1. Anasayfa
  2. Espor

TenZ, Wardell Ve Mixwell: Dünyanın En İyi Jett Oyuncusu Kim?

TenZ, Wardell Ve Mixwell: Dünyanın En İyi Jett Oyuncusu Kim?
1

Jett, bu oyundaki en önemli öncü karakterlerden birisi. Belki de bunun en önemli sebebi Rüzgar Gibi (E) yeteneği sayesinde haritanın en tehlikeli yerlerini tutabilme ve bunun yanı sıra hayatta kalabilmesidir.


“TenZ” , “Wardell” ve “Mixwell” gibi profesyonel oyuncuların bir kısmı bulundukları takım için Jett ajanında ustalaştı. Peki ya dünyadaki en iyi Jett oyuncusu kim? Herkesin gönlünün bir şampiyonu olsa da bu yazımızda bu 3 ismi inceleyeceğiz.

Wardell Neden Dünyadaki En İyi Jett Oyuncusu Olmalı

wardell 1536x1024 1

Profesyonel Maçlarda İstatistikler

  • Öldürme Oranı: 1,59
  • Tur Başına Öldürme Ortalaması: 0,95
  • Ortalama Savaş Puanı: 260

Wardell, TSM’nin Valorant kadrosunun belki de en önemli oyuncusu. Mayıs ayının sonunda TSM’ye katıldıktan sonra ise takıma faydası ortada. Wardell TSM’yi 50.000 ABD Doları ödüllü iki turnuva da deyim yerindeyse taşıdı. Bunlar T1 x Nerd Street Gamers Showdown ve Faze Clan Invitational.

Bu listedeki diğer oyunculura göre Wardell en çok savunma oyunu oynayana isim diyebiliriz. Oyun tarzı CS:GO AWP’erlara daha çok benziyor. Takaslarda Rüzgar Gibi yeteneğini daha çok kaçınmak için kullanıyor ve ultisini genelde eko turlara saklıyor. Wardell’in en önemli özelliği ise kendine olan güveni olabilir. Bunun sayesinde bazı tehlikeli noktalarda ilk öldürmeyi o yapıyor ve takımına kişi avantajını genellikle sağlamayı başarıyor.

Wardell Jett’in yeteneklerini daha savunma odaklı kullandığı için bazen onu benzer etkiye sahip başka ajanları oynarken görebiliriz.

Mixwell Neden Dünyadaki En İyi Jett Oyuncusu Olmalı

esl

Profesyonel Maçlarda İstatistikler

  • Öldürme Oranı: 1,35
  • Tur Başına Öldürme Ortalaması: 0,89
  • Ortalama Savaş Puanı: 254

Mixwell, G2 Esports Valorant takımının ilk büyük oyuncusuydu. Mixwell’i kadrosunda barındıran G2 Esports ise Valorant tarihinin en çok kazanan takımıdır. Mixwell kaptanlık görevini layığıyla yaparak G2 takımına Valorant Invitational, Vitality European Open, WePlay! Invitational, Mandatory.gg Cup, ve Avrupa’daki Allied Esports Odyssey’i kazandırmayı başardı.

G2 takımı aslında 5 taşıyıcı oyuncuya sahip, bu demek oluyor ki herhangi bir an da herhangi bir oyuncunun maçı taşıma ihtimali var. Ancak Mixwell bunlar arasında en istikrarlı isim. Bunun nedeni ise takım arkadaşlarının ona zemin hazırlıyor olması. Ve takım arkadaşları biliyor ki Mixwell’e bir avantaj verdiğiniz zaman o bunu karşılıksız bırakmayacaktır.

TenZ Neden Dünyadaki En İyi Jett Oyuncusu Olmalı

Valorant TenZBeginnersGuide 1024x576 1

Profesyonel Maçlarda İstatistikler

  • Öldürme Oranı: 1,4
  • Tur Başına Öldürme Ortalaması: 1
  • Ortalama Savaş Puanı: 298

TenZ kurulan Cloud9 takımının kemik oyuncusudur. Kadronun diğer isimleri TenZ’nin etrafına getirilmiştir.

TenZ’de diğer isimler gibi Operatör oyuncusudur. Ancak diğer iki oyuncuya oranla her zaman ilk tercih olarak Operatörü kullanmıyor ve agresif girişlerle ‘fragger’ rolünü üstlendiğini görebiliriz. Ayrıca listemizdeki 3 oyuncu arasında, Keskin Fırtına (Ulti)’yı en iyi şekilde kullanan ve eko turlar dışında da turları kazanmak için kullandığını görebiliriz.

TenZ, Wardell ve Mixwell kadar iyi bir takıma sahip değil ve bunun sonucunda diğer oyunculara göre yükü çok daha fazla. TenZ gününde olmadığı zaman Cloud9 silik bir istatistik çizerken, TenZ günündeyse Cloud9 hem TSM hem de Sentinels için tehdit olabilecek sayılı takımlardan birisidir.

Peki En İyi Jett Oyuncusu Kim

Üç oyuncunun da şampiyonluk için büyük yetenekleri olsa da, dünyadaki en iyi Jett oyuncusu seçimim TenZ’den yana.

Wardell muhtemelen dünyadaki en iyi Operatör oyuncusu ve en sevdiği ajan Jett olsa da, bu ajana ihtiyacı olmadığını kanıtladı. Ayrıca Jett’in yeteneklerini TenZ kadar keskin kullanabildiğini düşünmüyorum.

Mixwell de muhtemelen Valorant oyuncuları arasındaki en iyi kaptan ve onu sonuna kadar destekleyecek harika takım arkadaşları var. Belki de onu seçmeme nedenimiz budur.

TenZ bence dünyadaki en iyi Jett oyuncusu. Jett’in yeteneklerine daha hakim ve bu yeteneklerle daha fazla avantaj sağlıyor takımına. Her maç, her tur zirvelere oynamasa da; takımının o tur neye ihtiyacı olduğunu biliyor ve o turu bu ihtiyaçlar etrafında oynayabiliyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
qwed
qwed
1 yıl önce

cned