1. Anasayfa
  2. Diğer

Beckham ‘ın Sahibi Olduğu Guild Esports, Hisselerini Halka Açıyor

Beckham ‘ın Sahibi Olduğu Guild Esports, Hisselerini Halka Açıyor
0

David Beckham, Guild Esports‘un 2020’de Londra’da listeleme planlarını destekledi. Bu, Guild Esports‘u Britanya‘da halka açılan ilk e-spor şirketi yapacak.

Reuters raporuna göre, espor takımlarına sahip olan ve geliştiren Guild, hisselerinin yaklaşık % 40′ını listeleyerek 20 milyon pound (26 milyon dolar) toplamayı ve 50 milyon poundluk bir değerleme yapmayı planlıyor.

Guild Esports, merkezi Londra‘da bulunan ve eski profesyonel futbol yıldızı David Bekham ‘ın ortak sahibi olduğu küresel bir e-spor şirketidir. Şirketin resmi web sitesine göre, Guild’in amacı yalnızca profesyonel sporculardan oluşan ekibiyle değil, aynı zamanda markası ve dijital varlığı etrafında bir mükemmellik kültürü oluşturmaktır.

Guild şu anda Fortnite, Rocket League ve FIFA gibi popüler oyunlarda rekabet etmeyi planlıyor ve bunu kendi bayrağı altında bir FIFA ve üç Rocket League profesyoneli alarak yapmaya başladı.

Esporların popülaritesi her geçen gün artıyor ve dünya çapında yaklaşık 500 milyon oyuncu ile büyüme hiç durmuyor. Newzoo analitiğine göre, 2019 yılı için e-spor geliri 1 milyar dolardan fazlaydı ve izleyici sayısı geleneksel sporlara da rakipsiz kalıyor. Son zamanlarda, LEC Finals yayını 1 milyon eş zamanlı izleyiciyi geçti ve sayılar artan popülaritenin kanıtı.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments