1. Anasayfa
  2. VALORANT

Daha İyi Bir Valorant Oyuncusu Olmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Şey

Daha İyi Bir Valorant Oyuncusu Olmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Şey
2

Valorant ajanlarının Spike’ı yerleştirmeye veya imha etmeye çalıştığı , 5’e 5, karakter tabanlı, taktiksel nişancılık temelli ve toplamda 13 raunt alan takımın kazandığı FPS oyununu en iyi şekilde oynamak istiyorsanız bu 5 öneriye ihtiyacınız olacak.

1. Valorant Haritalarını Tanıyın

Her şeyden önce bilmeniz gereken ilk bilgi oynadığınız haritayı bilmek. Valorant’ta aktif olarak oynanabilen 4 harita mevcut; Ascent, Bind, Haven ve Split. Oynadığınız haritanın düzeni hakkında genel bir fikre sahip olmadan strateji geliştirmek yanlış olur. Oyunu kazanmak ve rank atlamak istiyorsanız; düşmanın haritanın neresinden geldiğini, gelen düşmanı nerede ve nasıl karşılayacağınızı bilmeniz gerekir.

haritalar
Valorant Güncel Haritaları

2. Parayı Doğru Kullanmak

Haritaları öğrendik, şimdi paramızı doğru kullanalım! Doğru zamanda silah, zırh ve yetenek satın almak veya bunlardan ne zaman tasarruf edeceğinizi bilmek önemlidir. Örneğin, tüm arkadaşlarınız parasal sıkıntısı olduğu için tabancaları ile raunda başlarken sizin silah ve zırh satın alarak raunda başlamanız ne kadar doğru olur? Oyunda kazanmak ve rank yükseltmek istiyorsanız, takım arkadaşlarınız ile paranızı doğru ve paylaşımcı bir şekilde kullanmanız gerekir.

paralar

3. Eğime Dikkat

Paramızı doğru kullanarak silah, zırh ve yeteneklerimizi aldık. Hazırız. Hareket halinde iken nişangahınızı (crosshair) ekrana ortalı olarak yerleştirmeniz gerekiyor. Her zaman nişangahınızı (crosshair) yukarıda tutmaya çalışın, böylece beklenmedik bir düşman ile karşılaştığınızda ilk atışınızın kafadan (head shot) olma olasılığı artacaktır. Nişangahınız düşmanın başına ne kadar yakınsa o kadar iyidir, çünkü tüm ajanlar baş bölgesinden daha fazla hasar alır ve fare hareketlerinizin saliselik farkları ile kazanma şansınız artar. Eğim konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız yapmanız gereken alıştırma poligonunda bol egzersiz yapmanız olacaktır.

4. Düşünmeden Hareket Etmeyin

Eğimlerimiz ekranı ortaladığına göre planlı bir şekilde harekete geçme vakti. Her zaman bir sonraki adımda ne yapacağınıza dikkat edin. İlk olarak karakterinizin özellikleri ile ekibinize yardım etmek için neler yapabilirsiniz bilincinde olmanız gerekmektedir. Daha sonra düşmanlar hep aynı noktadan mı geliyor? Geliyorsa orayı doğru silah ile tutulduğuna emin olmanız gerekmektedir ve düşmanlar haritanın her noktasında olamayacakları için takım arkadaşlarınızı uyarın ve bu durumdan faydalanın. Oyunda sizin silah ve yer bilginiz kadar takım arkadaşlarınız ile bilgi paylaşımlarınız da sizi zafere götürme noktasında çok önemlidir.

5. Ajanlarınızın Yeteneklerini Öğrenin

Tıpkı haritaların yerleşimi hakkında bilgi sahibi olmak gibi, ajanlarınız ve farklı yetenekleri hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Alıştırmaları ve poligonları doğru şekilde kullanmak sizlere ajanların tüm özelliklerini uygun şekilde sunacaktadır. Ajanlarınızın yeteneklerine hakim olarak takım arkadaşlarınız ile hem savunmanız hem de saldırınız daha başarılı olacaktır.

ajanlar
Valorant Ajanları

Ve son olarak unutmayın Spike olarak adlandırılan bomba 4 saniyede kuruluyor ,7 saniyede imha ediliyor.

spike
SPİKE

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Ensar
Ensar
2 yıl önce

Oha lan iyi bir oyuncu olmak için eğim falan gerekiyormuş valla bilmiyorduk sağolsun e spor gazetesi öğretti

Wasquen
Wasquen
3 yıl önce

Oha ciddenmi ne kadar enteresan bilgiler