1. Anasayfa
  2. CS:GO

Koç Bug ‘ı Nedir ?

Koç Bug ‘ı Nedir ?
0

Valve‘nin 2012 yılında piyasaya sürdüğü ve Espor sektörünün başını çeken oyunlarından bir tanesi olan Counter-Strike : Global Offensive‘i (CS:GO) bilmeyenimiz yoktur. Son 2-3 haftadır ise CS:GO tarafı oldukça hareketli. Bilindiği üzere Espor arenasında oynanılan her karşılaşmada takım oyuncularının yanı sıra takım koçu(bug) da maç içerisinde kendi takım oyuncularını izleme ve taktik verme hakkına sahip. Yakın zamanda öğrenilen bilgiye göre işler tam olarak bu şekilde değilmiş.

Oyun içerisinde meydana gelen bir hata ile beraber bir takımın koçu harita içerisinde herhangi bir bölgeyi adeta kamera gibi görebiliyor ve bu sayede kendi takımını buna göre yönlendirebiliyor. 26 Ağustosta gelen güncelleme ile beraber bu oyun hatası (bug) kaldırıldı. Bu güncellemeden sonra ESL yetkilisi Michal Slowinski‘nin yaptığı açıklamayla beraber neredeyse oynanılan her maçın tekrarını izleyeceklerini belirtti. Michal bazı takım koçlarının yaptığı bugları da bizlerle paylaştı.

İşte takım koçlarının yaptığı bazı buglar ;

Hard Legion – ZoneR

Hard Legion takım koçu ZoneR, Ago takımına karşı oynadıkları Mirage haritasında 25 round boyunca bug kullanıyor. Videodan da görüldüğü üzere mid bölgesine yaptığı bug sayesinde hakim olan koç takımına bu bölgeyle ilgili bilgi verebiliyor.

K23 – Solaar

K23 takım koçu Solaar , Fade takımına karşı 21 round boyunca bug kullanan koçlardan bir tanesi.

FURIA – guerri

FURIA takım koçu guerri’nin , compLexity ile oynanılan ECS 7.Sezon 2.Hafta maçında yaptığı bug gözler önünde. Yapılan açıklama ve guerri’nin söylediğine göre ilk başta neler olduğu anlayamamış ve bir şeylerin yanlış gittiğini belirtmiş. En kısa sürede oyuna çık gir yaparak durumu düzeltmiş.

Zamanında bunlar gibi bir çok karşılaşmada bazı koçlar bu bug’ı kullanarak oyunun kaderini değiştirdi. Yetkililerin yavaş yavaş hangi koçun hangi maçta bug kullandığını açıklamasıyla beraber önceden bug kullanan koçlar da itiraflarda bulundu.

Bug kullanım sebebiyle ban yiyen koçlar ve bug kullandığını itiraf eden koçlar şu şekilde ;

● Nicolai “HUNDEN” Petersen (Heroic koçu) | 12 Ay Ban
● Aleksandr “zoneR” Bogatiryev (Hard Legion koçu) | 24 Ay Ban
● Ricardo “dead” Sinigaglia (MIBR koçu) | 6 Ay Ban
● Ivan “F_1N” Kochugov (Gambit Youngsters koçu)
● Aset “Solaar” Sembiyev (K23 koçu)
● Faruk “pita” Pita (Ninjas in Pyjamas koçu)
● Allan “Rejin” Petersen (Mousesports koçu)
● Nicholas “guerri” Nogueria (FURIA koçu)

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments