1. Anasayfa
  2. CS:GO

EliGE Depth Oyuncularının Irkçı ve Cinsiyetçi Davranışlarını İfşaladı

EliGE Depth Oyuncularının Irkçı ve Cinsiyetçi Davranışlarını İfşaladı
EliGE
0

Profesyonel CS:GO Team Liquid oyuncusu Johanthon “ EliGE ” Jablonowski, daha önce FACEIT Pro League’da (FPL) rekabet eden Depth Esports CS:GO ekibinin çeşitli üyelerinin; ırkçı, cinsiyetçi ve bağnaz yorumlarını, Pazartesi günü Twitter hesabından açığa çıkardı !

Oyuncular tarafından yapılan son derece uygunsuz yorumların yanı sıra EliGE, Discord sunucusunda “n***** ” ve “f *****” şeklinde hakaretlerde bulunan Depth oyuncularının ekran görüntülerini yayınladı.

EliGE’nin tweetlerinin ardından Depth Esports, kadrosunun tamamıyla sözleşmelerini feshetti. Hemen ardından FPL; Shane, Snav, Dare ve Havok’u süresiz olarak banladı. Ancak, Esports Entertainment Association (ESEA) oyuncuların davranışlarında dair henüz resmi bir yanıt yayınlamadı.

Önerilen içerik: Riot Games CEO’su Cinsel Taciz ve Cinsiyet Ayrımcılığıyla Suçlanıyor

EliGE, Depth Esports üyelerinin cinsiyetçi, ırkçı ve daha fazla söylemlerini ortaya çıkardı.

Olay, 8 Şubat’ın erken saatlerinde, Twitter kullanıcı snixoxo’nun Depth Esport oyuncusu Snav’ın halka açık bir CS:GO chatinde; “muhtemelen çocukken t*cavüz edilmemiş” dediği bir oyun içi ekran görüntüsünü paylaşmasıyla başladı. Bu saldırgan yorum, Twitter’da Snav’a karşı anında öfke tufanı oluşmasına neden oldu.

En önemlisi, tweet; geçmişte hem Snav hem de Depth Esports’un diğer üyeleriyle olumsuz deneyimler yaşadığını doğrulayan EliGE’i bir yanıt vermek için harekete geçirdi.

EliGE daha sonra bir Pastebin’deki bir Discord sunucusunun 28 ekran görüntüsünü kendi Twitter gönderisinde yayınladı. Ekran görüntüleri, Depth Esports oyuncuları olan; Shane, Snav, Dare ve Havok’un aşırı düzeyde homofobik, ırkçı ve cinsiyetçi dil kullandığını açıkça gösteriyor.

Sonuç olarak, Shane, Snav, Dare ve Havok aynı gün içinde Faceit Pro League’dan banlandı.

FPL’den çıkarıldıktan sonra, Depth Esports da aynı cezanın devamını getirerek tüm oyuncularını kadrodan çıkardı.

Organizasyon bir Tweette, “Snav, Kel, Reck, Dare, Flush ve Shane’den oluşan CS:GO ekibimizle ilgili ortaya çıkan çeşitli davranış sorunları nedeniyle, onları organizasyondan hemen çıkaracağız,” dedi. “Organizasyonun bütünlüğünü çok ciddiye alıyoruz. Bu nedenle, sözleşmelerini feshetme kararı aldık, ” diye de ekledi.

Depth tüm oyuncularını serbest bıraksa da, oyuncuların hepsi bu kabahat ile suçlanmamıştı. Hem Reck hem de Kel, FPL’den ceza almadılar. Ancak yine de takımın geri kalanıyla birlikte Depth kadrosundan çıkarıldılar.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments