1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant ‘a Sor #10 Yayınlandı

Valorant ‘a Sor #10 Yayınlandı
0

Valorant yetkililerinin zaman zaman oyunculardan gelen soruları yanıtladığı etkinlikte bugün Valorant’a Sor #10 yayınlandı ve yeni sorulara cevap verdiler.

SORU

Valorant’a Sor #10 – Daha fazla haftalık görev ekleme düşünceniz var mı ?

CEVAP

Haftalık görevlerin amacı toplu miktarda XP vermek ve ilerleme sürecine biraz hareketlilik katmak. Size karşı dürüst olacağız, haftalık görevlerin şu anki halinden biz de memnun değiliz çünkü bazılarını tamamlamak günler alıyor. İlginç görevler sunmak ve insanları desteklemediğimiz yöntemler kullanmaya (örn. sadece küre toplamak ve ultiyi kullanmak için oynamak) itmemek arasındaki dengeyi yakalamak gerçekten zor.

Kısa vadede, 3. Kısım’daki haftalık görevler için hedefimiz çoğunun tamamlanma gereksinimlerini hafifletmek ve bu konuda en kötü durumdakileri doğrudan kaldırmak. Umarız bu değişiklikler ve 3. Kısım’ın normalden daha uzun olması birleşince Savaş Bileti’nde daha hızlı şekilde daha ileri aşamalara ulaşabileceksiniz.

Karşılaşmalar arasındaki ilerlemeyi ilgi çekici kılmak için uzun vadede tekrar bu konunun üstüne düşmek istiyoruz. Henüz anlatmak için erken olsa da şimdilik aklımızda umut vaat ettiğini düşündüğümüz bir tasarım fikri var.

SORU

Dereceli oyunlarda ikincil hesapların (smurf’lerin) önüne geçmek imkânsız, biliyorum ama VALORANT‘ta oyuncuları bundan caydırmak için neler yapıyorsunuz ?

CEVAP

İkincil hesaplar, özellikle de ipin ucunda kademeniz olduğu düşünüldüğünde çok can sıkan bir konu. Oynaması ücretsiz bir oyunda ikincil hesapları tamamen engellemek çok zor olsa da bununla mücadele etme konusunda elimiz armut da toplamıyor. Şu anda derecesizde ve Demir ile Elmas aralığındaki oyuncular için kullandığımız, arka planda çalışan iki sistem bulunuyor. İkinci sistem oyuncuların bireysel performansını takip ederek karşılaşmalarda çok muazzam bir etki bırakıp bırakmadığını ölçüyor. Duruma göre onları rekabet modunda daha zor karşılaşmalara ve daha yüksek beceri kademelerine atıyoruz.

Ölümsüzlük ve üstündeki oyuncular için bu sistemi uygulamıyoruz çünkü zaten en üst kademelere bu kadar yakınken ikincil hesaba sahip olmak veya normalde olduğundan daha kötü oynamak pek getirisi olabilecek şeyler değil. İkincil hesapları vakit kaybetmeden beceri düzeylerine uygun karşılaşmalara yerleştirmek için uzun vadede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Fakat şu anda önceliğimiz, temel kademe sistemimizi ve sıralama tablolarımızı geliştirmek.

SORU

VALORANT’ın da LoL’deki Açık Beta (PBE) gibi bir test sunucusu olacak mı ?

valorant test server

CEVAP

Evet! 2021 yılının ilk yarısı civarı, özel olarak önceden güncellenen bir test ortamı, yani PBE oluşturacağız. Bu ortamda belirli özelliklere ve eşleştirme düzenlemelerine yer verilecek veya oyuna getirilmeden önce bazı yamalara belli bir süre için buradan erişilebilecek.

League of Legends’ın Açık Beta sistemine aşina olanlarınız için bunun da ondan farksız olacağını söyleyebiliriz. Şu ana kadar öğrendiklerimizi de üstüne katarak VALORANT’ın güncel sürümünden çok da farklı olmayan ama üstünde çalıştığımız yeniliklere bakış imkânı sunan bir erken erişim deneyimi sunmayı umuyoruz. Ayrıca, performansla ilgili durumlara ve oyuncuların karşılaştıkları hatalara da erkenden müdahale etmemize imkân tanıyacak bilgiler edineceğiz.

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments