1. Anasayfa
  2. LoL

Doublelift kimdir? Başarıları neler?

Doublelift kimdir? Başarıları neler?
0

Yiliang Peter Peng veya bilinen adıyla “Doublelift” 19 Temmuz 1993 yılında Amerika ‘nın California eyaletinde dünyaya geldi. Kendisinden 7 yaş büyük bir erkek kardeşi bulunmakta. League of Legends platformunun Kuzey Amerika bölgesi kolunda en uzun kariyere sahip oyunculardan biri ve mekanik anlamda uzun yıllar boyunca en iyi nişancı ünvanı herkes tarafından kendisine atfedildi. Şu anda da bölgede en iyi üç nişancıdan biri konumunda. Bilgisayar oyunlarıyla tanışmadan önce kart büyüsünü öğrenmek üzerine bir hobisi vardı. Doublelift olarak bilinen bir kart numarasının ismini kullanarak kariyerini eski hobisinden kalan bir parçayla devam ettirdi.

Peng, League of Legends ile tanışmadan önce kardeşinin bilgisayarını kullanrak World of Warcraft, Dota ve Heroes of Newerth gibi oyunlarla vakit geçiriyordu. Machinima ile 2013 yılında yaptığı röportajda Peng, ailesiyle olan ilişkisinin profesyonel bir espor oyuncusu olma hayalinden dolayı gergin olduğunu söyledi. “Ebeveynlerimle her zaman mücadele ederdim … Her şey üzerinde tartışırdık, özellikle oyunlar. Oynamak istediğimde bunun tamamen bir zaman kaybı olduğunu düşündüler. Yıllar geçtikçe daha da kötüye gitti”. Hatta ailesi kendisini evden bile kovdu.

Kariyeri ve Başarıları

Peng kariyerine destek rolünde (kendisi o zamanlar Blitzcrank ile harikalar yaratırdı), Counter Logic ekibinin kurucusu George “HotshotGG” Georgallidis ‘in dikkatini çekerek takıma alındı ve ilk profesyonel League of Legends kariyeri resmi olarak başlamış oldu. Kısa bir süre sonra Peng, CLG’den ayrılıp Başlangıç ​​Epik Gamer takımına destek rolünde gitti. Daha sonra ilk adc deneyimini Epik Gamer ‘dan ayrılıp unRestricted ‘a katıldığında yaşadı.

Peng ‘in ilk resmi ve en büyük turnuvası Riot Games ‘in düzenlediği Dreamhack 2011 yazıydı. Turnuva İsveç’te gerçekleşecekti ve Peng ‘in ailesinden izin alması gerekiyordu, ancak o dönemde e-spor kariyerine başlaması ebeveynleri için bir sırdı. Ailesi katiyen karşı çıksa da abisinin aileyi ikna etmesi sonucunda Peng o turnuvaya gitti ve 2. olarak bitirdi.

Peng, takım arkadaşlarının yanında çekingen ve sosyal açıdan garipti. “O zamanlar gerçekten tuhaftım ve gerçekten içe dönüktüm. Ben sadece oyun oynamaktan başka hiçbir şey yapmayan tipik bir Asyalı adamdım. Sonunda takımımla tanıştığımda ‘merhaba’ gibiydim ve söylediğim tek şey buydu. onlarla bir varlığım vardı ama onlarla çok fazla etkileşim kurmadım”. Bir Reddit AMA’sında Peng, kariyerine başlama fırsatı verdiği için Epik Gamer’a borçlu olduğunu söyledi. “Epik Gamer olmasaydı, muhtemelen profesyonel sahneye asla giremezdim.”

Peng eve döndüğünde, ailesinin Dreamhack’teki başarısından gurur duymadığını söyledi. “Üniversiteye gitmemi istediler.” Kendisi ve ailesi arasında kariyer seçimi konusunda gerginlik arttı, ta ki 2011’de ailesi ona evi terk etmesini söyleyene kadar. Turnuvadan kazandığı para ile bilgisayarını alıp evden ayrıldı. Peng, Reddit’te olayı “Merhaba ben Doublelift, eskiden Epik Gamer ekibindeyim ve bugün evsiz kaldım” başlıklı bir başlıkta yazdı. Dönecek üniversite diploması veya ailesi olmadığından, gitmeye karar verdi ve profesyonel oyun kariyerine tamamen odaklandı. Peng, Team Curse için eğitici League of Legends içeriği yazarak para kazanmaya başladı. “O site için kılavuzların yarısını ben yaptım … Çok mutluydum ve sonunda o ay kira ödeyebildim.”.

doublelift kariyeri

Her Ne Koşul Olursa Olsun İşinin En İyisini Yap

Peng ‘in hayatında bir dram sayılabilecek hikayesi ise NA LCS 2018 İlkbahar Play-offları finallerinin hemen öncesinde Doublelift’e ilk bilgisayarını veren ağabeyi Yihong, annesi ve babasına bıçakla saldırmaktan tutuklandı ve olay Doublelift’in annesinin ölümüyle sonuçlandı. Babasını ise ağır yaraladı. Takım arkadaşları ve topluluk tarafından desteklenerek oynamaya devam etti ve sonunda şampiyonluğu kazandı.

Peng ‘in bu zorlu kariyer başlangıcı

  • -7 LCS Şampiyonluğu
  • -2018 LCS ‘in en değerli oyuncusu
  • -2019 LCS Final MVP oyuncusu
  • -5x LCS All-Star
  • -5x LCS All-Pro 1. Takım
  • -LCS ‘de 1500 öldürmeye ulaşmış ilk oyuncudur ve Çinde “Ağabey olarak anılır” (“ağabey”, Doublift’in bilinen sözleriyle eşanlamlı olan “burada oturan herkes çöptür” diye alıntı yapan bir karakterin yer aldığı klasik bir Çin filmine referanstır)

ile şekillendi.

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments