıcı Tohumlar’a Sova’nın Görüş Okunu’nun saplanabiliyor olması. Böylece ulti, karşı takımdan oyuncuları bulurken aynı zamanda görüş de elde etmiş oluyorsunuz. Duvardan vuruşlar ve rakip takımın bilgisini almak için kullanılabilecek kullanışlı bir tüyo. Eğer bir sonraki oyununuzda Sova-Skye ikilisi olursa denemenizi öneririz!

Şimdi de gelelim hatalara. Bunlardan birincisi, Sage ultisi ile kaldırılan bir oyuncunun özelliklerini kullanamaması, yerden silah alamaması ve ateş edememesi. Klipte de görebileceğiniz Jett, özelliklerinden hiçbirini kullanamıyor, ve arkadaşı rakibi öldürmek zorunda kalıyor. Böylece hem Sage’in ultisi boşa gitmiş oluyor, hem de hatayı yaşayan oyuncu için el oynanamaz hale geliyor. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesi ve hiçbir turnuva maçında yaşanmaması dileğiyle.

Heaven maçlarında kullanabileceğiniz yeni bir ses hatası da keşfedilmiş. Heaven haritasında A alanında Kule’den aşağı atlarken, ortadaki kutuların kenarına düşerseniz hiçbir ses çıkarmıyorsunuz. Böylece kolaylıkla ninja defuse yapıp, karşı takımı şaşırtabilirsiniz!

Son olarak da, birçok oyuncu yeni yama ile birlikte Killjoy’un Alarmbotları’nda hata olduğunu söylüyor. Buradaki klipte de görebileceğiniz gibi, Killjoy ölmesine rağmen Alarmbot’u rakiplerini oldukça uzun bir süre takip etmeye devam ediyor. Başka bir klipte ise yine çalışmaz haldeki bot birden canlanıp rakibi savunmasız hale getiriyor.

Tüyolarımızın keyfini çıkarmanız, bahsettiğimiz hatalar ile karşılaşmamanız dileği ile!

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments