1. Anasayfa
  2. Espor

Broken Blade ‘li TSM 7. Kez Şampiyon !

Broken Blade ‘li TSM 7. Kez Şampiyon !
tsm- brokenblade
0

2020 LCS yaz mevsimi dün oynanan upper brackettan gelen Fly Quest ile lower brackettan gelen Broken Blade ‘li TSM arasında oynanan Büyük Final ile sona erdi. Açıkçası hiçkimse finalde bu iki takımın ismini görmeyi beklemiyordu. Finale çıkacak favori takımlar olarak Cloud9 ve Team Liquid görülüyordu. Fakat bu iki takım bütün rakiplerini alaşağı etmeyi başararak dün akşam hakettikleri yerde mücadele etti ve kazanan bir takım oldu: TSM.

2018 de Royal Youth bünyesinden ayrılıp TSM ‘e gitmeyi başaran Türk oyuncumuz Sergen ” Broken Blade ” Çelik kariyerine TCL şampiyonluğunun yanında bir de LCS şampiyonluğunu yazdırmayı başardı. Onun adına esporseverler olarak çok sevindik başarıları daim olsun. Gelin dün akşamki maçta neler yaşanmış yakından bakalım.

Maç: 1

Team Liquid karşısından galip ayrılan TSM, dün geceki maç için formunun tam zirvesindeydi diyebiliriz. Zaten birinci oyunu tamamen domine ederek kazanmaları da bizi pek haksız çıkarmıyor. Santori’nin Broken Blade ‘den ilk kanı almasına rağmen TSM oyuna, ilk ejderi ve Vadinin Alametini alarak başladı. TSM, Vadinin Alametini alt koridora hem kule barikatı almak için hem de 2. ejder olan dağ ejderinin üzerinde baskı kurmak amacıyla kullandı. Ekip, Spica ve Bjergsen ‘in alt koridora getirdiği baskıyı Fly Quest alt koridor ikilisine kule altı yapmak için arttırdı ve WildTurtle’ı kule altında kesmeyi başardılar. Bu da ilk kule altınının TSM ‘e akmasının önünü açtı.

Fly Quest vadideki 2. Alameti aldı ve bunu 3. ejdere baskı kurmak için midde kullandı. Çok da kötü olmayan bir savaş çıkarmayı başardılar fakat TSM üçüncü ejderhayı aldı ve ruh için yalnızca bir tane daha almaları gerekiyordu. Dakikalar 23 ‘ü gösterdiğinde 4. ejderha vadiye inmişti. Fly Quest ‘in bu ejderha için varını yoğunu koyması gerekiyordu. Ejder için çıkan takım savaşı TSM için mutlu sonlu bitti. Fly Quest ‘in dört oyuncusu da takım savaşı sonunda gri ekrana bakıyordu. Bu da TSM için hem ruh hem de Baron Nashor anlamına geliyordu.

İleriki dakikalarda TSM, Fly ‘ın bütün dış kulelerini yıktı ve Fly oyuncularını base bölgesine mahkum etti. Fly Quest oyuncularının görüş almaya ihtiyaçları vardı fakat bunu yapmaya kalkıştığında TSM oyuncuları, Solo ve Ignar ‘ı bunu yaptığına pişman etti.

Kadim ejderha doğdu ve TSM oyuncuları kuşatmayı bırakıp ejder için yola koyuldu. Fly Quest oyuncuları Kadim Ejderha için son savaşlarını verdi ve 4 oyuncusunu kaybetti. TSM, Kadim Ejderha güçlendirmesini aldıktan sonra gözünü Baron Nashor ‘ a dikti ve Baron güçlendirmesini de aldı. Bu iki güçlendirme ile aslında oyun artık bitmişti. TSM, Fly Quest ‘in 3 inhibitörünü de yıktı sonrasında katliam alarak oyunu bitirdi.

İstatistikler

  • Maç Süresi: 33.52
  • Skor: 4-20
  • Yıkılan Kuleler: 1-11
  • Altın: 52.8k-68.9k
  • Ejder: 0-5
  • Baron: 0-2
  • Vadinin Alameti: 1-1

Maç: 2

Serinin ilk maçından dominant bir oyun ile galibiyet alarak ayrılan TSM performansını ikinci maça da yansıtıyor ve 2. galibiyetin sahibi oluyor. Bakalım bu maçta neler olmuş?

Spica, Bjergsen ve Biofrost’un; Broken Blade ‘e yardım etmek için üst koridora çıkmasıyla birlikte Solo’yu keserek ilk kanı almayı başardı. FLY Quest ilk Alameti, ilk ejderi ve bir adet skoru hanesine yazdırarak maça başlamış olsa da TSM hakimiyeti kesin olarak kısa bir sürede aldı. 12. dakikada alt koridorda çıkan takım savaşında Fly Quest’in üç oyuncusu gri ekrana bakarak okyanus ejderinin gidişini izledi. Bu noktadan itibaren Fly Quest için gidişat kötünün en kötüsü olarak tanımlandırılabilir.

Bjergsen, Spica ve Broken Blade; Solo skorunu almak için yukarıya giderken alt koridor ikilisi Doublelift ile Biofrost, Fly Quest alt koridoruna bir kule altı denemesi yaptı ve WildTurtle skorunu aldı. TSM, aldıkları ilk kule ve 18. dakikadaki takım savaşı ile oyundaki baskısını oldukça arttırdı. Çıkan takım savaşında TSM oyuncuları Fly Quest ‘in 3 oyuncusunu mağlup etti ve diğer iki oyuncuyu da gittiği yere kadar kovaladı. İlerleyen dakikalarda altın farkını iyice arttırdıktan sonra 27. dakikada Baron güçlendirmesini elde etti.

Bu Baron güçlendirmesi TSM ‘e, Fly Quest ‘in bütün dış kulelerini yıkmanın önünü açtı. Kuleleri bir bir aldıktan sonra İnhibitörlere hiç hasar vermeden geri çıktılar. 33. dakikada Fly Quest dört üyesini ayrık ittirmede olan Broken Blade ‘in üzerine gönderdiği sırada TSM 2. Baron Nashor ‘u katletti. Ejderler konusunda bu maç TSM ‘e göre oldukça iyi performans gösteren Fly Quest fırsattan istifade ederek 34. dakikada Alev Ejderini katlederek Alev ruhunu aldı. Ne yazık ki yeterli değil. TSM ‘in sahip olduğu Baron güçlendirmesi ve altın farkının kendi lehlerine olması inhibitörleri kolayca açabilecekleri anlamına geliyordu. Üst koridor ve orta koridor inhibitörlerini açtıktan sonra TSM kuşatmayı sonlandırdı ve geri çekildi. Sonrasında Kadim Ejderha ve Baron güçlendirmeleri ile geri gelerek nexusu yerle bir etti.

İstatistikler:

  • Maç Süresi: 41:16
  • Skor: 7-16
  • Yıkılan Kuleler: 1-10
  • Altın: 67.4k-86.0k
  • Ejderler: 4-3
  • Baron:0-3

Maç: 3

Fly Quest için yolun sonu gelmiş gibi görünürken güzel bir sıçrama yakalayarak yaşam sinyalleri verdi. İnanılmaz yakın geçen 3. maçtan Fly Quest galip ayrılarak seriyi 2-1 e getirdi. Maçta ilk kan Spica ‘nın alt koridora attığı baskın sırasında geldi. Spica rakip takımın kulesinin altında ölerek ilk kanı IgNar ‘a hediye etti. Daha sonrasında Biofrost ‘da takım arkadışını yalnız bırakmayıp ölerek Fly Quest kolay bir şekilde ilk ejderi almayı başardı. Önceki iki oyunda da olduğu gibi Bjergsenin üst koridora roam atmasıyla Solo skoru Broken Blade ‘e kaldı. Ek olarak bu skordan sonra Spica Vadinin Alametini kesti. Sonrasında Alameti üst koridorda kullanarak ilk kuleyi aldılar.

