1. Anasayfa
  2. VALORANT

Hiko Sizler İçin Valorant Ajanlarını Sınıflandırdı

Hiko Sizler İçin Valorant Ajanlarını Sınıflandırdı
0

100 Thieves‘ın Valorant kadrosunun takım kaptanı Spencer “Hiko” Martin, Riot’un 1.07 ve 1.08 yamalarının rekabete dayalı metayı bir kez daha değiştirmesinin ardından profesyonel oyun için kişisel Valorant ajan kademe listesini açıkladı.

Hiko’nun bazı ilginç fikirleri var. Bazı ajanları en çok tercih edilenler olarak değerlendirirken diğerlerini çok fazla potansiyele sahip olmalarına rağmen profesyonel düzeyde ideal bulmuyor. Hatta belirli bir temsilciye “çok beceriksiz” diyecek kadar ileri gitti.

Valorant HikoAgentTierListPost1.08

D-Sınıfı

Viper

Hiko, Viper’ı D-sınıfına yerleştirerek kademe listesine en alttan başladı. Kimse onu rekabetçi bir oyunda kullanmanın bir yolunu bulamadı ancak emekli CS: GO profesyoneli, Viper‘ın o kadar da korkunç olduğunu düşünmediğini söylüyor. Hiko, “Teorik olarak iyi, ancak Viper’ın Pit ultisi hem kendisini hem de ekibini dezavantajlı duruma düşürüyor,” dedi.

C- Sınıfı

Sage

Hiko, Bariyer(C) nerfinin saldırıyı durdurma yeteneğini zayıflattığına inanıyor. Öte yandan iyileşme süresi uzadı ve bu da takımların onu ajan kompozisyonundan çıkarmasına neden oldu. Hiko, “Herhangi bir Sage seçimi göreceğimizi sanmıyorum. Şu anda daha iyi ajanların olduğunu düşünüyorum. “

Reyna

Hiko, Reyna’nın iyi olmadığına sıkı sıkıya inanıyor ve üçlü düellocu stratejinin “kolay yolu seçmeye” eşdeğer olduğunu iddia ediyor. Reyna’nın kelimenin tam anlamıyla becerisiz olduğunu açıkladı. Hiko, “Arkasında hiçbir düşünce yok, [faydalı olması için] öldürmeniz gerekiyor ve o [oyundaki] en kötü düellocu” dedi.

B-Sınıfı

Brimstone

Bir kontrol uzmanı ajanı olarak Brimstone, Omen’den daha düşüktür. Hiko, Brim’in kötü olduğunu düşünmüyor ancak muadili Omen’e kıyasla hareket kabiliyeti yok.

Killjoy

Hiko’nun Killjoy yerine ona “Cringejoy “demeye karar verdi. Killjoy’un mevcut metadaki yeri olduğuna inanıyor ancak birçok oyuncu onu şimdiden çözdü. Profesyonel düzeyde Killjoy’a karşı Sova ve Raze’e sahip olmak, rekabetçi ajan kompozisyonundaki değerini düşürdü.

Raze

Raze, Blast Pack(Q) yeteneğindeki son nerf nedeniyle B sınıfna listelendi. Değeri düştü çünkü şu anda sadece Bind ve Split‘te oynanıyor ve Sage artık turnuvalarda seçilmediğinden, takımların temsilci kompozisyonlarında Raze olmasının ana nedenlerinden biri olan Sage’in Slow Orb(Q) ve Raze’in Paint Shell(E) kombinasyonunu kullanamazlar.

A-Sınıfı

Phoenix

Hiko, takımların çoğunun Phoenix’i kullandığını fark etti bu yüzden “şu anda gerçekten çok iyi.” Mevcut meta, daha fazla düellocu oynamak etrafında dönüyor ve Phoenix, takımın en iyi forvet oyuncusu için mükemmel bir ajan. Hiko ayrıca Phoenix’in tüm haritalarda etkili olduğuna inanıyor. Run-it-back ultisi(X) için yalnızca altı şarj gerektiğinden takımlar önemli tur galibiyetleri kazanmak için onu kullanabilir.

Breach

Hiko şu anda Breach konusunda gerçekten çok iyi. Ultisinin atlatılması zordur ve faydası profesyonel düzeyde idealdir. Ulti gücünün yanı sıra, üç flaşı var ve Operatörü kullanan Jett oyuncularına mükemmel bir şekilde karşı koyuyor.

Sova

Hiko, Sova’nın Ascent, Bind ve hatta Haven‘da S sınıfında olduğunu düşünüyor fakat Hiko’nun Sova’yı S sınıfına almamasının tek nedeni, Split‘te harika olmamasıydı. Hiko, “Tüm haritalarda S-sınıfında olmadığı için onu A sınıfına yerleştiriyorum” diye açıkladı.

S Sınıfı

Cypher

Hiko, Cypher’ı Valorant’ın en iyi ajanlarından biri olarak görüyor. Her haritada seçildi. Ayrıca ekipleri, Tripwires(C)’ına karşı koymak için Sova veya Raze’i kullanmaya zorluyor. Kafesleri saldırılarda ve savunmada iyi.

Omen

Hiko, Omen’in erken dönemde Brim tarafından gölgede bırakıldığını açıkladı. Ancak metanın daha hızlı bir şekilde değişmesiyle, Omen’in artık gerekli bir seçim olduğuna inanıyor. Hiko’ya göre Omen, Brimstone‘a kıyasla her durumda daha iyidir. Smokelarının daha geniş bir yarıçapı var ve ayrıca etraflarına ışınlanabilir. Ne kadar uzun süre hayatta kalırsa, bir turda takım için o kadar smoke kullanabiliyor.Ek olarak, rakipleri hazırlıksız yakalamak için uzak noktalara ışınlanabilir.

Jett

Hiko, Jett’i sınıfına yerleştirmekte zorlandığını itiraf etti çünkü onun yeteneklerinin iyi olmadığına inanıyordu. Ancak metanın şu anda böyle çalıştığından dolayı üst düzey bir ajan olarak sınıflandırmakta fayda var. Saldırgan ve savunma yeteneklerini artıran Tailwind(E) yeteneğine çok değer veriyor. Smokeların üzerinden atlayabilir. Ultiside(Blade Storm)aynı şekilde gerçekten iyidir çünkü daha uzun mesafelerde hasar farkı olmaz.

Hiko, Riot’un yaklaşmakta olan bir Operatör nerfi planladığından Jett‘in uzun süre S sınıfında olmayacağına inanıyor.

Kaynak; OneEsports

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments