1. Anasayfa
  2. LoL

FunPlus Phoenix Ormancısı Bo Şike İtirafında Bulundu

FunPlus Phoenix Ormancısı Bo Şike İtirafında Bulundu
Funplus
0

FunPlus Phoenix’in ormancısı Zhou “Bo” Yang-Bo, şike yapmakla suçlanmasının ardından; rekabetçi E-spor arenasından uzaklaştırıldı.

FunPlus Phoenix’in resmi Weibo sayfasına göre Bo’nun kendisi durumu, disiplin komisyonu yetkililerine itiraf etti. FunPlus Phoenix ormancısı League of Legends Developmen League (LDL) liginde eStar Young bünyesinde forma giyerken şike yaptı.

“FPX Bo Şike Duyurusu

Bir çok kamuoyu tartışmasından sonra FPX Bo kendisini organizasyona bildirdi ve onlara LDL’de oynarken şike yapmaya zorlandığını söyledi.

FPX Bo 2021 Split 1 1

FPX, kendisini Lig yetkililerine bildirdi ve aynı zamanda yetkililerin bir sonraki duyurusuna kadar Bo’yu askıya aldı.”

Bo’nun iddiasına göre kendisi, şike yapmaya zorla ikna edildi. Hem Bo hem de FPX, devam eden soruşturmada tam olarak işbirliği yapma sözü verdi.

LPL’de FPX için mücadele dönemi oldu. Ocak ayının ortalarında, ormancı Gao “Tian” Tian-Liang’ın sağlık sorunları nedeniyle aniden rekabetçi arenaya ara verdiğini açıklamasının ardından Çin ekibi hızlı bir şekilde kadrosunu değiştirmek zorunda kaldı.

“Lütfen Tian ile birlikte FPX League of Legends bölümünde ormancımız olarak görev yapacak olan Bo’ya (Zhou Yang-Bo) hoş geldin deyin. Tüm LPL kayıt işlemleri tamamlandı ve sahada oynayabileceği en erken tarih 23 Ocak. Gemiye Hoşgeldin!

FPX, Tian’ın boşluğunu doldurmak için hızlıca eksi eStar Young ormancısı Bo ile temas kurdu. Ancak Bo’nun FunPlus Phoenix için rekabetçi görünümü yalnızca bir ay devam edebildi. Kendisi şu anda şike yapmakla suçlandığı ciddi bir belanın içine karışmış durumda.

FunPlus Phoenix ormancısı Bo, League of Legends disiplin komisyonuna, kendisinin şike yapmaya “zorlandığını” bildirdi.

FPX, Bo geldiğinden beri ligde güçlü bir performans sergilemeyi başardı. Eski Worlds Şampiyonu takım, Worlds MVP’si seçilen oyuncusunun (Tian) yerine koymak zorunda kaldığı Bo ile çıktığı son altı LPL mücadelesinin beşini kazanmayı başardı. Ancak Bo’un şike olaylarına karıştığını disiplin kuruluna itiraf etmesi, tüm bu iyi gidişatı perçinledi.

Bu durum size Çin e-sporlarındaki şike olayları hakkında çok şey gösterecek. Oyuncu, zorlandığını ve yine de tüm odak noktasının eylemlerinde olduğunu belirtti. Tencent’e ait bir oyun için olmasa bile birilerinin, kim olduğunu ve nasıl olduğunu araştıracağından kuşkulanın.

FPX ormancısına göre, LDL’de oynarken eStar Young’da geçirdiği süre boyunca şike yapmaya zorlandı. Bu zorla yaptırılan suç; onu ciddi bir soruna götürebilir ve aynı zamanda suçlu olduğu kanıtlandıktan sonra; rekabetçi Espor arenasından kalıcı olarak uzaklaştırılmasına neden olabilir. FPX tarafından yapılan açıklamardan ve yapılan işbirliği sözünden; görünen o ki takım Bo’nun arkasında ve oyuncularına açıkça destek verdiklerini de vurguluyor.

FPX, resmi Weibo sayfasından olay hakkında şunları söyledi:

download

Son zamanlarda, oyuncumuz Zhaou Yang-Bo’nun dahil olduğu birçok çevrimiçi kamuoyu görüşü aldık. Bo ayrıca, 2020 yılında LDL’ye katıldığı süreçte zorlandığı uygunsuz rekabet davranışını kulübe bildirmek için girişimde bulundu.

League of Legends yetkilileri konuyla ilgili araştırmalarına devam ederken FPX, Bo’yu bir sonraki duyuruya kadar kadro dışı bıraktı. Bo’nun eski kulübü e-Star da muhtemelen kapsamlı bir araştırma altında olacak. Adı kirli bir olaya bulaşmış olan başarılı ormancı, 2020 LDL Yaz Mevsimide takımının play offlarda ilk 8 e girmesinde büyük rol oynamıştı.

Bir aylık moladan sonra, 2019 Worlds MVP’si ve takımına şampiyonluğu getiren önemli oyunculardan Tian; FPX’deki eski ormancı rolündeki ipleri tekrardan eline alacak.

Ayırca Bo, LDL ‘den yükselmiş çok yetenekli ve potansiyelli bir ormancıdır.

Eğer hiç izlemediyseniz, iG FPX karşılaşmasında takımına galibiyet getiren performansına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments