1. Anasayfa
  2. Espor

Espor Diyetisyeni’nden Takipçilerimize Özel Minik Tavsiyeler

Espor Diyetisyeni’nden Takipçilerimize Özel Minik Tavsiyeler
Lunch break
0

Vaktinizin çoğu masa başında geçiyor günde 2 öğün besleniyorsunuz ama yinede kilo mu alıyorsunuz? Hadi gelin biraz bunun üzerine konuşalım.


Uzun uzun oturduğumuz bilgisayar masasında parmaklarınız hariç hareket etme alanınız pek olmuyor. Bu da vücudunuzun kas kütlesinin yağ kütlesine dönüşmesine sebep oluyor. Bir süre sonra aynalara küsüp eve tıkılıp daha çok oyun oynayarak sonsuz bir kısır döngüye giriyorsunuz…

Oyunlar hepimizin de kabul edebileceği gibi hem çok zevkli hem de çok stresli. Bu stres bizi nasıl etkiliyor? Bu Stres durumunda salgılanan hormonlar yeme isteğini artırır. Canınızın daha çok şekerli şeyler çekmesine neden olur. Eğer bu isteğe uyar abur cubur tüketirseniz hızla yükselen kan şekeri hızla düşer ve bir saat geçmeden yeniden tatlı  bir şeyler istersiniz. Ve kilo alma süreci başlar…

https://esporgazetesi.com/g2-esports-faze/


•Peki yok mudur bunun bir çözümü ? Elbette var!


✨Masanızda taze veya kuru meyve, fındık, ceviz, diyet bisküvi, galeta gibi pratik yiyecekler bulundurup bitki çayı ile tüketebilirsiniz.

bitkicayivefindik


✨Fırsat buldukça küçük, kol, bacak, omuz hareketleri yapılabilir. Yarım saatte bir masadan kalkıp sırtı dikleştirerek bulunduğunuz yer içerisinde birkaç adım atmak kas ve eklemleriniz için koruyucu etki yaratırken, uzağa ve ileriye doğru bakmak göz kaslarınız için iyi bir egzersiz olacaktır.

masada egzersiz hareketleri

✨Fastfood makarna gibi yüksek kalorili besinler yerine ızgara tavuk kepekli sandviç veya salata tüketebilirsiniz .

✨Ve her zaman ki gibi ihtiyacımız olan suyu da tüketmeyi ihmal etmemelisiniz .

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments