1. Anasayfa
  2. VALORANT

Riot,Valorant’ın Konsol Versiyonu Üzeride Çalışıyor

Riot,Valorant’ın Konsol Versiyonu Üzeride Çalışıyor
0

Herhangi bir başarılı PC nişancı oyununda oyuncuların konsollara gelip gelmeyeceğini merak etmesi çok uzun sürmez. Daha fazla oyuncu getirmenin yanlış bir tarafı yok, değil mi? Riot Games’in Valorant’ı bir istisna değildir ve oyuncular geliştiricilere konsol sürümü hakkında sorular sormaya başladı bile.

Riot, Valorant’ı kesinlikle klavye ve fare ile oynamak için geliştirdi. Ancak bu bir konsola gelmeyeceği anlamına gelmez lakin bu da her şeyin o kadar kolay olacağı anlamına gelmez. US Gamer ile yakın tarihli bir röportajda Oyun Direktörü Joe Ziegler, zorluklarla karşılaşmalarına rağmen henüz pes etmediklerini doğruladı.

Ziegler,Şu anda üzerinde çalışan ekiplerimiz var” dedi. Bununla birlikte, aynı röportajda, fare ve klavyenin inkar edilemez şekilde sağladığı hassasiyetle PC oyuncularının sahip olacağı aynı hissi nasıl taklit edebileceğini sorguladı.

https://esporgazetesi.com/valorant-1-08-yamasi-ile-raze-uzdu-guardian-sevindirdi/
Valorant

“Bu kavramları alıp başka platformlara taşırsak, işe yarıyor mu? Oyun bu platformlarda bile eğlenceli mi? “

Ziegler‘in bahsettiği bu “kavramlar”, daha önce bir konsol portuyla ilgili bir röportajda bahsettiği Valorant mühendisi Felipe Romero‘nun bahsettiği kavramların aynısı. “Valorant, hassas nişan alma, reflex, recoil kontrolü ve sınırlı bir süre içinde yetenekleri uygulayabilmeyi gerektiren bir oyundur. Valorant, belirli bir şekilde oynanmak ve deneyimlenmek üzere tasarlandı.”

Valorant Mobil’e Gelecek mi?

Konsolun Riot Games‘in düşündüğü tek platform olmadığını unutmayın. Mobil Fortnite (belki de şu an için en iyi örnek değil) ve PUBG Mobile gibi nişancı arenası köşesinde oldukça başarılı olan kullanılmayan bir başka pazar. Ancak yine de, bir mobilin konsola göre daha az uygulanabilir olması mümkündür. Dokunmatik ekran, Valorant’ın gerektirdiği hassasiyeti de sağlamayabilir.

Riot Games hala üzerinde çalışıyor olabilir. Yine de, konsol veya mobil için Valorant yakın zamanda bir şeyler yapacakmış gibi gelmiyor.

Kaynak; Daily Esports

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments