1. Anasayfa
  2. VALORANT

Jamppi Artık Valorant Sahnesinde

Jamppi Artık Valorant Sahnesinde
Jamppi
0

Tartışmalı Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) oyuncularından biri resmi olarak bugün Valorant’a geçiş yaptığını duyurdu. Elias “Jamppi” Olkkonen kararını Salı günü erken saatlerde bir tweet ile açıkladı.

Jamppi Kimdir?

Jamppi, 2019’da SJ Gaming ile öne çıkan 19 yaşındaki Finlandiyalı bir CS: GO oyuncusu. Ekibi Finlandiya Espor Ligi Sezon 6 ve Sezon 7’de birinci oldu. 2020’de BLAST Premier: İlkbahar 2020 Avrupa Showdown‘u kazandığı ENCE’e katıldı. Ancak ENCE, BLAST Finallerinde ve ESL Pro League‘de başarısız oldu.

SJ Gaming ve ENCE’deki başarısına rağmen kariyeri 14 yaşındayken 2015 yılında aldığı bir VAC yasağıyla engellendi. Valve’ın kendisine koyduğu yasak ESL, Dreamhack, Flashpoint veya Valve sponsorluğundaki etkinliklerde yarışmasını kısıtladı. 2020’de Valve’a kısıtlama nedeniyle dava açmaya çalıştı ancak mahkeme tarafından reddedildi.

https://twitter.com/Jamppicsgo/status/1354067097446477824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1354067097446477824%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dailyesports.gg%2Fjamppi-announces-switch-from-csgo-to-valorant%2F


2021‘in başlarında Jamppi, Valorant oynamak için CS:GO‘dan emekli olduğunu resmen ilan etti. Yasağı, Riot’un taktik nişancısına taşınmayacak ve herhangi bir turnuvada istediği takım için özgürce rekabet edebilecek.

Video tweet’inde Valorant’a geçmenin “yeni bir başlangıç” olacağını belirtiyor ve ayrıca VAC yasağından da bahsediyor:

Umarım en azından beni herhangi bir yasaklama veya herhangi bir şey gibi durduracak hiçbir şey yoktur.” En iyilerden biri olmayı umduğunu söyleyerek devam ediyor ve günün ilerleyen saatlerinde yayın yapacağından bahsediyor. Valorant takımları kesinlikle Jamppi ile sözleşme imzalama fırsatına hemen atlayacaklar. CS:GO özgeçmişi, VAC yasağı düşünüldüğünde bile etkileyici. Kimin için oynadığını görmek ilginç olacak.

https://esporgazetesi.com/jamppi-enceden-ayrilip-valoranta-gecmeyi-dusunuyor/
ENCE
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments