1. Anasayfa
  2. VALORANT

Riot, Valorant 2.03 Yaması İçin Planlarını Açıkladı

Riot, Valorant 2.03 Yaması İçin Planlarını Açıkladı
0

Valorant geliştiricileri, 2.02 yaması ile koşarak vurma mekaniğine çözüm getirmiş gibi görünüyor. Bunun için koşma ve yürümenin isabet oranlarını düşüren ekip, oyunculardan şimdiye kadar pozitif dönüş aldı.

Oyuncuların şikayetlerini dikkate alıp harekete geçen Riot, şimdi de yine çokça şikayet edilen AFK kalan oyunculara bir çözüm bulmaya çalışıyor.

İşte kıdemli tasarımcı Jon “EvrMoar” Walker’ın konu ile ilgili açıklamaları:

AFK kalan takım arkadaşları dereceli maçların tadını kaçırmanın yanı sıra hak etmediğiniz halde KP kaybetmenize de sebep oluyor.

Bu konuda ilk önceliğimiz, dereceli karşılaşmada AFK olan oyuncuları cezalandırmak olacak. AFK kalan oyuncular ilave KP kaybedecek. Bu ilave miktar, maksimum kaybedilebilecek puan kotasını aşabilir. Bu, AFK kalan oyunculara karşı verdiğimiz mücadelede attığımız ilk adım. Üstünde çalıştığımız başka şeyler de var. Umuyoruz ki onları da yakın zamanda sizinle paylaşabiliriz!

Valorant Rütbe
Aynı zamanda bu kısmın sonunda da geçen sezon olduğu gibi oyuncular kısım ödülü alacak. Fakat ödülünüz, ulaştığınız en yüksek kademe üçgeni belirleyecek.

Eski sistemde, bulunduğunuz kademeyi hak edip etmediğinizi ölçmek için dokuz karşılaşmayı kullanıyorduk. Yeni sistem, ait olduğunuzu düşündüğü kademede sizi test edecek ve oynadığınız karşılaşmalarda MMR değerinize göre kademe yakınsaması kazanacaksınız.

Yeni sisteme daha çok güveniyoruz. Bir kademeye ulaştığınızda halihazırda yeterince test edilmiş olduğunuz için o kademeye ulaştığınız anda ödüllendirileceksiniz. Yani, Kısım Kademesi’ni artık Kısım Kademesi Rozeti’ndeki en iyi dokuz galibiyet yerine ulaştığınız en yüksek kademe üçgeni belirleyecek. Kısım Kademesi Rozeti’ni doldurabilmek için hâlâ toplamda dokuz galibiyet almanız gerekecek. Fakat bu dokuz galibiyetin en başarılısına göre ödüllendirileceksiniz. Bu, bölüm sonunda alacağınız ödülü de belirleyecek.

EvrMoar, liderlik tablosundaki oyuncular için ayrı bir ödül planlarının da olduğunu belirtti. Ancak daha ne olduğuna karar vermediklerini açıklayan tasarımcı, her bölüm için hediye dağıtmayı planladıklarını söyledi. Liderlik tablosundaki ilk 5-10 kişiye ödül vermek istediklerini söyleyen geliştirici, bir yandan da bunun bölüm sonu ödülleri ile nasıl beraber işleyeceğini çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Riot’un Valorant için yeni planları oldukça heyecan verici. Özellikle yeni yamada liderlik tablosunun gelmesi ile beraber rekabet iyice kızıştı. Liderlik tablosu ödüllerine göre oyun daha çekişmeli olacak. Liderlik tablosunun sıkça değişmesine hazır olun!

Kaynak: https://playvalorant.com/tr-tr/news/game-updates/rekabet-modu-degisiklikleri-2-02-yamasi-ve-gelecek-planlari/

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments