1. Anasayfa
  2. Diğer

NA LoL Takımları Amerikan Sivil Özgürlükler Birliğine $100k Bağışta Bulunuyor

NA LoL Takımları Amerikan Sivil Özgürlükler Birliğine $100k Bağışta Bulunuyor
0

Son sivil kargaşalar boyunca, en iyi Kuzey Amerika e-spor takımları Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği(American Civil Liberties Union)’ne 100.000 $ taahhüt etti. Irksal adaletsizliğe karşı mücadelede espor topluluğunun geri kalanına katılarak Black Lives Matter hareketini vurguluyorlar.

C9, Twitter gönderisinde “Hepimizin oynayacağı bir rol olduğunun farkındayız,” dedi, “Bu hafta sonu yarı finallerinin ilerisinde, ACLU‘ya ortaklaşa 100.000 $ ‘lık bir katkı taahhüt ettik.” ACLU, Amerika Birleşik Devletleri’nde bireysel hakları savunma misyonuna sahip kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Karşılaştıkları en acil sivil özgürlük sorunları arasında göç, dini özgürlük, LGBTQ hakları ve ırksal adalet yer alıyor. Team Liquid, FlyQuest ve TSM de aynı mesajı kendi hesaplarında yayınladı.

Herkes aynı duyguları paylaşmadığı için paylaşımlar hayranlardan karışık tepkiler aldı. Espor topluluğu bir bütün olarak kuruluşun bağışlarına açık oldu. Bazı taraftarlar, espor takımlarının amaca olan bağlılığını takdir ettiler.

Irksal adaletsizliğe karşı mücadele etmek için en iyi takımlar bir araya geliyor!

Mesaj, Chaos Esports Club’ın Team Liquid‘e karşı CS: GO maçını erteledikten sonra geliyor. Ekip, oyunu geciktirmenin ABD’deki ırksal gerilimlere ışık tutacağını hissetti.

George Floyd’un öldürülmesinden sonraki protestolara benzer şekilde, espor topluluğu bu yılın başlarından itibaren davayı desteklemeye devam etmek için bir araya geliyor gibi görünüyor. Ülke çapında protestoların başlangıcından beri, kuruluşlar ve içerik oluşturucular, POC’nin sahip olduğu sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmak için para topladılar.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments