1. Anasayfa
  2. Röportaj

Fenerbahçe NBA 2K Espor Takımından Görkem Göksü Gündüz ve Kadir Yüksel ile Röportaj

Fenerbahçe NBA 2K Espor Takımından Görkem Göksü Gündüz ve Kadir Yüksel ile Röportaj
4

Bugün röportaj köşemizde bizlere Fenerbahçe Espor resmi NBA 2K takımından, şutör gard mevkisinde görev alacak Görkem Göksü Gündüz ve pivot pozisyonunda yıllarca başarılarını hanesine yazdırmış Kadir Yüksel eşlik ediyor. Esporgazetesi ekibi olarak espor’un farklı dallarını desteklediğimizi belirtip, bizleri kırmadıkları için her ikisine de teşekkürlerimizi sunuyoruz!

”2K17’de hayaldi şimdi gerçek oldu…”

Ekran Resmi 2020 09 01 04.19.26

Merhabalar, öncelikle Esporgazetesi ekibi olarak röportaj istediğimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Klasik sorular ile başlayalım dedik. Görkem/Kadir’i okuyucularımız için tanıtırmısınız? NBA 2K serisine başlama serüvenleri nasıl oldu?

Kadir: Ben Avusturya da doğup büyüyen ve 2K’i 3 senedir en üst seviyede oynayan ve Pro Am de Avrupa bazında sayısız başarıya imza atan Kadir, herkes Kado olarak tanır ve bilir. NBA 2K serisine başlama serüvenim 2K8 ile PlayStation 2de offline olarak başladı, ilk izlediğim NBA maçı olan Cleveland vs. Spurs finalinden sonra babam sürpriz yapıp bana 2K8 serisini aldı ve babam ile yıllarca karşılıklı maç yaparak oynadım bu oyunu. 2K15i PlayStation 4 de oynamaya başladıktan sonra ise oyunu online olarak oynamaya başlamıştım. 2K17 de ise şu anda da Fenerbahçe de beraber oynadığım Görkem ile tanıştım ve ilk defa Pro Am moduna, 2K’in en zorlu moduna adım attım. O saatten sonra ise bu oyunu sadece profesyonel anlamda oynadım.

Görkem: Merhaba, Ben İstanbulda doğup büyüdüm. 2K20 serisinde üniversite sınavımdan dolayı uzak kaldığım pro-am modunu 18 ve 19 senelerinde comp olarak oynayıp avrupa bazında iki tane şampiyonluk kazandım. NBA 2K serisine ilk olarak NBA 2K9 oyunu ile başladım. Oyuna başlama sebebim ise Nba maçlarını geceleri uyanıp izlemem ve basketbola yeni yeni duymaya başladığım ilgi oldu. 2K17 serisine kadar offline olarak oynadığım bu oyunda aynı sene Kadir ile tanıştım ve o sene oyunun pro-am moduna beraber giriş yaptık. O seneden beri de beraber oynayıp profesyonel seviyede her zaman kendimizi geliştirmeye adadık.

Uzun yıllardır Pro-Am çatısı altında boy gösterdiğinizi biliyoruz. Fenerbahçe 1907 Espor’dan teklif geldiğinde neler hissettiniz? Birlikte bu günlere ulaşabileceğinizi tahmin edebiliyormuydunuz?

Kadir: 3 senedir Pro Am’i oynama sebebimiz bu günleri görebilmekti zaten, Fenerbahçe ile anlaşmaya vardığımız zaman cidden çok mutlu ve gururluyduk çünkü bir şeyleri başarmış hissettik. Bu işin Türkiye de öncüleri olmak çok mutluluk verici özellikle Fenerbahçe Espor çatısı altında. Kısacası 2K17’de hayaldi şimdi gerçek oldu.

Görkem: 3 senedir bu oyunu en ileri seviyede oynarken her zaman hedefimiz bu seviyelere ulaşabilmekti. Fenerbahçeden aldığımız bu teklif bizi çok mutlu etti ve gururumuzu okşadı. Böyle bir teklifi Fenerbahçe gibi çok büyük bir klüpten alıp bu işin öncülerinden biri olabileceğimiz için çok ama çok mutluyuz.

Yurt dışında 2K dalında yapılan organizasyonlar ve turnuvalar bir hayli fazla. Ülkemizde bu gibi atılımları ne zaman göreceğiz sizce? Adımlarını yavaş yavaş atan bir dalın öncüleri olmak nasıl bir duygu?

Kadir: Ülkemizde de ufak tefek turnuvalar/ligler vesaire düzenleniyor bir kaç senedir tabii Avrupa da düzenlenenler kadar büyük ve ödüllü olmasa da. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerin adım atmasıyla beraber büyük Türk organizasyonlarının bu işe adım atacağından ve yakında büyük turnuvalar/ligler göreceğimizden hiç şüphem yok. 2K’in Türkiyedeki geleceğini parlak görüyorum.

Görkem: Zaman zaman ülkemizde de turnuvalar düzenleniyor olsa da Türkiyenin köklü kulüplerinin 2K pro-am oyun moduna adımını atmasıyla, Türkiyedeki turnuvaların ciddileşip büyüyeceğine inancım sonsuz.

Sizleri Avrupa’da ülkemizi en üst seviyelerde temsil ederken göreceğimize eminim. Takımda ortam nasıl? Uyum süreci nasıl gidiyor?

Kadir: Takımdaki bütün oyuncular aslında bir dönem veya ara sıra beraber oynamış ve zaten bir birini tanıyan oyuncular. Takımdaki bir çok oyuncu beraber Avrupa şampiyonluğu görmüş oyuncular bu yüzden adaptasyon ve uyum süreci çok uzun sürmeden herkes bir birine alıştı ve daha fazlası için heyecanlı. Şampiyonluklarımıza daha fazlasını eklemek için bir an önce yeni oyun serisinin çıkmasını bekliyoruz.

Görkem: Takımdaki herkes birbirini eskiden beri tanıyan belirli bir zaman diliminde beraber oynamış çok yetenekli oyuncular. Uyum sürecini en hızlı ve en doğru şekilde atlatıyoruz ve önümüzdeki turnuvalar için çok heyecanlıyız herkesin birbirine güveni ve saygısı en üst seviyede.

İleride “Fenerbahçe 1907 Resmi 2K” takımını nerelerde göreceğiz? Gelecek planlarınızdan sakıncası yok ise bizlere bahsedebilirmisiniz? Hali hazırda planlanan turnuva vesaire var mı?

Kadir: Oynanacak olan her Türkiye/Avrupa turnuvasında ve liginde boy göstereceğiz, yeri geldiğinde offlive eventlerde bile beraber oynayacağız. Şimdilik bu işin çok başındayız, ana hedefimiz başarı ve 2K Türkiye topluluğuna Pro Am’i sevdirmek ve tanıtmak.

Görkem: Türkiye ve Avrupa farketmeksizin ”Fenerbahçe Espor” olarak düzenlenecek olan bütün turnuvalara katılıp hepsinde elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalayacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Bazı adımlar daha yeni yeni bu oyun modunda atılmış olsa da offline eventleride sabırsızlıkla beklediğimizi söylemeden geçemeyeceğim.

Gelecekte “2K” espor dalında boy göstermek isteyen genç okurlarımıza önerileriniz neler? Ne gibi bir yol izlemeliler?

Kadir: Öncelikle yola güvendikleri, çalışma azmi yüksek olan ve devamlı kendisini geliştirmek isteyen oyuncularla çıkmalılar. Ben öyle yaptım ve hala yola çıktığım oyuncularla oynuyorum. Azim ve devamlı çalışma işin püf noktaları.

Görkem: Bu oyunda başarı göstermek isteyen, belli bir seviyeye ulaşmak isteyen insanlar kesinlikle takım arkadaşlarını iyi seçmeli. Her zaman birbirinizin iyiliğini istemeli, fedakarlıklar yapabilmeli ve oyuna beraber olarak hatrı sayılır bir zaman ayırabilmeli. Güven ve arkadaş ortamı oluştuktan başarı isteyen azimli oyuncularla beraber başarı hiç de uzak değil.

Son olarak Espor basın organlarından beklentileriniz neler? Bizlerden isteğinizi ve dileklerinizi duyarsak çok müteşekkir oluruz.

Kadir: 2K bazında bir çok başarılı Türk oyuncu ve takım var, bu oyuncular ve takımlar ciddi anlamda büyük başarılara imza atıyorlar fakat maalesef 2K branşı Türkiye de bir League of Legends kadar takip edilmediği için bunlardan kimsenin haberi olmuyor. Ben isterim ki bir Türk oyuncu çok büyük bir kişisel başarıya imza attığında, bir Türk kulüp bir Avrupa şampiyonluğu başarısına imza attığında bunu duyurabilelim ve Türkiyenin 2K branşında da başarılı olduğunu duyuralım. Siz esporgazetesi olarak 2K’e ilk adımı attınız bizim ile bu röportajı yaparak, bundan dolayı da size teşekkür ediyorum.

Görkem: Türkiyede 2k oyununda başarılı olan çok yetenekli oyuncular var.Ancak daha yeni ve gelişmeye açık bir branş olduğu için bu oyuncular yeteri ilgiyi göremiyor maalesef. Elde edilen bireysel ve takım başarılarının medya organları tarafından biraz daha göz önünde bulunsa ve başarılar duyurulabilse çok daha mutlu oluruz. Siz Esporgazetesine de bizimle iletişime geçip röpörtaj yaparak bu konuda öncü olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim

Kadir ağabey ve görkem ağabey’in dostluğu sadece oyundan ibaret bir dostluk değil. Onlar gerçekten birbirlerine çok değer veriyorlar ve bunu farketmemek mümkün değil. Bu dostlukları sebebi ile var oldukları her ortama başarı getirmeleri an meselesi. Tekrardan röportaj isteğimi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphem yok! daha nice projelere…

Abone ol
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Çınar
Çınar
3 yıl önce

Bu takım yenilmez söyleyeyim

arda ekmekci
arda ekmekci
3 yıl önce

Çok güzel bi yazı olmuş hadi fenerbahçe sana burda da güveniyoruz e-spor gelecek