TSM hiçbir karşılık görmeden 2. ejder olan alev ejderini kesti. Birbirlerinin birer kulesini yıktıktan sonra Fly Quest ekibi üçüncü ejdere yöneldi ve hiçbir zorluk görmeden ejderhayı mağlup etti. 25. dakikada Fly ekibi Doublelift ‘in peşine düştü aynı şekilde de TSM ekibi PowerOfEvil ‘in peşine düştü ve Vadide kaos çıktı. Kovalamalar sonuç verdi TSM ekibi PowerOfEvil ‘i katlederken Fly ekibi Doublelift ‘i mağlup etti ve ardından orta koridorda takım savaşı patladı. Takım savaşından TSM hiç oyuncu kaybetmeden 2 skor alarak galip geldi. Birkaç dakika sonra TSM Solo ‘yu bir kez daha tek başına yakalayıp alt koridorda kestikten sonra maç üzerinde hakimiyeti kazanmış gibi duruyordu.

Santorin, Doublelifti tek başına yakalamasıyla birlikte skoru aldı ve harita üzerinde Fly Quest baskısı oluşmaya başladı. Bununla beraber ekip bulut ejderini mağlup ederek ejderler konusunda 3-2 lik bir üstünlük sağladı. Dakikalar 36’yı gösterdiğinde başka bir takım savaşı Vadide patlak verdi. Bu takım savaşı gerçekten çok çok yakın geçti ve izlemesi oldukça keyifliydi. Takım savaşında Fly Quest 3 oyuncusunu kaybetti fakat aldığı 4 skor ile galip geldi. Fly ekibi bu takım savaşıyla birlikte Baron güçlendirmesini de aldı ve birkaç dakika sonra son Bulut ejderini keserek bulut ruhuna da sahip olan taraf oldu. Sonunda Fly ekibi oyunu kapatmak için gerekli olan her şeye sahipti. Bununla beraber ekip orta koridordan iterek kuşatma yaptı. TSM, Split Push ‘a yönelik bu kompozisyonu ile bir savunma yapamadı ve Nexuslarının serideki ilk yıkılışını izledi.

İstatistikler:

  • Maç Süresi: 41:43
  • Skor: 12-14
  • Yıkılan Kuleler: 6-7
  • Altın: 73.2k-74.9k
  • Ejderler: 2-4
  • Baron: 0-1

Maç 4

Çok yakın geçen ve gerginliğin hat safhada olduğu bir başka maçtı dördüncü maç… Fly Quest ekibi maça dağ ejderini katlederek başladı. TSM ‘de ise Spica bu maç üzerindeki ilk hareketini Broken Blade ‘e ilk kanı kazandırmak için üst koridora yaptı ve sonuç aldı. PowerOfEvil ve Santorin geri dönüş skorunu almak için Spica ‘nın üzerine gitseler de istediklerini elde edemediler. TSM ekibi Vadinin Alametini katledip ilk kule için üst koridora açarak ilk kule altınını kaptı ve üstünlüğünü korudu. Fly ekibi ise ejderler konusunda iyi bir iş çıkararak Okyanus Ejderini katletti ve ikinci ejderi hanesine yazdırdı.

17. dakikada Fly ekibi alev ruhuna giden ilk adımı atarak üçüncü ejderi aldılar fakat sonrasında çıkan takım savaşında 3 oyuncularını kaybetmelerine karşılık 1 skor aldılar. Vadinin Alameti etrafında çıkan bir diğer takım savaşından 1 skora karşın hiç oyuncu kaybetmeden galip gelen Fly ekibi ruha giden yoldaki son ejder için 24. dakikada harekete geçti. Spica ‘nın ejderi çalmasıyla emellerine ulaşamayan ekip intikam olarak TSM ‘in dört oyuncusunu katletti. Tam 1 dakika sonra ekip Barona başladı. Baron güçlendirmesini aldıktan hemen sonra çıkan takım savaşında 3 TSM oyuncusunu hiç kayıp vermeden gri ekrana baktırdı.

Fly Quest ekibi Baron güçlendirmesini iki kule alarak sonlandırdı ve ruhu almak üzere ejdere doğru yöneldiler. Spica bir kez daha ejderi çalarak ruhu kaptırmadı. Çalınan ejderden sonra çıkan savaşta TSM iki oyuncusunu kaybetti. Fly Quest orta koridordan baskı kurarken Doublelift ‘i yakaladı ve cezasını kesti. Bunun sonucunda TSM ‘in orta koridordaki inhibitörü çok hızlı bir şekilde düştü. 34. dakikada Fly Quest nihayet 4. alev ejderini katletti ve ruhu aldı. Promosyon olarak da çalmaya yeltenen Spica ‘yı da götürdüler. Spica ‘nın düşmesi ile çok rahat bir şekilde Baron ‘a başladılar.

Baron güçlendirmesi ile kuşatmaya başlayan ekip alt koridora yaklaştı ve çıkan savaşta Doublelift ile Biofrostu düşürerek sona bir adım daha yaklaştı. Hızlı bir şekilde alt ve orta koridorlarının inhibitörlerini yok etti. 38. dakikada Doublelift bir kez daha yakalandı ve aniden gri ekrana döndü. Bununla beraber TSM ‘in savunma yapması oldukça zorlaştı. Nihayetinde ise Nexuslarının yıkılışını bir kez daha seyrettiler. Durum 2-2 heyecanlar dorukta bakalım 5. maçta neler olmuş.

İstatistikler:

  • Maç Süresi: 38:40
  • Skor: 19-8
  • Yıkılan Kuleler: 10-2
  • Altın: 69.0k-60.1k
  • Ejderler:  4-2
  • Baron: 2-0

Maç 5

Beşinci maç, LCS ‘in kalitesini koyan ve yaz mevsimini sonlandıran harika bir maç oldu. Maç Santorin, PowerOfvil ve diğer alt koridor oyuncularının TSM alt koridoruna bir kule altı denemesi ile başladı. Santorin Doublelift’ten ilk kanı aldı yanına Biofrost’u da katlederek üstün çıktı. Bjergsen diğer maçlarda olduğu gibi yine üst koridora roam gitti ve Solo skorunu takım arkadaşı Broken Blade ‘e hediye etti. Bu sırada Fly Quest boş durmayıp ilk ejderi katlederek hanesine bir okyanus ejderi yazdırdı. Bjergsen ‘in roamı ile büyük üstünlük sağlayan Broken Blade bu üstünlüğü dakika 8 de 1v1 de aldığı skor ile taçlandırdı.

Sonrasında alt koridorda çıkan bir çatışmadan Fly Quest 1 skor ile ayrılıp ikinci ejderi katletti ve alev ejderine sahip oldu. TSM ekibi üst koridora yatırım yapmaya devam etti. Solo ‘yu kule altında kesen ekip daha sonrasında aldıkları Vadinin Alametini kullanarak ilk kule altınını alan taraf oldu. Çok kısa bir süre sonra TSM alt koridorda WildTurtle’ın üzerine gitti ardından ise bir kule daha yıkarak kule sayısındaki üstünlüğünü pekiştirdi. Bu noktadan itibaren TSM hiddetini PowerOfEvil skorunu alarak, ejderi katlederek ve bir kule açarak devam ettirdi. 19. dakikadan 24. dakikaya kadar TSM 3 kule açtı ve 4 skor daha aldı, Fly Quest ise karşılık olarak sadece 2 skor alabildi işler onlar için hiç iyi gitmiyor. 26. dakikada çıkan takım savaşında TSM aldığı 4 skora karşın 1 skor verdi bu Baron anlamına da geliyordu tabii.

Fly Quest ‘in basei TSM oyuncuları tarafından kuşatıldı. Orta koridor ve üst koridor inhibitörlerini kaybetmesiyle sonuçlandı. Fly Quest ekibi Broken Blade ‘i katlederek TSM ‘in ilerleyişini bir nebze durdurmuş olsa da TSM ‘in en büyük taşıyıcısı Bjergsen, Fly Quest üst koridor oyuncusu Solo’yu 1v1 de kesmeyi başararak takım arkadaşının intikamını aldı. TSM güzel bir momentuma sahipti ve bunun farkındaydılar. Baskıyı arttırarak 3. inhibitörü de açan TSM, Nexus’u da yıkarak şampiyonluğunu ilan etti. TSM yıllar sonra tekrar şampiyon olarak Kuzey Amerika ‘nın en iyi takımı ünvanını aldı.

İstatistikler:

  • Maç Süresi: 32:45
  • Skor: 18-11
  • Yıkılan Kuleler: 11-1
  • Altın: 66.5k-56.2k
  • Ejderler:  2-3
  • Baron: 1-0
https://esporgazetesi.com/sampiyon-papara-supermassive/
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments