1. Anasayfa
  2. Diğer

Oddworld : New ‘n’ Tasty Epic Games’te Ücretsiz Oldu

Oddworld : New ‘n’ Tasty Epic Games’te Ücretsiz Oldu
Oddworld : New 'n' Tasty
0

Uzun zamandır her hafta verdiği ücretsiz oyunlarla sevenlerine jestler yapan Epic Games, 17 Aralık’tan itibaren her gün toplam 15 oyunu yeni yıla girişimize özel ücretsiz dağıtacağını açıklamıştı. Bugünkü ücretsiz oyunumuz Oddworld : New ‘n’ Tasty. Oyunun steamdaki fiyatını merak edenler için oyun tamı tamına 33.00 TL. Şu andan itibaren oyunu, ücretsiz olarak Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Epic Games kütüphanesine oyunu ücretsiz olarak nasıl ekleyeceğinizi bilmiyorsanız buradan veya haberimizin sonundan daha önce resimli olarak anlamış olduğumuz makalemize göz atabilirsiniz.

Oddworld : New ‘n’ Tasty Ne Zamana Kadar Ücretsiz Olarak Kalacak?

Epic Games tarafından ücretsiz olarak sunulan Oddworld : New ‘n’ Tasty18 Aralık 2020 tarihinden itibaren 1 gün boyunca ücretsiz olarak kütüphanelere eklenebilecek. Bir kez kütüphanenize eklenen Oddworld : New ‘n’ Tasty, ömür boyu sizin olacak.

Fakat oyunun kütüphaneye ömür boyu eklenebilmesi bu oyunun süresiz olarak ücretsiz kalacağı anlamına gelmiyor. Oyunu süresiz olarak kütüphanenize eklenmesini istiyorsanız 24 saatiniz var. Bu süre zarfında yarın saat 19.00’a kadar Oddworld : New ‘n’ Tasty ‘i kütüphanenize eklemelisiniz.

Oddworld : New ‘n’ Tasty

Oddworld: New ‘n’ Tasty, Just Add Water tarafından geliştirilen ve Oddworld Inhabitants tarafından Oddworld: Abe’s Oddysee’nin “yeniden yapılanması” olarak yayınlanan bir 2014 sinematik platform video oyunudur. Oyun, 22 Temmuz 2014’te Kuzey Amerika’da ve 23 Temmuz 2014’te PlayStation 4 için piyasaya sürüldü. Oyun ayrıca Linux, Microsoft Windows, OS X, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation Vita ve Wii U için yayınlandı. İOS ve Android’de taşınmış ve 14 Aralık 2017’de dünya çapında piyasaya sürülmüştür. 27 Ekim 2020’de bir Nintendo Switch sürümü piyasaya sürüldü.

Oddworld: New ‘n’ Tasty’de oyuncular, Abe adlı bir Mudokon’u kontrol eder. Orijinaline benzer şekilde, oyun 2.5D grafik stilinde yeniden tasarlanan New ‘n’ Tasty ile, bulmaca çözmeye vurgu yapan yana kaydırmalı bir platform oyun olarak piyasaya sürüldü.

Bir PlayStation klasiği olan Abe’s Oddysee’nin bu özenle hazırlanmış versiyonunda, Oddworld kahramanı Abe olarak tarihi yıkıntıları keşfedin, etobur canavarlardan ve çılgın av partilerinden kaçın.

Abe, gelişmiş bir GameSpeak özelliği ile diğer Mudokon’larla konuşma ve onları yönetme yeteneğine sahiptir ve karakterler, orijinal oyuna kıyasla daha fazla diyalog ve tepkiye sahiptir. Oyuncunun hedefi, RuptureFarms’taki 299 Mudokon kölesinin hepsini (orijinal oyundaki 99 köleye kıyasla) kurtarmaktır; bu, onları kuş portallarına götürerek yapılabilir; Birkaç Mudoko, genellikle karmaşık durumları içeren gizli alanlarda gizlidir. Orijinalde olduğu gibi, oyunun finalinde kurtarılan Mudokon sayısına bağlı olarak oyunun iki sonu vardır; İyi Son için hikaye boyunca 150 veya daha fazla kişinin kurtarılması gerekirken, 150’den az Mudokon kölesinin kurtarılması Kötü Son ile sonuçlanır.

Oyunu oynayanlar tarafından yapılan yorumlar neler?

Steam Kullanıcısı mrjamin24 ‘in oyun hakkındaki yorumu:

“Keşke Abes Oddysee’yi tavsiye edebilseydim, orijinali çok sevdim. Ve bunu sevmek istedim. Grafikler harika. 1: 1 rekreasyon olması gerçekten harika!

Ancak bunu önermememin nedeni, HER BULMACA EKRANINDA SÜREKLİ olarak kontrollerle savaşıyormuşum gibi hissediyorum. Bu sadece eğlenceli değil ve gerçekten can sıkıcı. Abe’nin girdilerinize yanıt verme biçiminde daha fazla akışkanlık olması gerekiyor. Mesela, ‘ileri atla’ dersem, her seferinde kanlı ileri atla !! Arada bir kendi kendime merak ediyorum “bu oyunu neden bitirmedim? Orijinali sevdim”. Sonra yarım saat sonra ben ** boşluktan atlamaya çalışıyor, 20. kez ölüyor ** O zaman “Evet, ♥♥♥♥ şuna, şimdi nedenini hatırlıyorum” dedim.”

Steam Kullanıcısı Shatargat ‘in oyun hakkındaki yorumu:

“Bu oyun, çocukluğumda PS1 için aldığım ilk oyunlardan biri olan Oddworld: Abe’s Odysse’nin çıkan son oyunu. Hayatlarını kendi habitatlarından kaçırılıp köle olarak bir yemek fabrikasında geçirmek zorunda bırakılan Mudokon ırkı ve büyük fedaileri Abe’in kaçış macerasını anlatıyor.

Oyunda ilk dikkatimi çeken, zamanında olduğu gibi yine çağın başarılı modelleme becerilerine ve iyi grafik motorlarına ayak uydurmuş bir oyun olduğuydu. Gereksiz yeniliklerle oyunun klasik tadını bozmaya çalışmamışlar. Yine de yeni çıkan bir oyun olduğu için teknik aksaklıklar gözden kaçmadı. Şikayetimizi forumda belirtmemiz üzerine hemen bir controller patchi hazırlayan firma benden +rep aldı doğrusu. Geriye tek bir sıkıntı kaldı, onun için de yapabilecek bir şey yok: Oyunun fonksiyonlarından biri olan “mimic” için fazladan tuş gerekiyor ama gamepadde o kadar tuş olmadığı için gerekli yerlerde keyboarda geçmek icap ediyor. Geçişi yapıp işi hallettikten sonra Quick Save almak en iyisi.

Oyun eskisi gibi oynayan adamı zorluyor. Güzel challengelar ve dikkat gerektiren platform tasarımları mevcut. Gamepadle oynarken hoplayıp zıplamayı yeteri kadar ayarlayamamak gibi bir sıkıntı da var ama bir yerden sonra alışıyor insan. Geriye zamanlama ve dikkat becerisi kalıyor. Daha etkileşimli bir oyun olmuş, hoşuma gitti doğrusu. İlk oyunu bitirememiştim zamanında, gerçi bundaki en büyük etken oyunda takıldığım vakitlerde elimin altına Castlevania: Symphony of the Night geçmiş olmasıdır büyük ihtimalle. Neyse, vereceğiniz paraya ve zamana yazık olmaz bence. Bir de MediEvil’a remake yapsalar var yaaa…”

Steam Kullanıcısı “mit” ‘in oyun hakkındaki yorumu:

“Abe geri döndü! Hem de eskisinden çok daha yakışıkl… tamam tamam, hâlâ görüp görebileceğiniz en şaşkın bakışa sahip kendisi. Ayrıca gaz problemi de devam ediyor. (Prrt!) Ama yenilenmiş grafikleri sağ olsun, daha önce hiç bu kadar iyi görünmemişti eski dostumuz Abe.

Bu oyun teknik olarak 90’larda çıkan Oddworld: Abe’s Oddysee’nin yeniden yapımı. Hikâye aynı, mekânlar aynı, oynanış aynı amaaaa kurtarmamız gereken Mudokonların sayısında küçücük, miniminnacık bir artış var. 200 kadar! Abe’s Oddysee’de toplamda 99 arkadaşımızı kurtarmamız gerekiyordu, New ‘n’ Tasty’de ise bu sayı 299’a çıkmış. Tabii bu da bize bol bol gaz salacağımız yeni yol, yeni gizli alanlar ve yeni tuzaklar olarak geri dönüyor.

Oyunu isterseniz klasik isterseniz de modern kontrollerle oynayabiliyorsunuz. Üstelik bu sefer quick save özelliği de var Ama hangisini seçerseniz seçin bol bol kıyma olacaksınız, kaçışınız yok :) Her ne kadar orijinaline nazaran birazzzcık daha kolay bulsam da yine de her ekranda en az 3-4 kez ölümlerden ölüm beğenmek durumunda kalıyoruz. Ama daha önce oynamayanlar yanlış anlamasın, zorluğuyla saçınızı başınızı yolduran cinsten bir oyun değil bu. Aksine çok eğlenceli. Ve komik! Hem de çok…

Oddworld oyunlarını diğer platformlardan farklı kılan şey kurtarmanız gereken Mudokonlarla sesli olarak iletişime girmeniz. “Merhaba, beni takip et, bekle,” gibi laflar ederek onları gütmeniz gerekiyor, aksi takdirde (çok sal*k olduklarından) hemen ölüveriyorlar.

Daha önce defalarca oynamış olsam da New ‘n’ Tasty’yi oynarken yine de çok eğlendim. Yeni eklenen bulmacaları çözmek ve gizli bölümleri bulmak en az 20 yıl önceki kadar güzeldi :) 9/10″

Oddworld : New ‘n’ Tasty Nasıl Bir Sistem Gereksinimine İhtiyaç Duyuyor?

SistemMinimumÖnerilen
İşletim Sistemi: Windows 7Windows 7 (64 bit) Service Pack 1 / Windows 8
İşlemci:Intel i3-3220 (3.30GHz) Intel i5
Bellek:4 GB RAM4 GB RAM
Disk Alanı:10 GB kullanılabilir alan10 GB kullanılabilir alan
Ekran Kartı:Radeon HD 5770 / NVIDIA GTX 260Radeon HD 6850 / NVIDIA GTX 560
https://esporgazetesi.com/epic-games-ucretsiz-oyun-nasil-alinir-resimli-anlatim/
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments