1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT 1. Aşama – Masters Formatı Nasıl Çalışır?

VCT 1. Aşama –  Masters Formatı Nasıl Çalışır?
0

1. Aşama’nın en iyi sekiz takımı VCT Masters ’ta birbiriyle karşılaşacak. VALORANT Champions’a giden ilk adımı kim atacak?

Çok yakında başlayacak olan 3. hafta karşılaşmalarının hemen ardından gerçekleşecek VCT Masters 1. Aşama’ya birlikte bakalım! EU, BDT, ve TR bölgelerinin her biri kendi VCT Challengers aşamalarındaki en iyi 8 takımın yıl sonunda dünya sahnesine çıkma şansı için puan toplayacağı yerel birer Masters Etkinliği düzenleyecek. Buna ek olarak her bölgenin en iyi takımı kayda değer miktarda para ödülü de kazanacak.

VCT Masters heyecanını iki hafta sonu boyunca takip edebileceksin: Grupların ilk kısmı 12 – 14 Mart’ta, grupların son kısmı yarı finaller ve finaller ise 18 – 21 Mart arasında oynanacak.

Takvim

TarihKısım
12 MartGrup A+B: Tur 1 – Maç 1
13 MartGrup A+B: Tur 1 – Maç 2
14 MartGrup A+B: Kaybedenler Tur 1
18 MartGroup A+B: Kazananlar Tur 2
19 MartGrup A+B: Kaybedenler Tur 2
20 MartYarı finaller 1&2
21 MartFinaller

MASTERS FORMATI

Her bölgenin VCT Masters yarışında rekabet eden sekiz takım iki gruba ayrılacak. Bu gruplar her Playoff haftasından 2 takım olacak şekilde toplam 4 takımdan oluşacak. Gruplar 12 Mart’ta başlayacak ve 3 haritalık maç GSL formatında oynanacak.

Nasıl çalıştığını şöyle anlatalım: Her grupta, her takım bir diğer takıma karşı ile 3 haritalık maç oynayacak. Bu bizim her grupta iki kazanan ve iki kaybeden takım belirlememizi sağlayacak. Hemen peşinden, kazananlar birbirine karşı bir üç haritalık maç daha oynayarak yarı finallere gidecek ilk takımı belirleyecek.

Bu arada ilk maçlarını kaybeden iki takım birbirine karşı oynayacak ve kaybeden takım turnuvaya veda edecek. Kazanan takım ise daha önce oynanan kazananlar mücadelesinin kaybediniyle oynayacak.

Basitçe, gruplarda iki kere kaybeden elenecek, iki kere kazananlar bir üst tura yükselecek.

Bundan sonra, yarı finallerde dört takım ile kalacağız. Bu noktadan itibaren turnuva klasik tekli-eleme formatına geçecek. Yarı finaller 3 haritalık maç olarak, finaller de 5 haritalık maç olarak oynanacak.

HEPSİNİN SONUNDA NE VAR?

Her bölgede VCT Masters’ın sağladığı prestijle beraber, başarı gösteren takımlar için tur puanı ve para ödülü de söz konusu olacak. Tur puanlarını erkenden toplamak ekiplerin yılın en büyük etkinliği olan VCT Champions’a katılma şansı kazanmaları için iyi bir başlangıç yapmalarına olanak sağlayacak.

Bu üç VCT Masters 1. Aşama etkinliğinin toplam ödül havuzu 300 bin dolar ediyor: EU bölgesi için 150 bin dolar, TR ve BDT bölgelerinin her biri için ise ödül 75 bin dolar.

MASTERS TUR PUANLARI

SıralamaPuanlar
1.100
2.90
3.-4.70
5.-8.35

MASTERS PARA ÖDÜLÜ

SıralamaEUTRBDT
1.60 bin dolar30 bin dolar30 bin dolar
2.30 bin dolar15 bin dolar15 bin dolar
3.-4.15 bin dolar7 bin 500 dolar7 bin 500 dolar
5.-6.10 bin dolar5 bin dolar5 bin dolar
7.-8.5 bin dolar2 bin 500 dolar2 bin 500 dolar

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments