1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Hile Koruması: Kış Güncellemesi

VALORANT Hile Koruması: Kış Güncellemesi
0

Valorant Hile Koruması yeni bölümü geldi, beraberinde oyuna bir sürü değişiklik ve rekabet sistemi düzenlemesini de getirdi. VALORANT‘ın rekabet bütünlüğünü daha da sağlamlaştırmak için yaptığımız süper değişiklikleri paylaşmak için daha uygun bir zaman olamazdı.

FIRST STRIKE’TA HİLE KORUMASI

Başta hile koruması alanında olmak üzere, oyunun ilk andan itibaren rekabetçi deneyimde yüksek bir standardı tutturduğuna inanıyoruz. “Espora hazır” bir deneyim sunmak hedefimizdi. Şu ana kadar düzenlediğimiz ilk büyük turnuva First Strike da ekibimiz için en büyük sınama oldu. Turnuvanın LAN deneyimine mümkün olduğunca yakın olmasını istedik. Bunun en önemli kısmını da herkesin adil oynadığından emin olmak oluşturuyor.

Tüm bölgelerden katılan hesapların hepsini, First Strike öncesi ve sonrasında derinlemesine bir değerlendirmeden geçirdik. Öğrenme yolculuğu zorluydu. Her bölgede düzenlenen devasa bir açık eleme turnuvasının arka planındaki süreçler, kaynaklarımızı beklediğimizden çok daha fazla kullanmamızı gerektirdi. Her oyuncuyu tek tek incelemek için önce her oyuncuyu tanımamız gerekliydi. Emsalleri ve kuralları gidişata göre belirlemek zorundaydık. Diskalifiye edilme sebeplerini kesin olarak kararlaştırdık ve bu durumu nasıl ele alacağımızı planladık.

Riot Games çalışanları

REKABET MODUNDA HİLECİLER

VALORANT rekabet modundaki sistem, First Strike’ın daha kontrol edilebilir sistemiyle aynı avantajlara sahip değil. Hileleri daha zor ve pahalı hale getirmek için çalıştık. Bunun sonucunda hilecilerin yer aldığı oyunlar artık çok az.

Fakat oyunlarda hile kullanmayı başaranlar diğer oyuncuları çok sık etkiliyordu. Bir hileciyle karşılaşmak sıralamada yükselememenize sebep olabilir veya üst üste zafer kazanırken moral bozabilir.

En yüksek kademelerdeki hileciler, rekabetin yüksek olduğu bir oyunda yüksek kademelere çıkmanın prestijine de darbe vuruyor. Ayrıca, bazı oyuncuların hilecilerle aynı takımda olmanın getirdiği adaletsiz faydalardan yararlandığını da fark ettik. Hilecinin birkaç karşılaşma sonra uzaklaştırılacağını bildikleri için topladıkları ödüllerin tadını çıkaranlar var.

Valorant Hile Koruması – GELECEKTEKİ HİLE KORUMASI ÇÖZÜMLERİ

Hileleri ve hilelerin tüm alanlardaki etkilerini azaltmak üzere farklı önemler üzerinde çalışıyoruz.

  • Yetenekli oyuncuların düşük dereceli hesaplar açıp başka bir oyuncunun sıralamada yükselmesine yardım etmesine 90 gün ceza vereceğiz.
  • Hilecilerden etkilenenlerin kademelerini tekrar elden geçirmenin yollarını da araştırıyoruz.
  • Oyun metasına yönelik sistem güncellemeleri geliyor.

Analizler, veri bilimi ve Vanguard’ın teknik açıdan iyileştirilmesi de savaşımızın bir parçası. Hilecilerle birlikte sıraya giren oyuncuları cezalandırmak bu alandaki ilk çalışmalarımızdan olacak.

VALORANT’ın oyun metasındaki düzenlemelerin de olumlu yönde etkisi olacak. 2. Bölüm’de dereceli sistemini baştan sona düzenledik. Bu düzenlemeler sayesinde en yüksek kademelerdeki rekabet bütünlüğünü korumamız daha kolay olacak.

KAYNAK

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments