Riot Games tarafından geliştirilen Valorant’ın birinci yıl dönümüne sadece birkaç ay kaldı. Oyun, diğerleriyle karşılaştırılamayacak özelliklere sahip en iyi FPS oyunlarından biri olarak kendini zaten kanıtladı. Ancak topluluktaki birçok insan tarafından görülen en büyük eksiklik; mod sunucular.
Oyun, Vanguard ile en iyi anti hile yazılımlarından birine ve oyunu düzenli olarak güncelleyen bir stüdyoya sahiptir. Ancak oyuncuların, oyunla ilgili bir endişesi varsa o da seçim yapabilecek çok fazla şey olmadığı gerçeğidir. Oyunda şu anda 5 harita ve diğer FPS oyunlarında bulabileceğiniz birkaç mod var. Peki ya Riot muazzam bir hamle yapar ve topluluk modu desteği eklerse?
Valorant ve Modlu Topluluk Sunucuları
Topluluk desteği, ister düşük, ister yüksek bütçeli bir oyun olsun; oyunda muazzam fark yaratır. Büyük bütçeli oyunlar, geliştiricilerin asla yerine getiremeyeceği binlerce saatlik içerik oluşturmaya gitti. Minecraft’ın geliştiricisi Mojang; Brawl ve Hypixel gibi oyun modları yaratarak oyuna farklı dünyalar, farklı çevreler ve farklı hikayeler ekleyerek oyuna zenginlik kattı.
Bir FPS oyununda, oynamak için benzersiz bir ortam elde etme olasılığı çok düşük olsa da oyuna muhteşem bir hava katabilir. Oyuncular istedikleri herhangi bir haritada birbirleriyle birlikte veya birbirlerine karşı oynayabilir ve bu da oyunun tüm kapsamını değiştirebilir. Oyunun büyük rakibi olan Counter-Strike’da bile topluluk sunucuları, 1.6 ve Condition Zero dönemlerinde geldi. Ve Valorant için Riot Games’in bunu düşünmesi oyunda büyük gelişme yaratabilir.
Valorant Geliştiricileri Mod Sunucular Getirmeye Karar Verirse ?
Böyle bir modun en büyük olumlu yanı, oyuncuların oluşturabileceği ve kullanabileceği yeni ortamlardır. Topluluk, oyuncular için taze bir his yaratabilecek yeni haritalar oluşturabilir. Popüler hale gelen özel haritalar, daha geniş kitlelerin kullanması için ana oyuna entegre edilebilir. Bunun en önemli örneklerinden biri, bir topluluk özel haritası olan Cache. Cache 2019 yılında, CS: GO’nun resmi bir haritası haline geldi ve profesyonel arenada da kullanıldı.
Yeni modlar da eklenebilir ve oyuncuların her zaman Deathmatch veya Spike Rush’a girmesi gerekmez. Oyuncular, Fortnite ve Garry gibi oyunların yaptığı gibi FPS etrafında dönmesi bile gerekmeyen; daha yeni oyun modları yaratabilirler. Olasılıklar sonsuz olmakla birlikte oyun ana oyuna bağlı kalmayıp; sadece mod oynamaya girecek olan yeni bir oyuncu tabanına bile sahip olabilir.
Örnek olarak CS:GO’daki hikaye tabanlı mod sunucular, topluluk sunucularında kurulmuş olan COD sunucular, surf sunucular, bayrak kapmaca, zombi, jailbreak sunucular… Ayrıca günümüzde CS:GO’da herhangi rekabetçi (Faceit, resmi mm, Esea vs.) oyuna girmekten hoşlanmayan; ama bu tarz modlu topluluk sunucularına girmek için oyunu bilgisayarlarında kurulu tutan milyonlarca oyuncu bulunuyor. Özellikle bu CS:GO’yu hala en çok oynanan oyunlar arasında tutmaya yetiyor.
Riot Games için böylesine bir revizyon yapmak biraz uzak kalabilir. Ancak gelecekte oyuna bazı unsurları dahil etmeleri onlar için zor görünmüyor.