1. Anasayfa
  2. Call of Duty

CoD Mobil Oyuncusu SOL Öldürüldü

CoD Mobil Oyuncusu SOL Öldürüldü
0

Brezilyalı kadın CoD Mobil oyuncusu Ingrid “SOL” Oliveira Bueno da Silva, başka bir espor oyuncusu tarafından öldürüldü. Daha kariyerinin başında olan SOL FBI (Fantastic Brazil Impact) takımının Call of Duty Mobil ekibindeydi.

19 yaşındaki SOL, 22 Şubat 2020’de, başka bir CoD Mobil oyuncusu olan Guilherme “Flaslight” Alves’in Sao Paulo’daki evinde bıçaklanmış olarak bulundu. Raporlara göre Flashlight, SOL ile internette tanışmış ve tutuklandıktan sonra suçunu kabul ederek ve cinayeti önceden planladığını belirtmiş.

Brezilyalı bir CoD Mobil oyuncusu bu hafta vahşice öldürüldü. Katil, cinayetin videolarını çekip arkadaşları ile paylaşmış gibi görünüyor. Bu deliliğin ötesinde. Ailesi ve arkadaşlarına en içten taziyelerimi sunuyorum.

Katil zanlısının kelepçelendiğini gösteren bir videoda, kendisinin “Akıl sağlığım gayet yerinde, bunu yapmak istedim” dediği duyuluyor.

Söylenenlere göre Alves Costa, olayın videosunu bulunduğu birçok farklı gruba göndermiş. Gruplardan birinin yaptığı açıklamada, videoyu Whatsapp üzerinden yolladığı, terörizmi yüceltip Hıristiyanlara nefret söylemlerinde bulunduğu belirtildi. Grup da bunun üzerine videoyu polisler ile paylaşmış.

22 Şubat Pazartesi öldürülen SOL’un ölüm haberi, bir sonraki gün Brezilyalı CoD organizasonu Jaguares Esports‘un kendisine adadığı anma tweeti ile sosyal medyaya yayılmaya başladı.

https://twitter.com/JaguaresGG/status/1364263037914521601?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1364268429176414208%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dexerto.com%2Fcall-of-duty%2Ffemale-cod-mobile-pro-sol-reportedly-murdered-in-brazil-1520470%2F
“Jaguares Esports, SOL’un ailesi ve FBI Espor takımına büyük hüzünlerle güç diliyor. Hepimiz yastayız. Huzurlar içinde uyu, adalet yerini bulsun”

Haberlerin yayılması ile SOL (Portekizce güneş) için, Brezilya Espor topluluğu tarafından birçok anma postu paylaşıldı.

https://www.instagram.com/p/CLom2Mbs2wQ/?utm_source=ig_embed
“SOL, her gün güneş doğduğunda hatırlayacağımız oldukça sıradışı bir insandı. Güneş her gün bize dokunur, ve ne zaman güneşe baksak onu hatırlayacağız” -Krony (FBI Esports altındaki bir oyuncu)

Şimdilik Alves Costa’nın nasıl bir ceza alacağı bilinmiyor. Umarız adalet yerini bulur. Başta SOL’un ailesi olmak üzere kendisini tanıyan herkese başsağlığı diliyoruz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments