1. Anasayfa
  2. Espor

Metaya Kafa Tutanlar

Metaya Kafa Tutanlar
0

Sektörün belki de en güncel ve değişime tabii tutulan oyunu sanırım League of Legends. Düzenli olarak gelen yamalar ile her şampiyonu oynanabilir kılıyor. Böylece metayı takip etmeyi başarabilenlerin işi daha da kolay oluyor.

Geçtiğimiz hafta Vadi’yi birbirine katan bir şampiyonla yeni yamada eliniz kolunuz bağlı kalabiliyorsunuz. Ama bazı şampiyonlar var ki metaya bile kafa tutuyorlar. Girdiğiniz tekli maçlarda onlara çokça rastlamanız hatta profesyonel arenanın da tozunu attırdıklarını görebilirsiniz. İşte onlar;

Ornn (Top)

LeagueOfLegends Ornn

Ornn çıktığı ilk günden beri oyunun en iyi üst koridorlarından birisi. Son derece tank olması ve bunun yanında şaşırtıcı derece çıkardığı hasarlar bunun sebeplerinden birkaçı. Kendine has yetenekleri de onu son derece eşsiz kılıyor. Base dışında eşya alabilmesi ve markette bulamayacağınız eşyalarını leveli arttıkça size ve takım arkadaşlarına sunması maç ilerledikçe sizi oldukça güçlendiriyor.

Lee Sin (Jungle)

LoL GodFistLeeSin

Lee Sin’in belki de en büyük özelliği çoğu takım kompozisyonuna son derece uyum sağlayabilmesi. Bunun yanı sıra erken oyunda oldukça güçlü olan bu karakterimiz kar topu etkisini en net hissettiğimiz şampiyonların da başında geliyor. Ve benim en nefret ettiğim özelliği ise, siz hangi şampiyonu oynuyor olursanız olsun pozisyonunuza ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü iyi bir Lee Sin oyuncusunun sizi güvende olduğunuzu sandığınız 4 takım arkadaşınızın yanından rakibin kucağına atması içten bile değil.

Zed (Mid)

LoL Zed

Zed güçlü yetenekleri ile erken oyunu kolayca ele geçirebilir. Çoğu orta koridor oyuncusunun kabusu olmuş veya olmaya adaydır Zed. Yetenekleri ile güçlü hasarlar çıkarmasının yanı sıra W ve R’si ile onu tam katlettiğini sandığınız anda siz siyah ekrana bakıyor olabilirsiniz. Ya da o oradan çoktan kaçmıştır.

Lucian (ADC)

LoL VictoriousLucian

Yıllardır alt koridorun en güçlü şampiyonlarından olan Lucian, doğru destek karakterleri ile oyunu çok daha kolay bir hale gelebilir. Bunun yanı sıra minyon dalgasını tek başına ittirebilip, temizleyebilmesi bu oyun için en büyük nimetlerden biri. Son olarak Lucian’ın önemli bir özelliği de farklı koridorlarda da oynayabilmesi. Lucian seçimi ile birlikte rakibinizi şaşırtıp daha iyi karşı seçimler ile orta veya üst koridorda oynayabilirsiniz.

Thresh (Support)

Thresh OriginalCentered

Her bir yeteneği hayat kurtarıp, can alabilen Thresh metaya kafa tutan şampiyonlarımızdan bir tanesi. Koridorda çalı kontrollerini ele geçirdiği zaman çok büyük bir tehdit oluşturabilen Thresh mobilitesi sınırlı olan rakip alt koridorların kabusu. Ama belki de en büyük yeteneği W’su. 5 kişinin arasında kalan bir takım arkadaşını sadece bir yetenek ilere kurtarmak… Efsane. Ayrıca Thresh baskınları ile skor çıkarma ihtimali yüksek de bir şampiyon. Koridorunu ‘pushla’ ve roama koş! Galibiyete uzanan yolda sadece küçük bir adım.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments