1. Anasayfa
  2. Espor

Şampiyon Papara SuperMassive

Şampiyon Papara SuperMassive
0

1. MAÇ

Oynanan ilk maçı Papara SuperMassive geç oyuna odaklı kurduğu kompozisyon ile kazanmayı başardı. Geçtiğimiz maçlara göre daha kötü seçim yasaklama ekranı yapan 5 Ronin rakibinin kararlarına da cevap veremedi diyebiliriz. Papara SuperMassive o kadar baskın oynadı ki daha dakika 6 olmadan alt koridorda ilk barikatı almayı başarmışlardı. Dengesiz güçlenmeye başlayan Caitlyn’i kurtarabilecek, koruyabilecek şampiyonları elinde tutan ve daha sağlıklı kararlar alan Papara SuperMassive kompozisyonlarının gerekliliklerini daha doğru oynadı ve galibiyete uzandı. Belki de bunun en büyük nedenlerinden biri tecrübe durumları olabilir. 5 Ronin cephesinde final gören tek oyuncu Robin’ken (geçen sene oynanan Akademi Lig Finali), Papara SuperMassive cephesinde bu sahnelerde oynamayan oyuncu yok.

80 2020 Turkiye Buyuk Finali Papara SuperMassive SUP vs 5 Ronin 5R VFSL YouTube Google Chrome 5.09.2020 15 25 36

2. maça daha tercih edilebilir yasaklamalar, Ornn ve Caitlynn, yapıp alt koridora baskı kurmayı başarabilirse 5 Ronin seride daha çok söz sahibi olabilir.

2. MAÇ

Oynanan ikinci maçı da Papara SuperMassive kazanmayı başardı. Bunun sebeplerinden biri ise 5 Ronin’in sezon boyunca aldığı eleştirilerin neredeyse hepsini bu maçta yaşaması oldu. Eksik taraflarını kapatmadılar, kararları rakibe bıraktılar ve rakibini 3 dakika geriden takip ettiler diyebiliriz. Tecrübe farklarını daha fazla hissetmeye başladığımız bu maçlarda ivmeyi kendi arkasına almayı başaran Papara SuperMassive yetenek farkını sergiliyor diyebiliriz. 5 Ronin’in belki de final serisi için Oncan’ı ‘carry’ rolünde düşünmüyor olması gerek. Yine kazanan eşleşmeyi alan Oncan harita kontrolü tarafından eksik kaldıkları bu maçta siyah ekrandan kurtulamadı ve bu maçta 0/5/0 gibi komik bir KDA’ya erişti. Kısaca oyuncuların bireysel yetenekleri, takım koordinasyonu seriyi taşıyan etkenler. Kompozisyon doğrularını gerçekleştiren taraf olan Papara SuperMassive ise şampiyonluktan sadece 1 maç uzak.

80 2020 Turkiye Buyuk Finali Papara SuperMassive SUP vs 5 Ronin 5R VFSL YouTube Google Chrome 5.09.2020 16 26 00

2 maçta daha kötü kompozisyon kuran 5 Ronin’in uyanması ve daha iyi seçimler yapması gerekiyor. Papara SuperMassive ise yaptıklarını yapmaya devam ederse, şampiyon seçim ekranını kazansalar da şampiyonlar gibi duruyor.

3. MAÇ

Seri arzuladığımız gibi 3. maçta sonlanmadı. İlk maç için planladıklarını 3. maçta başaran bir 5 Ronin izledik ve ormancı farkını bu sefer bizlere hissettirdiler. Birkaç maçtır aynı senaryoyu oynayan SUP’u bu sefer avlamayı başardılar. SUP’un kör Galio seçimi ve orta koridor, ormancı savaşını kazanamayan kadro aldıklarında ibreler 5 Ronin’e dönüyor. Bu maçın 5R’nin tarafından kazanılmasının başka bir sebebi de belki de kararları SUP’a bırakmamış olması ve küçük çete savaşlarına yönelmesi oldu. 5R’nin ormancı üstünlüğünü koridorlara yaymaya devam edebilirse 4. maçı ve belki de seriyi kazanabilirler. Robin dakika 5’te 6 leveldi ve KaKAO arasında 2 level fark vardı. Formül ortada gibi gözüküyor.

Adsizdsadhdasj

Oncan ve Robin’in fark yarattığı maçta muhtemelen 4. maçta da aynı senaryoyu izleyeceğiz gibi. SUP köklü değişiklikler yapmazsa geçmişte olduğu gibi bu TBF de ellerinden gidecek.

4. Maç

Arka planda Silver Scrapes çalıyor. Bunun anlamını biliyoruz, seri 5. maça uzadı. Peri masalı gerçek mi oluyor? Geç oyuna bomba gibi giren 5 Ronin kaybedecek bir şeyi olmadığında resmen bambaşka oynuyorlar. Karşı seçimleri iyi yapamayan ve tekrar orman ve harita kontrolüyle birlikte üst koridor farkı sayesinde maça nokta koydular. Aslında bu maçı sadece 2 şampiyon ile sınırlandırmamak lazım. Orta koridorda Umut, üstünlük kurma şampiyonu olan Lucian’a hiçbir üstünlük vermedi ve resmen ultileri ile kabus gibi SUP oyuncularının üstüne çöktü. SUP artık çalıştığı farklı kompozisyonları açığa çıkarmalı ve belki de ormancı yasaklamalarında değişiklik yapmalılar. 5 Ronin’in ise SUP’un yapacağı değişikliklere adapte olması lazım.

83 2020 Turkiye Buyuk Finali Papara SuperMassive SUP vs 5 Ronin 5R VFSL YouTube Google Chrome 5.09.2020 18 22 32

Silver Scrapes dinlediğimiz bu seride bakalım SUP geçmişteki TBF’lerden dersler çıkarmış mı yoksa yine bildiğini okumaya devam edecek. Bunu bize tek bir maç gösterecek.

5. Maç

Veri peri masalı sona erdi. Serinin, sunucuların ve taraftarların favorisi 5 maçın ardından kupayı kaldırmayı başardı. Geçmiş TBF’lerden ders çıkarmış gibi duran SUP, kendisine sıkıntı çıkartan şampiyonlara önlem aldı, yasakladı ve seçim önceliği ile almayı başardı. Ormancısının öne geçtiği takımın kazandığı seride SUP ormancılarını öne geçirmeyi başardı. Bununla da kalmadı, üst ve orta koridorda ittirme avantajını aldı ve Lillia’ya her alanda yardım etmeyi başardılar. Bununla birlikte 2. TBF şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Bunun serinin ardından bizlere izlettiği harika maçlar ve seriler için 5 Ronin’e sonsuz teşekkür ediyor ve önlerinde ki maçlarda başarılar diliyoruz. Ulaştığı şampiyonluk ve güzel oyunları içinde SuperMassive’i tebrik ediyor ve Worlds yolunda başarılar diliyoruz.

İlginizi Çekebilir
xhjsad
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments