1. Anasayfa
  2. FIFA

FIFA20 Veda Turnuvasında Şampiyon Ankaragücü Espor

FIFA20 Veda Turnuvasında Şampiyon Ankaragücü Espor
0

Türkiye Espor Futbol Ligi FIFA 20 Veda Turnuvası finalinde rakibi Kayserispor Espor’u 1-0 yenen Ankaragücü Espor, şampiyon oldu.

Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor gibi bir çok süper lig takımının espor takımları da bu turnuvada baş gösterdi. Turnuvada Ankaragücü, grup maçlarında Kayserispor ile 0-0, Hatayspor ile 1-1 ve Samsunspor’u 2-0’lık skorlarla geçti.

Ankaragücü Espor, gruplarda Kayserispor’un ardından ikinci olarak bir üst tura çıktı. Çeyrek finalde diğer grubun birincisi Çaykur Rizespor Espor’la karşılaştığı maçı 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

https://esporgazetesi.com/fifa-2021-de-yer-alacak-ligler/
21

Ankaragücü, yarı finalde Gençlerbirliği’ni 3-0’lık skorla eleyen İstanbulspor Espor ile eşleşti. Karşılaşmada 2-1’lik galibiyetle ayrılan Ankaragücü, adını finale yazdırdı. Kayserispor Espor ise süpriz bir şekilde Beşiktaş Espor’u 1-0 skorla eleyen Giresunspor Espor ile yarı finalde karşılaştı. Kayserispor Espor Karadeniz temsilcisini 1-0 yenerek adını finale yazdıran diğer takım oldu.

Baştan sona nefes kesen karşılıklı bir çok pozisyonun olduğu final mücadelesinin 90 dakikası 0-0 tamamlandı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmaların ilk yarısında Ankaragücü’nün Fransız forveti Franck Planckeel’in füzesiyle 1-0 öne geçen Ankaragücü, kalan dakikalar gol olmayınca kupaya uzanan taraf oldu.

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments