Espor arenasında Enes OLGUN ve Zeki TAMAÇ başkanlığında birçok alanda bizleri temsil eden temsilcimiz İstanbul Espor, hakkında merak edilenleri ve bilinmeyenlerini aktardı.
1.Türkiye’de Espor’un öncülerinden olan İstanbul Espor’un kuruluş hikayesi nasıl başladı?
-Oyun sektörüne Enes Olgun ve Zeki Tamaç başkanlığında kulüp yönetimi olarak ilgimiz vardı zaten,espor’un 2017 yılındaki hızlı yükselişini görünce kayıtsız kalamadık ve Spor Bakanlığına bağlı bir şekilde profosyenel bir spor kulubü kurup espor dünyasına İstanbul ismi ile tescilli bir şekilde ilk adımımızı attık.
2.2017 yılında başladığınız Espor arenasında, ülkemiz açısından hangi zorluklar ile karşılaştınız?
-Profesyonel liglerin az olmasından dolayı hangi oyuna yönelmemiz konusunda ilk başlarda sıkıntılar çektik. Ancak Zula’nın Espor‘a olan yatırımları ile Zula Süper Lig’e girdik.Daha sonra ise Wolfteam ligi‘ne katıldık.Bundan sonrada tüm profesyonel liglere yatırımlarımız olacaktır.
3.Espor takımlarınızda oyuncu seçmelerini hangi kriterler ile belirliyorsunuz? Oyuncuların sizi seçmeleri için ne gibi ayrıcalıklı planlarınız, imkanlarınız var?
-Oyuncu seçmelerimiz oyundaki Menajerlerimiz tarafından yapılmakta olup kendini daha önce kanıtlamış oyuncularda karakterlerine göre karar verilmektedir. Amatör olan daha önce espor tecrübesi olmayan oyuncularda ise deneme maçları yaptırıyoruz ve kulübün düzenlemiş olduğu bireysel turnuvalarda başarı gösterenlere Profesyonel olma şansı tanıyoruz. Oyuncularımıza hangi oyunda olduğuna göre maaş, maddi destek, ekipman vb. destekler verilmektedir.
4.Ülkemizin Espor arenasındaki altyapı ve imkanlar açısından, Avrupa’ya göre hangi durumdayız?
-Ülkemizin Avrupaya göre internet altyapısı açısından geride olması özellikle online turnuvalarda bir adım geride kalmamıza neden oluyor. Maddi rekabet açısından ise başarılı yabancı oyuncuları takımlarımıza transfer etmek döviz açısından ülkemiz kötü durumda olduğu için kulüplerimizi Avrupadaki takımlara göre dezavantajlı durumda tutuyor. Bu durumlar aşıldığında ülkemizdeki genç nüfusla Avrupadan daha iyi yerlerde yer alacak potansiyelimiz var.
5.Profesyonel oyuncularınız ile çalışma planlarınız ve onlara sunduğunuz imkanlar nelerdir?
-Oyuncularımız ile çalışma sistemimiz yukardan aşağıya doğru Yönetim-Menajer-Koç-Kaptan ve Oyuncular şeklindedir. Çalışma sistemimizi menajer ve koç belirlemekte olup Zula Süper ligdeki oyuncularımız günde ortalama 3 saat pandemiden dolayı evlerinden antrenman yapmaktadır. Offline karşılaşmalarımızda ise oyuncularımıza Seyahat, konaklama ve boot camp gibi destekler verilmektedir.
6.Aktif olarak hangi alanlarda espor takımlarınız mevcut? Yeni espor takımları kurmayı düşünüyor musunuz?
–Fifa, Pubg, Pubg Lite, Zula, Pes ve Sabotaj oyunlarında aktif olarak lig ve turnuvalarda bulunmaktayız. Yakın zamanda Pubg Mobile,Valorant ve CS: GO takımlarını kurmayı düşünüyoruz.
7.Zula Süper Liginde napmağlup bir şekilde ilerliyorsunuz, bu seneki parolanız şampiyonluk diyebilir miyiz?
-Sezona Şampiyonluk için iddaalı bir ekip kurarak başladık. Şuan namağlup averajla 2.sırada bulunmaktayız ve önümüzdeki maçta en güçlü rakibimiz fastPay Wildcats ile oynayacağız. Bu maçı kazandığımız taktirde şampiyonluk için en büyük adımı atmış olacağız.
8.Son olarak Espor basın organlarından beklentileriniz neler? Bizlerden isteğinizi ve dileklerinizi duyarsak çok müteşekkir oluruz.
–Espor basın organının esporun gelişimi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Sizlerden beklentimiz şuan olduğu gibi tarafsız ve eşit bir şekilde oyuncu ve kulüplerle ilgili haberlerinize devam edip futbol ve basketboldakine benzer yanlı haberlerden uzak durup Esporu en yukarılara taşımak.