1. Anasayfa
  2. LoL

Riot LoL Rework Çalışmaları için Şampiyon Seçme Anketini Yayınladı

Riot LoL Rework Çalışmaları için Şampiyon Seçme Anketini Yayınladı
riot
0

Riot , League of Legends 2021 yılı için uzun zamandır beklenen görsel ve oynanış bakımından değişikliklere gidilecek yeni güncelleme oylamasının yanı sıra yeni anket için seçilen şampiyonları da açıkladı.

https://esporgazetesi.com/killjoyun-teleport-kapilarinin-disaridan-acabildigi-bir-bug-bulundu/

Birkaç yıl önce Riot Games, oyuncuların yıl boyunca “rework” gelmesini istedikleri şampiyonlara oy vermelerine izin verdi. 2019 yılının Mayıs ayındaki anket sonuçlarındaki kazanan iki şampiyon Volibear ve Fiddlestick olmuştu. Şampiyon seçmeleri için bu seneki beş şampiyon: Udyr, Shyvana, Nocturne, Skarner ve Quinn olacak.

Ankete ulaşmak için linke tıklayınız…

Hepsi birbirinden güzel ve oynaması keyifli şampiyonlar. Profesyonel arenada birkaç zamandır Udyr ve Quinn’e çok nadir rastlıyoruz. Nocturne genel olarak erken safhası güçlü bir şampiyon olduğundan meta uyarınca takımlar tarafından çeşitli dönemlerde sık sık tercih edilmektedir. Shyvana ve Skarner da yine metaya uygun olduğu, güçlü dönemlerinde sıklıkla alınan şampiyonlar arasına giriyor.

Riot

Udyr

Udyr’in savaşçı şaman teması LoL için epey özgün bir tema, ancak eskimiş görselleri günümüz standartlarına göre yetersiz kalıyor. Riot ise onu güncelleyerek görsellerinde büyük iyileştirmeler ve temasında bir modernizasyona gitmeyi hedefliyor.

Aslında Udyr oyundaki en ilginç yetenek setlerinden birine sahip. Biçim değiştirme mekanikleri sembolleşmiş ve kendisi tamamen yakın dövüş saldırılarının özelliklerini değiştirmek üzerine kurulu bir yetenek setine sahip tek LoL şampiyonu. Dolayısıyla Riot, bu iki unsuru da korumak istiyor.

Riot: “Çözmek istediğimiz bir sorun da Udyr’in biçimlerinden birinin varsayılan haline dönüşmesi. Hedefimiz denge durumuna bakılmaksızın, tüm biçimlerin anlamlı ve faydalı olduğu bir yetenek seti tasarlamak.”

Shyvana

Shyvana’nın görselleri ve yetenek seti kalitesi oylamadaki diğer şampiyonlar kadar düşük olmasa da ejderhamız, Irelia veya Akali gibi şampiyonlarla aynı kategoriye giriyor. Yani temasının belirginleşmesi için yenilenmeye ihtiyacı var.

Riot şayet Shyvana’nın oylamada seçilmesi durumunda, Shyvana’ya ateş püskürten bir ejderhaya dönüşebilen savaşçı” temasını yansıtmaya çalışacak. Ayrıca geliştiriciler, oynanış açısından ejderha biçimini daha korkutucu ve yıkıcı hale getirerek insan biçimiyle arasındaki farkları belirginleştirmeyi hedefliyor.

Nocturne

Nocturne, görsel ve oynanış yenilemeleri açısından ilginç bir şampiyon olarak göze çarpıyor. Kendisi yeni oyuncuların gözdelerinden biri fakat çoğu oyuncu onu denedikten hemen sonra oynamayı nedense bırakıyor. Bu da Nocturne’ün oynanış ve görsellerinin tema yönünden sağlam olduğunu fakat şampiyonun bunları çok iyi yansıtamadığını gösteriyor

MSI 2019 Ön eleme maçı 1907 Fenerbahçe vs PVB arasında gerçekleşen mücadelede Kirei’nin Nocturne ile başlattığı son takım savaşı. – Nostalji

Geliştiriciler şayet Nocturne’ün oylamadan galip gelmesi halinde, “rakiplerini tamamen karanlıkta bırakan yaşayan kabus” temasını vadiye yansıtmak istediklerini belirtiyor. Ultisinin korunması ve temel yetenek setini daha derin ve tatmin edici bir hale getirilmesi planlanıyor. Görsel açıdan ise şampiyonun Ebedi Kabus ismine daha uygun bir şekilde modernizasyon geçirmesi düşünülüyor.

Skarner

Skarner istatistiklere göre en az oynanan LoL şampiyonlarından birisi. Esasında 1v1 i oldukça güçlü olmakla beraber takım oyununa da oldukça müsait ve baskın yapma potansiyeli bir hayli yüksek olan bir şampiyon kendisi. Riot, bu az oynanan şampiyon üzerinde epey çalışılması gerektiğini düşünüyor. Yetenek setinin ve temasının, Sion ve Urgot görsel ve oynanış yenilemerine benzer şekilde en baştan tasarlanmasını istiyor. Skarner’ın kristal akrep teması fazla demode. Bu nedenle geliştiriciler ona daha net ve daha ilginç bir güç kaynağı verilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu da muhtemelen görsellerinde ve hikayesinde büyük değişikliklere gidilmesine sebep olacak.

Riot geçmişte Skarner’ın yetenek setini yenilemeye çalışsa da yapılan değişiklikler oynanma oranını arttırmaya yetmedi. Geliştiricilere göre bu durum onun daha büyük sorunları olduğunu gösteriyor. Skarner neredeyse her şeyi yapabiliyor ama bunların hiçbirinde başarılı değil. Ultisiyle rakipleri alıp götürebilmesi özelliğinin korunmasını istediklerini belirten geliştiriciler onun dışında şampiyonun en baştan tasarlanması gerektiğini belirtiyorlar.

Quinn

Geliştiriciler, Quinn’in en büyük sorununun oynanışındaki “eğitimli sava şahiniyle kusursuz bir iş çıkaran Demacia’lı kolcu” temasını yeterince iyi yansıtamaması olduğunu düşündüklerini belirtiyor.

Şayet bu bazı oyuncular tarafından “main şampiyon” haline gelen ve bi hayli sevilen suikastçi kolcumuz oylamadan galip gelen iki şampiyondan biri olursa, yetenek seti en baştan tasarlanarak onun Valor’la (Quinn’in eğitimli savaş şahini) daha sık birlikte çalışılması sağlanacak. Geliştiriciler, ana hedeflerinin Quinn’in yetenek seti ile şampiyonun temasının birbiriyle uyumlu hale getirilmesi olduğunu belirtiyor.

Sizin tercihiniz ?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments