1. Anasayfa
  2. Diğer

Türk Oyun Şirketi Peak Games Satıldı

Türk Oyun Şirketi Peak Games Satıldı
0

Kendilerini “101 Okey”le duyuran Amerikalı mobil oyun geliştirici şirketi olan Zynga, Türk oyun geliştirici şirketi olan Peak Games ‘i iddialı bir fiyat olan 1,8 milyar dolara satın aldığını duyurdu.
Fazla bir değişiklik olmadan sadece ortaklıkları değişen Peak, faliyetlerini hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında devam ettirecek ve bir Türk şirketi olmaya devam devam ederken,sadece şirkette bulunan hisselerini Zynga’ya devredecek.

Peak Games Strateji Direktörü Ömer İnönü ;

“10 yıl içinde global mobil oyun sektörünün devlerinden birini Türkiye’den ortaya çıkardık.Bu hem Peak hem de ülkemiz adına gerçekten gurur verici.Büyümemizi,ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına,stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik.Bize olan yaklaşımları ve güvenleri ile birlikte gerçekten upuzun bir yolculuğa çıkabileceğimize inandığımız Zynga‘nın bu stratejik birliktelik için en doğru şirket olduğuna inanıyoruz” dedi Peak Games adına bu ortaklığın daha iyi başarılara yol açacağına eminler onlara bu yolda başarılar.

ic foto solda

ZYNGA’NIN HİSSEDARLARI KİMLER?

Zynga’nın en büyük üç hissedarı arasında ABD’li Vanguard Group (%8,87), Artisian Partners (%6,14) ve BlackRock Fund Advisors (%4,06) bulunuyor. Zynga’nın merkezi ABD, San Fransisco’da.

İLK UNICORN ŞİRKET OLDU

Değeri 1 milyar doları aşan start-up şirketleri finans literatüründe ‘unicorn’ (tek boynuzlu at) olarak geçiyor. Böylece Zynga Türkiye’nin ilk unicorn şirketi unvanını da eline geçirdi.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments