1. Anasayfa
  2. Twitch

Popüler Türk Twitch Yayıncıları

Popüler Türk Twitch Yayıncıları
0

Twitch ya da Twitch.tv olarak adlandırılan, wikipedia.org tanımı ile elektronik spor ve video oyunu odaklı canlı görüntü akışı platformu. Haziran 2011’de Justin.tv kurucuları Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kurulmuştur. Justin.tv girişimi olarak oyunlarla alakalı içerikleri yayımlamaya başlamıştır. Her ay 43 milyondan daha fazla izleyiciye hizmet vermektedir. Ortalama izlenme süresi ise 1,5 saattir. Şubat 2014’te ABD’de internet trafiğinin en büyük dördüncü kaynağı olarak belirlenmiştir.

800px Twitch logo 2019.svg
http://twitch.tv

Eylül 2014 yılında Twitch, Amazon tarafından 970 Milyon $ karşılığında satın alınmıştır.

Twitch’te milyonlar her gün bir araya geliyor, sohbet ediyor, birbirleriyle etkileşim kuruyor ve kendi eğlencelerini kendileri yaratıyor.

Hangi alanda yayın mı var?

OYUNLAR

MÜZİK

SOHBET PROGRAMLARI

SPOR

SEYAHAT VE DOĞA

SADECE SOHBET

YEME İÇME

ÖZEL ETKİNLİK

Neden mi Twitch.tv

2.000,000+ Yayıncısı

10.000,000+ Günlük Aktif İzleyicisi bulunmaktadır.

Evet Twitch Türkiye özelinde en çok takipçili 5 yayıncımızı tanıyalım.

5. Cem “Mithrain” Karakoç

mithrain
Mithrain

1992 İstanbul doğumlu Mithrain (Cem Karakoç), twitch yayınlarında “H1Z1” oynayarak başlayan, Battle Royale oyunlarının en popüleri olan “Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG)” ile büyük bir çıkış yakalamış ve ülkemizi uluslararası bir çok arenada temsil etmiştir. Düzenli yayınlarında genellikle PUBG oynayan Mithrain, samimi ve cana yakın sohbetleri ile kendi deyimi ile “kankam” dedikleri oyuncularla savaşmaktadır. PUBG ağırlıklı olarak yayınlarını devam ettiren Mithrain; Escape From Tarkov, Cities: Skylines ve Call Of Duty: Modern Warfare oyunlarını yakın zamanda oynamıştır. Yayınlarında ki oyunlarını kendi youtube sayfasın üzerinden paylaşmaktadır.

Takipçi: 1.227.159

4. Kemal Can “KendineMuzisyen” Parlak

kendinemusizyen
KendineMusizyen

1995 Mersin doğumlu Kemal Can Parlak (KendineMuzisyen), İstanbul’da yaşamaktadır. Twitch Türkiye’de kısa zamanda yükselen yayıncısı olarak lanse edildi. Müzik eğitimi alarak kariyerine devam ettiği sırada ünlü yayıncıların desteği ve kişisel doğallığı ve sempatikliği ile twitch platformunda BlindID uygulaması ile kitlesini genişletmiştir. Babası ile beraber yayınları ile izleyiclerin gönlünü kazanan KendineMusizyen JtgTV’de yayıncılardan oluşan yarışmaya katılmıştır.

bosslayf
BossLayf

Wtcn ve Utheneras ile birlikte Twitch Türkiye’de yeni bir projeye imza atmıştır. Bu proje ile birlikte Twitch Türkiye’de ilk defa profesyonel prodüksiyon ile dış çekim yayınlarına başlamışlardır. Bu dış çekim yayınlarını “BossLayf” adlı Twitch kanallarında yapmaktadır. Kendisini Twitch’de kısa sürede çok fazla büyüyen ve tanınan kişi olmuştur. Kemal Can Parlak yayınlarında insanları gerçek manada eğlendirmeyi başarabilen yayıncılar arasındadır.

Takipçi: 1.307.129

3. Ahmet “Jahrein” Sonuç

jahrein kimdir 1
Jahrein

1988 İstanbul doğumlu Ahmet Sonuç (Jahrein), Polonya’da youtuber olarak yayın hayatına başladı ve kendini Türk Gamer olarak tanımlıyor. Youtube üzerinden başladığı yayın ve içerik hayatına bir çok platform üzerinden içeriklerle izleyicisi ile buluştu. Birçok farklı oyun oynayan ve görüntülerini kaydedip bunu takipçileri ile paylaşarak hem oyun tanıtımı hemde takipçilerine eğlenceli içerikler çıkartmaktadır.

Twitch kanalında ise kendini; Selam! Bu kanalda bir ton oyun oynuyorum, bazen dertlerimi anlatıyorum, bazen derdinize derman oluyorum. Adım Ahmet Sonuç 29 yaşımdayım. Twitch aleminin en troll en tryhard yaratığıyım. İyi seyirler.

Takipçi: 1.401.392

2: Cantuğ “Unlostv” Özsoy

unlost kimdir
Unlostv

1990 Eskişehir doğumlu Cantuğ Özsoy (UNLOSTV), küçük yaşlarda oyunlarla tanışmış ve ülkemizde ki en iyi Half Lİfe oyuncusu ve Half Life Türkiye şampiyonu olan Unlostv şansı ve izleyiciler ile olan ilişkileri sayesinde ününüe ün kattı ve Twitch Türkiye Tarihinin İzlenme Rekorunu Anlık 139 Bin Kişi ile Kırdı.

unlost twitch
Unlost

Twitch ve Youtube kanalda Half-Life nasıl oynanır, Half-Life Rehberi, Half-Life Haritaları ve genel olarak FPS oyunları hakkında Unlost tarafından üretilen özgün videoları izleyebilirsiniz. Ayrıca Unlost, dünyada ve Türkiye’de popüler olan CS:GO, DOTA 2, GTA V ve farklı oyunlar ile ilgili rehber, oyun inceleme ve oyuncularla birlikte yapılan çeşitli etkinliklere yer vermektedir.

Takipçi: 1.591.539

1: Ferit “wtcN” Karakaya

wtcn
Ferit ” wtcN ” Karakaya

1992 İstanbul doğumlu olan Ferit Karakaya (wtcN), bir dönemin LoL e-spor oyuncusu olan ve 2012 yılında GameX’te LoL turnuvasını kazanmış ve “En Değerli Oyuncu”, “En İyi Ormancı” ödülü olmak üzere birçok ödül kazanmıştır.

wtcn kimdir

wtcN, eloboost yaptığı için banlandığı ve oyuna ara vermek zorunka kaldığı zamanlarda da oyunlarına devam eden ama e-spor hayatına farklı takımlarda devam etsede eski başarılı günlerine geri dönemedi. Kendisi hakkında Merhabalar, 27 yaşındayım. 3 senelik profesyonel lol hayatımdan sonra şu anda tam zamanlı yayıncı olarak hayatıma devam ediyorum. 2011 yılından beri yayın yapıyorum. Eğlenceli ve güzel anlarımı insanlarla paylaşmayı seven biriyim. Daha çok FPS ve Moba oyunlara karşı ilgim var ama zevk aldığım her oyunu yayınlarımda oynuyorum. CS:GO ,PUBG ve Valorant oyunlarında ki başarıları ile takipçilerinin gönlünü kazanan wtcN, hakettiği yerde samimi ve başarılı bir şekildie gerçekleştirdiği yayınları ile Türkiye’nin en çok takip edilen Twicth kanalı olmaya devam ediyor.

Takipçi: 1.788.322

Takipçi sayıları 02.07.2020 tarihi itibariyle günceldir.

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments