1. Anasayfa
  2. Espor

BLAST Premier Spring 2021 Gruplarından Hatırlanması Gereken 4 Şey

BLAST Premier Spring 2021 Gruplarından Hatırlanması Gereken 4 Şey
Premier
0

Blast Premier Spring 2021 Gruplarında, toplam üç grup bulunmaktadır. Bununla birlikte her biri; kendi aralarında en iyi üç takıma sahip olacak olan 12 takım bir sonraki tur için mücadele etti. Turnuva başlamadan önce en iyi takımlardan bazılarının bir çöküş dönemine girdiğini görebiliyordunuz. Taraftarlar bu durumun, grup aşamalarında değişebileceğini umuyordu. Ancak her şey her zaman beklendiği gibi olmayabiliyor.

BIG Mağlubiyetleri, Astralis Durgunluğu

Dünyanın bir numarasıyla aynı grupta olmak, bazen bazılarına korku aşılar. Ancak Ninjas in Pyjamas baskı altında da performans gösterebilen takımlardan. Astralis’i A grubunun ilk raundunda alt etmeyi başardılar; ve onları hayal edebileceğinden daha erken bir dönemde alt sıralarda bıraktılar. NiP, bu kez dünyanın en iyi dördüncü takımı olan BIG karşısında ikici turu da kazandı. Blast Premier Spring Finali’ndeki yerlerini çoktan garantiledikleri için grup birinciliği için mücadele ettiler.

Ancak BIG yukarıda NiP için sayılan hiçbir şeye sahip değildi. Açılış turunda OG’yi yenip üst finalde NiP’e kaybettikten sonra intikam almaya hazırdılar. Konsoladisyon finalinde Astralis’i yenerek grup finalinde NiP karşısında 2-0 galibiyet almayı başardılar. Yani A grubunun en iyisi haline gelmiştiler. Astralis bir kez daha beklentileri karşılayamadığı için yine bir durgunluk dönemine girdiler, gevşediler. Bu kadar erken ipleri salmak, HLTV Dünya Sıralamasındaki bir numaralı sırayı haliyle tehdit altında bıraktı. BIG ise turnuvadaki iyi performansıyla ise geçen sene yakaladıkları TOP #1 ünvanını geri almaya oldukça hırslı gözükmekte.

Vitality için Talihsizlik, Complexity için Şan

Geçtiğimiz birkaç turnuvada Vitality’nin biraz zorlandığını gördükten sonra geçen yılı sağlam bitirmesine rağmen Vitality’nin yüzü bu etkinlikte bir türlü gülmedi. Açılış turunda Complexity karşısında mağlubiyet almak ve aynı zamanda alt grupta da kaybetmeleriyle birlikte (lower-bracket) artık Spring Showdown’da mücadele etmek zorunda kalmaları takımı bir hayli şaşkına çevirmiş durumda.

Complexity bu sene sahnede kendini bir kez daha gösterdi ve tek bir harita bile kaybetmeden gruptan temiz bir şekilde çıkmayı başardı. Complexity’in yanı sıra grupta bir çok kişiyi şaşırtmayı başaran Evil Geniuses de bulunmakta. İlk turda G2 tarafından mağlup edilen ancak sonrasında Vitality’i yenip G2′dan intikamını alan EG, ne yazık ki grup finallerinde Complexity’e mağlup oldu.

Natus Vincere Formunu Koruyor

Astralis ve Vitality’in son zamanlardaki kötü gidişatıyla birlikte Showdown aşamasına kaldığı göründüğü dönemlerde Natus Vincere yükselişini sürdürüyor. CIS (bkz. Bağımsız Devletler Topluluğu) ekibi bu etkinlikte hayal kırıklığına uğratmadı. Açılış turunda yenilenmiş bir kadroya sahip MIBR’i alt ettikten ve ardından güçlü bir kadroya sahip olan FaZe Clan’dan alınan bir galibiyetle grup finallerine tertemiz ulaşmayı başardılar. Finalde ise tekrar FaZe ile karşılaşan Na’Vi ekibi, 2-0 aldığı galibiyet ile 15 Haziran’da başlayacak olan Blast Premier Spring Finallerine katılmaya hak kazandı. – Aynı zamanda FaZe Clan’da 2. olmasıyla birlikte Blast Premier Spring Finallerine katılmaya hak kazandı. –

FaZe Clan, bu gruptaki bir diğer seçkin takımdı. Russel “Twistzz” van Dulken, açılış turunda eski takımı Liquid’i 16-1’lik gülünç bir skorla yenerken, oynamaya hazır olduklarını göstermiş oldular. Olof “Olofmeister” Kajbjer işe koyularak bir üst turda alınan Na’Vi mağlubiyetinden sonraki Liquid maçında takımını galibiyet getiren önemli isimlerden biri oldu. Bu sefer haritada skorlar birbirine biraz daha yakındı. Finn ‘Karrigan‘ Andersen, en başarılı olduğu takımla daha fazla şampiyonluk elde edip edemeyeceğini görmek için organizasyona bir kez daha döndü. Natus Vincere karşısında bir türlü galibiyet bulamayan takım, Karrigan ile üzerinde çalışabilecekleri önemli bir amaç da elde etti.

Blast Premier Spring Finali için En İyiler

https://esporgazetesi.com/iem-katowice-2021-program-takimlar/

Elbette gruptan çıkmayı başarmış olan takımlar, kesinlikle Blast Premier Spring Finalleri için en iyi mücadeleciler. Ancak bazı takımlar ilerleyişlerini gösterdiler. Özellikle NiP ve FaZe ekiplerine dikkat etmelisiniz. Her ikisi de bu gruplar sırasında top#5 takıma karşı iyi bir performans sergiledi. Bu da potansiyellerinin yüksek olduğunu gösteriyor. Elbette asıl soru, gelecek için bu üst düzey takımlara karşı nasıl hazırlanabilecekleri ile ilgili. Blast Premier Spring Finaline daha zaman var ancak çoğu takım yaklaşan IEM Katowice’de tekrar karşılaşacak.

Blast Premier Gruplarında sizi en çok hangi takım etkiledi?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments