1. Anasayfa
  2. Espor

Team Liquid Worlds Biletini Garantiledi

Team Liquid Worlds Biletini Garantiledi
0

Temsilcimiz Closer ‘ın da yer aldığı yükselen Golden Guardians takımına karşı güçlü bir performansın ardından Team Liquid, 2020 LCS Summer Split playoff’larının bir sonraki turuna ilerlemekle kalmadı, aynı zamanda ekip Kuzey Amerika’nın 2020 Dünya Şampiyonası biletlerinden ikincisini kapmayı da başardı.

Golden Guardians, özellikle erken oyunda her üç maçta da bazı yaşam belirtileri göstermenin yanında üstünlük dahi sağlamıştı. Victor “FBI” Huang ve Choi “huhi” Jae-hyun güçlü alt koridoru bazı senaryolarda Team Liquid alt koridorunu geri düşürmeyi başarırken kalan GG üyeleri ilk 15 dakikada bazı iyi savaşlar döndürerek erken oyunda üstünlük sağlayan taraf oldu.

Ne yazık ki Golden Guardians ekibi elde ettiği bu ufak ama önemli sayılabilecek üstünlüklerden istediği gibi yararlanamadı. Team Liquid ‘in üstün makro oyunu, geç ve orta oyunda uyguladığı stratejik hamleler oyunun kontrolünü ele almalarını sağladı. Erken oyundan sonra oluşan problemler neticesinde gelen bu mağlubiyet Golden Guardians ‘ın Worlds hayallerine büyük bir ket vurmuş oldu. Ekip lower brackett bölümünden devam edecek.

Golden Guardians ekibinin rövanş sayılabilecek bir sonraki karşılaşması ilk turda elemeyi başardığı rakibi TSM ile olacak. Bir önceki TSM – GG karşılaşmasında GG ekibi , başarılı alt koridor ikilileriyle ve erken oyunda kurdukları baskıyı geç oyuna taşıyabilmeleriyle seriden yüzü gülen taraf olarak ayrılmıştı. TSM bu rövanş maçında galibiyet yanıtını verebilecek mi? 23 Ağustos gece 23.00 ‘da göreceğiz…

TSM kendi içinde halen kadro değişiklikleri ile uğraşıyor. Gelecek serilerde destek konumunda Treatz ve Biofrost arasından kimin oynayacağı henüz açıklanmadı. Olası bir sinerji düşüklüğünün maliyeti TSM için ağır olabilir.

İki temsilcimiz karşı karşıya gelecek bir yanda Broken Blade ‘li TSM bir yanda ise Closer ‘lı GG… İki tarafa da başarılar diliyor, iyi olan kazansın diyoruz.

Team Liquid ise kaptırmış olduğu tacını Cloud 9 ‘dan geri almak istiyor ve bunun için emin adımlarla ilerliyor. Erken oyundaki hatalarını çözmeleri neticesinde tahtını geri alması kuvvetle muhtemel…

LCS’de Gelecek Haftalar

Golden Guardians karşısında aldığı galibiyet ile Team Liquid, Fly Quest ile upper bracket finali oynayacak. Serinin kazananı LCS büyük finaline adını yazdıran ilk takım olacak.

Diğer yandan ise lower brackett müsabakalarının 2. turunda, TSM – GG ile karşılaşırken Evil Geniuses – Cloud 9 ile karşılaşacak. Karşılaşmaların kazananları 3. turda karşı karşıya gelecek ve 3. tur kazananı Upper brackett finalinin kaybedeni ile oynayacak. Kazanan LCS büyük finaline adını yazdıracak son takım olacak.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments