1. Anasayfa
  2. Röportaj

Maç Sonrası Futbolist Koçu marqnue ile Röportaj

Maç Sonrası Futbolist Koçu marqnue ile Röportaj
marqnue
0

VCT: Challengers 2 playoff maçında karşı karşıya Futbolist ve Otherside takımlarının mücadelesinde OtherSide galip gelen taraf oldu. Sizler için maç sonrası Futbolist koçu Salih “marqnue” Onaran ile röportaj gerçekleştirdik.

Soru

Maç boyunca başa baş giden haritalar izledik. Neleri yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz ?

Cevap

Aslında 6 pistol round’un 5’ini verdik. Pistol round’ları kazanamadık. Aradaki farkı yaratan etmenlerden bir tanesi bu. Sadece sanırım Split’ta aldık pistol round.

Maça Ascent’te çok geriden başladık. Neredeyse 6-0’lık bir farkla başladık. Oradan bir geri dönüş sağladık ve haritayı kazandık.

Split’te ise oyunun kontrolü bizdeyken yapılan bazı ufak hatalardan dolayı rakibimiz maça ortak oldu. Ayrıca Brasco çok iyi bir performans gösterdi ve haritayı kaybetmiş olduk.

Üçüncü haritada da yine pistol round’u verdik ama maçın kontrolü bizim elimizdeydi. Saldırı tarafına geçince yavaş yavaş oyunun kontrolünü kaybettik ve uzatmalara götürdük. Uzatmalarda da rakibimiz iyi oynadı.

Soru

Split gibi en favori olduğunuz haritada az bir farkla otherside’a mağlup oldunuz bunu neye bağlıyorsunuz, bireysel performansların ön planda olduğu bir harita oldu diyebilir miyiz ?

Cevap

Aslında bizim için bireysel performanslar ön plana çıkmadı. Zaten uzun süredir birlikte oynayan bir ekibiz. Hatta bireysel performansların daha öne çıkması gerekli. Yanlış hatırlamıyorsam SasuKe’nin 28 asisti vardı ama kill katkısı çok düşüktü. Bu kadar asist yapmak da bazen bu tarz maçlar için çok sağlıklı olmuyor.

Soru

Takıma, senin yerine, dahil olan qRaxs ilk maçına çıkmış oldu. qRaxs transferi ve senin koçluk görevine geçmenle beraber şuanlık takım içerisinde iletişim sorunu gibi bir eksiğiniz var mı ?

Cevap

İletişim sorunu veya bir alışma dönemimizin olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de fps bakımından büyük bir oyuncu havuzu var. Başka oyunlardan da oyuncular yavaş yavaş buraya geçtikçe ve bu oyunda vakit geçirdikçe sizin seviyenize yaklaşabiliyorlar. Siz bu noktada yerinizde sayamazsınız, her zaman sizin de ileriye gitmeniz gerekiyor. Biz bu bence noktada geride kaldık. Kendi adıma, çok özgüvenlik davrandık.

Yeterince çalışıyoruz ama birazcık daha Türkiye’deki turnuvalara odaklanmamız gerekebilir. Sürekli Avrupa’daki takımlarla antrenman yapıyoruz ve onların oyun tarzları Türk takımlarından oldukça farklı. Bu tarz uzatmalara giden maçlar oldu, yendik ve yenildik. Rakibimiz de gerçekten çok çok güzel oynadı, tekrardan onları da tebrik ediyorum.

Soru

İlerleyen güncellemelerle birlikte koç pozisyonu oyuna eklenecek. Bu güncelleme hakkında ne düşünüyorsun ?

Cevap

Aslında bir program aracılığıyla ben zaten 5 oyuncumuzun da ekranını görebiliyorum. Açıkçası koç özelliğini kullanacağımızı zannetmiyorum. Kullandığım program daha avantajlı. Şuan 5 kişi aynı anda pov almaya başlıyor ve ben hepsinin ekranını aynı anda izleyebiliyorum. Oyunda tek tek ekranlarını izlemektense 5 kişinin ekranını bu şekilde gözlemlemem bana daha avantaj sağlıyor.

Bizlere vaktini ayırdığın için teşekkür eder, Espor Gazetesi olarak VCT: Challengers 3 turnuvasında başarılar dileriz.

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments