1. Anasayfa
  2. Diğer

Steam’den İndirebileceğiniz 5 Bağımsız Oyun

Steam’den İndirebileceğiniz 5 Bağımsız Oyun
0

Birçok oyuna ev sahipliği yapan Steam’de büyük şirketler -SquareEnix, CD Projekt gibi- tarafından yaratılan oyunlar çokça bulunmakta. Ancak bunların yanında, bağımsız küçük grupların emekleri ile ortaya çıkan ve daha az bilinen oyunlar da buluyor. Bu yazımızda sizler için farklı türlerde güzel 5 bağımsız oyunu bir araya getirdik.

1.Spiritfarer

Spiritfarer, son derece sakin ve güzel tasarlanmış bir oyun. Thunder Lotus Games’in bu oyununda ana karakterimiz ruh yolcusu Stella. Stella, büyük gemisi ile kaybolmuş ruhlara yardım ediyor, ve onlar öteki tarafa geçmeden önce son dileklerini gerçekleştiriyor. Geminiz ile dolaşıp misafirlerinizin isteklerini yerine getiriyor, malzeme toplayıp onlar için kalacak yerler yapıyorsunuz. Her misafirinizin kendine özel kişilikleri var ve hepsinin verdikleri görevler farklı.

bağımsız-oyun

Oyunun konusunun çok derin olmasına rağmen oldukça sakinleştirici bir atmosferi var. Kullanılan görseller ve müzik de sizi bambaşka bir dünyaya taşıyor. Sakinleştirici hikaye bazlı bir oyun arıyorsanız Spiritfarer tam size göre!

Fiyatı: 50 TL

2.Journey
bağımsız-oyun

Journey, adının da ima ettiği gibi sizi bambaşka bir yolculuğa çıkarıyor. Oyun süresi çok kısa olmasına rağmen görselleri çok etkileyici bir oyun. Yolcuğunuza önce tek başınıza başlıyorsunuz, ve bir çölün ortasında ışığa doğru koşuyorsunuz. Oyun, bazen sizi tanımadığınız başka oyuncular ile eşleştiriyor, ve yolculuğunuzda size eşlik edecek arkadaşlar ediniyorsunuz. Oyunun sonunda ise kimlerle oynadığınızı görebiliyor, yol arkadaşlarınıza oyun sayfasındaki yorumlar kısmından teşekkür edebiliyorsunuz. Ayrıca Journey boyunca size inanılmaz müzikler eşlik ediyor.

Fiyatı: 25 TL

3. Oxenfree

Oxenfree’nin konusu ürkütücü bir hayalet hikayesi. Oldukça diyalog bazlı bir oyun, ve seçimleriniz oyunun gidişatını etkiliyor. Oyunun başında Alex, 4 arkadaşı ile birlikte, hafta sonu kafa dağıtmak için Edwards adasına gidiyor. Burada başlarına garip olaylar geliyor; hayaletler radyo frekansları ile iletişime geçip yardım istiyor, öbür dünyaya geçitler açıyorlar… Bu bağımsız oyun diğerlerinden farklı olarak sizin tercihleriniz ile ilerlediği için karakterler arasındaki etkileşimler ve hikayeye yön vermek tamamen sizin elinizde. Çok sade ama bir o kadar da etkileyici bir atmosferi olan Oxenfree, tek oturuşta bitirilecek kadar sürükleyici.

Fiyatı: 18.5 TL (15 Şubat’a kadar indirimli fiyatı: 1.85 TL)

4. Assemble with Care
assamble with care

Bu Indie oyun, antika restoratörü olan Maria’nın Bellariva kasabasında yaşadıklarını anlatıyor. Kasaba halkının değerli eşyalarını tamir eden Maria, aynı zamanda kasabalıların özel hayatlarının da ister istemez bir parçası oluyor. Oyun stili daha çok bir hikaye izlemek gibi, oldukça diyalogdan oluşuyor. Assemble with Care boyunca size nostaljik 80’ler müziği ve el çizimi görseller eşlik ediyor.

Fiyatı: 15.5 TL

5.Flipping Death
flipping death

Flipping Death’te yine ölüm üzerine kurgulanmış bir oyun. Baş karakterimiz Penny’nin ölümü ile başlayan oyun, daha sonra Penny’nin Ölüm’ün stajyeri olması ile devam ediyor. Penny, ruhların huzura erişebilmesi için yaşayanlar ve ölenler dünyaları arasında gidip geliyor ve isteklerini gerçekleştiriyor. Diğer oyunlara kıyasla daha çok macera ve puzzle çözme elementleri içeriyor. Diyalogları çok komik olan Flipping Death aynı zamanda kendine özgü rengarenk bir sitile sahip. Yaşayanlar dünyası ve öteki tarafta arasındaki geçişler ise oldukça ilginç.

Fiyatı: 32 TL

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments