1. Anasayfa
  2. CS:GO

CS:GO’da 2020 Yılının En İyi 10 Transferi

CS:GO’da 2020 Yılının En İyi 10 Transferi
0

Nihayet insanlık adına kabus gibi geçen 2020 yılını geride bırakmamıza saatler kaldı. CS:GO‘da 2020 yılında birçok transfer oldu. Yeni yıla girmeden bu transferlerden 10 tanesini sizin için derledik.

Perfecto

10 – Ilya “Perfecto” Zalutskiy

Syman Gaming –> Natus Vincere

Geçen senede sadece “StarSeries & i-League CS:GO Season 7″ turnuvasında şampiyon olan Natus Vincere, 2019 yılını pek de iyi geçirdiğini söyleyemeyiz. Özellikle de takımın efsanesi Zeus’un emekliye ayrılması ve FaZe Clan’dan sonra tekrar evine dönen GuardiaN’ın yedeğe çekilmesi takıma bir transfer gerektiğinin kanıtıydı. NaVi aradığı kanı, Syman Gaming’te oynayan Rus oyuncu Perfecto ile buldu. Perfecto ile birlikte NaVi ilk şampiyonluğunu IEM Katowice 2020 ile kazanmıştı.


k1to

9 – Nils “k1to” Gruhne

Sprout –> BIG

Sprout’un en iyi çıkış yapan 2 oyuncudan birisi Alman oyuncu k1to. Gerek temsilcimiz XANTARES ile iyi anlaşması, gerek bazı yerlerde Türkçe konuşmaları ile birlikte biz CSGO severlerin sempatisini çoktan kazandı. Bu yıl en iyi çıkış yapan takımı olan BIG’de yaptıklarıyla her ne kadar ön planda olmasa da, takımın gelecek planları için bir kilit oyuncu haline geldi.


8 – Özgür “woxic” Eker
Mousesports –> Cloud9

2019 senesinde HLTV tarafından dünyanın en iyi 12. oyuncusu seçilen temsilcimiz woxic için 2020 yılı pek de iyi geçmedi. Geride bıraktığımız yılda başarısı, şampiyon oldukları ICE Challenge ve ikinci oldukları ESL Pro League s11 turnuvasından başka bir başarı yapamamıştı. Katıldığı her turnuvada beklentilerin çok altında kalan mousesports, bir de temsilcimiz ile sorunları oluşunca 27 Ağustos tarihinde woxic’i yedeğe çekti. Buna karşılık woxic, 19 Eylül tarihinde yeniden yapılanmaya giren Cloud9’ın kadrosuna katılmıştı.


teses

7 – Rene “TeSeS” Madsen

Cophenagen Flames –> Heroic

Cophenagen Flames’teki çıkışı ile birçok takımın ilgilendiği 20 yaşındaki Danimarkalı oyuncu geçtiğimiz nisan ayında Heroic’e transfer olmuştu. Geldiği günden bu yana başta ESL One Cologne 2020 olmak üzere, tam 4 şampiyonluğunun mimarı oldu. Ayrıca Heroic’in en yüksek reyting ortalamasına sahip 2. oyuncusu olmayı başardı.


jks

6 – Justin “jks” Savage

100 Thieves –> Complexity Gaming

Renegades’in en önemli oyuncularından biri hiç şüphesiz jks. Renegades kariyerinde başarıdan başarıya koşmuştu. Özellikle 2019 senesindeki yaptıkları ile HLTV tarafından yılın en iyi 15. oyuncusu seçilmişti. Ancak 100 Thieves kariyerinde hayal kırıklığı yaratan kadro geçtiğimiz ekim ayında dağılmıştı. Bu fırsattan istifaden, Avustralyalı oyuncu Complexity Gaming’e transfer olmuştu.


es3tag

5- Patrick “es3tag” Hansen

Heroic –> Astralis

Astralis –> Cloud9

3 senedir oynadığı takım olan Heroic’ten, mart ayında takım olarak FunPlus Phoenix’e geçmişti. Sadece 1 ay sonra Heroic’e tekrar dönmüş ancak Astralis ile önceden anlaşmış olması nedeni ile 3 ay kadro dışı kalmıştı. Temmuz ayının başında Astralis’e katılmıştı. Astralis ile geçirdiği 3 ay içinde ESL Pro League s12 yi kazanmasında en büyük rol oynadı. Kısa sürede Astralis’in önemli firepower oyuncusu olmuştu. Ancak 2.1 milyon karşılığında temsilcimiz woxic’in takımı Cloud9’a transfer olmuştu.


YEKINDAR

4 – Mareks “YEKINDAR” Galinskis

pro100 –> Virtus Pro

Letonyalı oyuncu, bu yıl Virtus.Pro kariyeri önceki official maçlarda olmasa da FPL maçlarındaki oyunu ve istatistikleri ile herkesi kendine hayran bıraktı. Zaten nisan ayında FPL şampiyonu olduktan sonra Buster’ın yerine Virtus.Pro kadrosuna katılmıştı. Virtus.Pro kariyeri FPL performansı gibi öyle bir çıkışa geçti ki, IEM New York Online: CIS, DreamHack Open December ve Flashpoint S2 gibi büyük turnuvalarında şampiyonluk yaşadı.


syrson

3 – Florian “syrsoN” Rische

Sprout –> BIG

k1to ile birlikte BIG Clan’a gelen ikinci ve CSGO kariyerinin en iyi yıllarını geçiren oyuncu hiç şüphesiz syrsoN. Müthiş bir yıl geçiren Xantares’in takımı BIG Clan’ın şüphesiz en iyi oyuncusu. Kazandıkları veya kaybettikleri maçları, turnuvalarında onun oyun içindeki istikrarı bile BIG Clan’ı zirveye çıkartmıştı.


2 – Alex “ALEX” McMeekin
Team Vitality –> Cloud9

Britanyalı oyuncu, Cloud9’a gelene kadar hep Fransız takımlarında forma giydi. En son Vitality ile birlikte ECS S7 ve EPICENTER 2019 turnuvalarında şampiyonluk, DreamHack Masters Malmö 2019, ESL One Cologne 2019 turnuvalarında ikincilik ve IEM Bejing 2019 turnuvasında üçüncülük yaşarken, StarLadder Berlin 2019 Major‘unda çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Ancak mart ayının başlarında Team Vitality’de yedeğe çekildi. Nedeni ise yaptığı açıklamada “fazla seyahat yapmaktan psikolojinin bozulduğunu ve dinlenmek istediğini” söylemişti. Tam 6 ay aradan sonra Cloud9’a transfer olmuş ve Cloud9’ın yeni kadrosundan açıkladığı ilk oyuncu olmuştu.


niko

1 – Nikola “NiKo” Kovac

FaZe Clan –> G2 Esports

CSGO tarihinin en iyi aimerlarından birisi kesinlikle NiKo. 2009’dan beri Counter Strike arenasında olan 23 yaşındaki Bosna-Hersek’li oyuncu mousesports dönemindeyken çok konuşulan bireysel performansının etkisi ile 2017’de hem FaZe Clan’a transfer oldu hem de 2017’de HLTV tarafından yılın en iyi 2. oyuncusu oldu. 2018 yılında da çıkışını sürdürmeye devam ederken üstüne ELEAGUE Boston 2018′de final oynadı. 2018 yılında da 3. oyuncu seçildikten sonra 2019 ise yılında kariyeri düşüşe geçti. Ancak 2019 yılında 11. oyuncu olmayı başardı. Bu senede tam 3-4 aydır G2 Esports’a gideceği konuşuluyordu. Bosna Hersek’li oyuncu FaZe Clan ile bu sene IEM New York Online: Europe turnuvasını kazandıktan sonra 28 Ekim tarihinde G2 Esports’a transfer olarak kuzeni huNter- ile takım arkadaşı oldu. Ayrıca G2 ile BLAST Premier: Fall 2020 Regular Season’ da şampiyon olurken IEM Beijing Online: Europe turnuvasında da üçüncü oldu.


imorr

*Bonus* : Ömer “imoRR” Karataş

Demolition Crew –> Sangal Esports

Yaptığı twitch yayınları,  FPL’deki oyunları ve Sangal ile başardıkları ile gönlümüzün efendisi oldu.

Sangal’a katıldığı günden beri takım, tarihinin en parlak sezonlarından birini geçiriyor. Öyle ki geçen sezon kaybettikleri ESL Türkiye Şampiyonasını bu sezonun finallerini nağmalup bir şekilde şampiyon olarak kapattı. Sadece bu da değil, Movistar Riders galibiyeti ile takımın ESEA MDL S36’a kalmasında çok büyük rolü var.

Bu yılın başında FPL şampiyonu olsa da, 8 ay önce gündeme bomba gibi düşen FPL’in aldığı kick kararı ile maalesef FPL-C ye düşmüştü. Ancak yeniden ait olduğu yerine geri dönen imoRR, 2. FPL döneminde geride bıraktığımız aylarda sadece 14.’lüğü bulunuyor.

Espor Gazetesi ekibi olarak hem imoRR’a, hem Sangal ekibine, hem de CSGO alanında bizleri temsil eden bütün oyuncular ve takımlara başarılar diliyoruz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments