1. Anasayfa
  2. Espor

Bjergsen ve Onun Zorlu Kariyeri

Bjergsen ve Onun Zorlu Kariyeri
0

Bjergsen, gerçek adıyla Soren Bjerg ama çevresi tarafından “Burgerking” olarak bilinen rekabetçi arenada ise dünyaca ünlü “Bjergsen” ismini hafızalara kazımış Kuzey Amerika ‘nın en yetenekli ve popüler oyuncusu olmasa da bu oyunculardan biri olan profesyonel League of Legends oyuncusudur. 21 Şubat 1996 doğumlu olan ünlü oyuncu hayatını Los Angeles ‘daki TSM oyun evinde idame ettirmektedir.

Çocukluk Yılları ve Copenhagen Wolves ile Tanışması

Çocukluk yıllarını oldukça utangaç ve çevresinden korkarak geçirdi. Ilk okul çağlarında arkadaşları hatta öğretmeni tarafindan zorbalığa ve şiddete maruz kalmasından dolayı okula gitmeyi sevmeyen ve istemeyen bir çocuktu.

Ailesi ise onu okula gönderme konusunda son derece baskı uyguluyordu. 8. Sınıfı bitirip liseye başlayacağı dönem yeni okul, yeni arkadaşlar ve yeni öğretmenler edineceğinden umutluydu fakat ne yazıkki değişen pek bir şey olmadi kendisi yine depresif ve içine kapanık bir genç olmaya devam etti.

Lise zamanındaki depresifliği, öncesine göre çok daha şiddetli geçti ve kendisini eve kapatıp okula gitmeyi reddederek bilgisayar oyunlarında ve özellikle League of Legends ‘da vakit geçirmeyi tercih etti. Ailesinin çabasıyla okula sık sık yeniden başlatılmaya çalışılsa da en fazla 1 hafta gittikten sonra yeniden gitmeyi reddetti. League of Legends ‘da yüksek elolara çıkmayı başarınca Copenhagen Wolves bünyesinden Deficio tarafından keşfedildi ve takıma katılması istendi. Soren Bjerg ‘in önyargıları ve geçmişten gelen korkuları takıma katılmayı reddetmesine sebep oldu. Fakat Deficio ‘nun yoğun uğraşları sonuç verdi. Babasını ve kendisini ikna ederek takıma katılmasını sağladı.

Maçlarda gösterdiği üstün performansı sayesinde tüm gözlerin kendisine çevrilmesi ve yoğun röportaj talepleri utangaç genç adamı bir hayli korkutmuş olmalıydı. Ne ünlü olmak ne röportaj vermek ne de insanlarla iletişim halinde olmak istemiyordu. Herkesin ona, yanlış bir şey söylediğinde kabadayılık yapacağını zannediyordu. Nitekim bu huylarını yenerek ortama adapte olmayı başardı ve bugünlere adını altın harflerle yazdırdığı bir kariyer elde ederek geldi. Bjergsen bir röportajında eski çekingenlik , utangaçlık ve korkaklık sendromlarını Deficio sayesinde yendiğini belirterek ona teşekkür ederken babasının kendisini okula gitmesi konusunda baskı uygulayarak hortumla dövdüğünü belirtti.

3033130 ogImport 3446 bjergsenwolves

Bjergsen, rekabetçi kariyerine son derece genç bir yaşta başladı. Copenhagen Wolves için imza attığında ve oynamaya başladığında sadece 16 yaşındaydı! Takımla birlikte, DreamHack Winter 2012 turnuvasında ilk büyük çıkışını yaptı ve genç yaşına rağmen yüksek mekanik becerisi ve oyun bilgisi ile birçok kişiyi hayrete düşürmeyi başardı. Takımın etkinlikten iki ile üç ay öncesinde toparlanmasını göz önüne aldığımızda turnuvaya yarı finalist olarak gelip 3. bitirmeleri oldukça iyi bir başarıydı.

LCS Yaş Gerekliliği

bjergsen 2014 teamsolomid esports

Eu LCS, Riot etkinliklerinde rekabetçi oyun için yaş sınırlamasına sahipti ve bu kısıtlama genç oyuncuların sahneye girmesini engelliyordu. Eu LCS Bahar Sezonu da tam Bjergsen ‘in 17 yaşına gelmeden önce başlamıştı. Bundan dolayı kendisi takımını ilk iki hafta boyunca temsil edemedi. Bu durum Copenhagen Wolves ‘u, Bjergsen oynayabilecek duruma gelene kadar yedek bir oyuncu tahsis etmeye zorunlu kıldı.

Bjergsen nihayet 17 yaşına gelmeden ve takımın orta koridoru olarak ana kadrosuna yeniden katılmadan önce ekip LCS merdiveninlerini hızlıca çıkıyordu. Bu, EU LCS Bahar Sezonunu 5. sırada tamamlamadan önce genel performanslarını hızla artırdı.

Nüfuz kazanması

Genç süperstar ekipte kahramanlıklarını göstererek ve takımı sırtlayarak saygınlığını ve ismini güçlü bir şekilde duyurmuştu. Bunu fırsat bilen Eu LCS takımlarından Ninjas in Pyjamas, Bjergsen ‘i kadrosuna dahil etti.

NiP Bjergsen

2013 yılı Copenhagen Wolves için pek güzel bir yıl olmasa da ligi 5. sırada bitirmeyi başarmış ve play-off serilerinden 6. olarak çıkmıştı. Takımda en çok ismi geçen ve kendini gösteren bir güç vardı, Bjergsen. Takım kötü bir performans sergilemişti fakat yetenekli mid lane oyuncuları olmasaydı muhtemelen daha kötü bir konumda sezonu bitireceklerdi.

Bjergsen NiP bünyesinde Yaz mevsimini geçirdikten sonra takımdan ayrıldı ve Kuzey Amerika yollarına koyuldu…

TSM

Güçlü bireysel performansı ve becerisiyle desteklenen Bjergsen, o sırada Team SoloMid’in sahibi ve orta koridor oyuncusu “Reginald” ‘in dikkatini çekti. “Reginald” emekli olmak ve takımın rekabetçi yanından çıkmak istediği için, Bjergsen’i takımın ana orta koridor oyuncusu olarak izledi ve takip etti. TSM’ye geçiş küçük bir mesele değildi. Daha önce Eu LCS ‘de daha düşük seviyeli takımlarda oynuyordu ve çok uzun bir yol katederek Kuzey Amerika ‘ya geçerek bölgenin en en büyük ve en çok heyecan uyandıran takımının orta koridorunda hünerlerini gösterecekti.

Kuzey Amerika’da Bjergsen hala genç ve ergen iken, takıma son derece iyi bir şekilde yerleşti, sorunsuz bir şekilde adapte oldu ve deneyimli takım arkadaşları Dyrus, Xpecial, WildTurtle ve TheOddOne tarafından çalıştırıldı.

team solomid na lcs

Bjergsen ‘in TSM Yolculuğu

Daha önce de söylediğimiz gibi Bjergsen, rekabetçi League of Legends’ın en tanınmış isimlerinden biri, sadece Kuzey Amerika sahnesinde sınırlı değil, dünya çapında yayılmış bir üne sahip. Bjergsen, Dünya Şampiyonası gibi uluslararası etkinliklerde henüz üst sıralarda yer alamamış olsa da, bireysel performansı Avrupa, Çin ve hatta Kore gibi diğer bölgelerdeki en iyi orta koridor oyuncularından bazılarına rakip olabilir.

Bjergsen’in videoda da belirttiği gibi, rekabetçi kariyerinin çoğunda Team SoloMid bünyesinde yer aldı ve henüz on yedi yaşındayken katılmıştı. TSM ‘nin kurucusu ve eski orta koridor oyuncusu Reginald ‘in yerini doldurmak için son derece genç bir üye olarak işe alınan Bjergsen “TSM hakkını” kazanmak istedi. Başlangıçtaki TSM hayranları oyuncunun genç yaşı ve NA sahnesinde daha önce oynamamış olmasından dolayı şüpheci yaklaşıyordu. Fakat Bjergsen hepsinin şüphelerini hızlı bir şekilde yıkacak pek çok başarı sergileyerek taraftarlar arasındaki saygınlığını ve nüfuzunu arttırdı.

TSM ile Büyüyüşü

İlk zamanlarda Bjergsen, Dyrus ve Xpecial gibi veteran oyuncuların oyun içi komutlarını uygulayan basit bir mekanik oyuncuydu. Ancak, deneyimle oyuncular ayrılırken Bjergsen gelişmeye devam etti ve TSM ‘nin dayanağı oldu. Bu durum Bjergsen ‘i bireysel koridorunu kazanmaktan ziyade makro oyunu da yönetecek TSM ‘nin yeni oyun içi komutçusu konumuna yükselmesi anlamına geliyordu.

bjergsen tsm league of legends

Bjergsen 2017 Kadro Değişikliğinde

Bjergsen, TSM ‘nin geçmişte elde ettiği yerel başarıların oyuncuların büyümesini durdurmuş olabileceğinden bahsediyor. Bu, aynı kötü alışkanlıkların düzeltilememesine ve uluslararası sahnede düşüşlerine yol açtı.

Sonuç olarak, Bjergsen şahsen ekibe, özellikle Sven, Mithy ve MikeYeung gibi bazı üyeleri getirmeyi tavsiye etti. TSM ‘nin bu üç oyuncuyu ana kadrolarına getirme kararı, Bjergsen’e duydukları güveni ve kadroyu Bjergsen’e odaklama arzularını gösteriyor.

Şimdi, Bjergsen ve TSM ‘nin isimleri birbirinden ayrılamaz, ikisi zaten yedi yıldır birlikteler. Bjergsen; NA ’nın en iyi orta koridor oyuncuları arasında mevcut standartlarında oynamaya devam ederken, organizasyon şüphesiz yıldız oyuncularını korumak için sahip oldukları her imkanı kullanacağından, uzun yıllar daha Team SoloMid ile birlikte kalacak.

Bölgesel ve Uluslararası Kariyeri

2012-2013

Bjergsen, League of Legends kariyerine Cruel Ultimatum, LoLLeague, Western Wolves ve Team LDLC gibi takımlarla başladı. Yine de ilk önemli çıkışları, 2013 EU LCS Spring Split ‘te Copenhagen Wolves ‘a katıldığında gerçekleşti. Genç yaşından dolayı sezonun ilk iki haftasında oynayamadı, bu yüzden rakiplerine yetişmekte zorlandı. Ancak sezon ilerledikçe, ligdeki en iyi orta koridorlara karşı güçlü performanslar sergiledi ve CW ‘nin 5. / 6. sıraya ulaşması büyük ölçüde onun sayesinde oldu.

Off-Season döneminde neredeyse bütün Copenhagen Wolves oyuncuları ile birlikte Ninjas in Pyjamas bünyesine katıldı. Yaz mevsiminde çok önemli bireysel başarılar sergilemiş olmasından dolayı takımın yıldızı konumundaydı. Ancak takım arkadaşları Eu LCS standardına uygun değildi ve Bjergsen bir kez daha normal sezonu 5./6. Sırada tamamladı. Yine de orta koridordaki hünerleri, 2014 NA LCS sezonu için Bjergsen ile sözleşme imzalamaya karar veren TSM ‘nin sahibi Andy “Reginald” Dinh ‘in dikkatini çekti.

2014

Bjergsen, 2014 NA LCS Spring Split ‘te güzel bir sıçrama yaptı. Bireysel oyunu Kuzey Amerika ‘da performans sergileyen pek çok orta koridor oyuncusunun üstündeydi ve takımını 2. sıraya taşıyabilecek derecedeydi. Ancak asıl mücadele play-offl sürecinde başladı. TSM, CLG ‘ye karşı 2-1 galibiyetle koşusuna başladı, ancak finalde Cloud9 ‘a karşı sert bir duvara çarptı. Bjergsen bireysel olarak iyi oynasa da, C9 ’un makro becerisi başa çıkılamayacak kadar fazlaydı.

2014 Yaz Mevsimi’nde TSM, Santorin ve Gleeb ‘i kadrolarına getirdi. Ne yazık ki, transferler sonuç vermedi ve takım normal sezonun ilk haftaları için mücadele etti. Lustboy ile kontrat imzalayarak hafif bir ivme kazandılar. Yeni destek, kadroyu yeniden canlandırdı ve TSM, playofflara hak kazanmak için 16-12’lik bir istatistik yakaladı.

2014 play-off maratonu Team Dignitas karşısında kolayca kazanılmış 3-1 ‘lik bir galibiyetle başladı. Yarı finalde LMQ ile karşılaşan ekip 5 maçlık bir seri oynadı ama seriden yüzü gülen taraf olarak çıkmayı başardı. Finalde ezeli rakibi C9 karşısına çıktı. TSM bu dişli rakip karşısında geçmişte çıktığı pek çok maçta yenilirken finalden 3-2 lik bir galibiyetle ayrıldı ve LCS Şampiyonu olarak hanesine bir kupa getirdi.

742962a441310f2999a47cbe1ab283e7

Uluslararası Turnuva Süreci

2014 yılında Bjergsen ilk Dünya Şampiyonasına gitti. TSM, grup aşamasında büyük bir başarı elde etti ve playofflara hak kazanmak için SK Gaming ve Taipei Assassins ‘i yendi. Ancak son şampiyon Samsung White ‘a 3-1 kaybetti ve bu onlar için ne yazıkki yolun sonuydu.

Ardından IEM Sezon 9 San Jose’ye gittiler. Yarı finale kadar yükseldiler. Ancak Unicorns of Love ‘a karşı ilk serisinde ezici bir şekilde 2-0 yenilerek turnuvaya veda ettiler.

2015

TSM kazandığı ivmeyle birlikte 2015 Yaz Mevsimine güçlü bir giriş yaptı. Güçlü rakipleri C9 ve CLG, TSM karşısında boyun eğmek zorunda kalıyordu. TSM ligi domine ederek normal sezonu 13-5 skor ile ilk sırada bitirdi. Play-off serisine yarı finalden başladılar ve ilk maçlarında Team İmpulse karşısında 3-1 kazanarak finalde tekrardan C9 ile karşılaştı. C9 normal sezonda da olduğu gibi TSM ‘in karşısında boynu bükük bir şekilde 3-1 lik aldığı yenilgiyle ayrılırken TSM arka arkaya kazandığı 2. şampiyonluğu kutladı.

İlk başta, TSM serisini yazın devam ettirecek gibi görünüyordu. Ancak, sezonun ikinci yarısına doğru beklenmedik bir düşüş yaşamaya başladılar ve normal sezonu beşinci sırada tamamladılar. Yaz play-offlarında çeyrek finalde Gravity ‘i, yarı finalde de Team Liquid ‘i aynı skor çizgisiyle 3-1 ezerek soğuk kanlılıklarını yeniden kazandılar ve finale yükseldiler. Finalde CLG ile karşılaşacaklardı ancak CLG’ ye karşı final serisine başlarken, TSM ‘nin rakiplerinin gerisinde kaldığı anlaşıldı. CLG hızlı bir şekilde 3-0 kazanarak ligi noktaladı ve Bjergsen gümüş madalyaya razı olmak zorunda kaldı. Neyse ki, bu sonuç Dünya Şampiyonası ‘na hak kazanmak için yeterince iyiydi.

Uluslararası Turnuva Süreci

Bjergsen, 2015 yılında IEM 9. Sezon Dünya Şampiyonası’na gitti. Grup aşamasından playofflara katılmaya hak kazanmak için Team WE ve CJ Entus’a karşı arka arkaya galibiyetler kazandı. Flash Wolves ‘a yarı finalde 2-1 ‘lik bir mağlubiyet tattırdı. Team WE Finalde intikamını almak için TSM karşısına çıktı fakat seride tek bir galibiyet bile alamazken Bjergsen ilk uluslararası kupasını kazanmış oldu.

2015 Dünya Şampiyonası çok daha zorlu geçti. TSM kendilerini LGD, KT Rolster ve Origen ile birlikte “ölüm grubu”nun içinde buldu. TSM, LGD’ye karşı galibiyet almayı başardıysa da, 1-5’lik skor tablosuyla turnuvadan son sırada çıktılar ve mücadeleye veda ettiler.

2016

TSM, sezon öncesi dönemde bir dizi kadro değişikliği yaptı. 2016 NA LCS Spring Split ‘e Hauntzer, Svenskeren, Bjergsen, Doublelift ve YellowStar’ın kadrosuyla girdiler. Ancak bu büyük yeteneğe rağmen, TSM normal sezonda performans sergilemekte zorlandı. Doublelift ve YellowStar arasındaki sinerji eksikliği özellikle endişe vericiydi ve TSM normal sezonu altıncı sırada zar zor bitirmeyi başardı.

Bjergsen

Birçok insan onları o sezon playofflara gelen zayıf oyuncular olarak görüyordu. Ancak TSM C9 karşısında aldığı 3-1 lik galibiyet ve Immortals karşısında aldığı 3-0 lık galibiyet serisiyle birlikte dişlerini göstererek bütün ön yargıları kırdı ve finalist oldu. Yine de bu bir Külkedisi hikayesinin başlangıcı değildi. CLG karşısında aldığı 3-2 lik mağlubiyet ile 2016 sezonunu 2. kapattı ve Bjergsen bir kez daha gümüş madalya takmak zorunda kaldı.

2016 Yaz Dönemi içinde TSM, YellowStar’ı Biofrost ile değiştirdi. Şaşırtıcı bir şekilde, transfer işe yaradı. Doublelift ve Biofrost, bölgedeki en güçlü ikililerden biri haline geldi ve bu da Bjergsen ‘in orta koridoru ele geçirmesini çok kolaylaştırdı. TSM, 17-1’lik devasa bir istatistik ile normal sezon boyunca kasırga gibi esti. Playofflarda CLG ‘den 3-0 lık galibiyet ile intikamını aldı ve altın madalyayı garantilemek için Cloud9 ‘u 3-1’lik seri ile darmadağın ettil. Bununla birlikte, 2016 Dünya Şampiyonası ‘na katılmaya da hak kazandılar.

Uluslararası Turnuva Süreci

TSM 2016 uluslararası serüvenine IEM Sezon 10 San Jose’yi ziyaret ederek başladı. LGD karşısındaki 2-0’lık galibiyetleri taraftarlara çok şey vaat etti, ancak Origen’e karşı sonraki seriler ezici bir yenilgiyle sonuçlandı. Bununla birlikte turnuvaya veda ettiler.

TSM, 2016 Dünya Şampiyonasına gözde ve favori takımlardan biri olarak geldi. Ne yazık ki, Samsung Galaxy, Royal Never Give Up ve Splyce ile birlikte turnuvanın en zor grubuna girdiler. Spylce kendilerini çok fazla zorlamasa da diğer dişli rakiplerine karşı çaresiz kaldılar ve grup aşamalarını 3-3 kapatarak gruptan çıkamadılar ve turnuvadan elendiler.

2017

TSM, 2017 Bahar Sezonu ‘nda ligde baskınlık kurmak üzereydi. Ancak Doublelift, rekabetçi oyunlara biraz ara vermeye karar verdi ve organizasyon, yerine WildTurtle ‘ı getirmek zorunda kaldı. Bu, takımın ana taşıyıcısı olan Bjergsen üzerinde bir ton baskı yarattı. TSM yine de çok başarılı oldu ve normal sezonu birincilikle bitirdi, ancak performansları diğer takımlara karşı çok da baskın değildi. Playofflarda, finallerde Cloud9 ‘u ağırlamadan önce FlyQuest ‘i 3-0’lık ezici bir skorla mağlup ettiler. Final serisi kendilerini epey zorladı. 5 maçlık seri sonunda C9 karşısında 3-2 galibiyet alırken Sezon Ortası Turnuvası ‘na da (MSI) bir bilet kaptılar.

Doublelift nihayet yaz ayında geri döndü ve izleyiciler TSM ‘nin rekabeti sudan çıkarmasını bekliyordu. Ama oyunları o kadar kusursuz değildi. TSM, Bjergsen ‘i destekleyici şampiyonlara yönelmek gibi farklı taktikler denemeye başladı, bu da onları kısa vadede zayıflattı. Fakat yine de normal sezonu 14-4 ile birinci bitirmek için fazlasıyla yeterli oldu. TSM, playofflara yükseldi ve Team Dignitas karşısından sağlam bir şekilde 3-1 galip ayrıldı. Immortals finalde onları yenmeyi hedeflese de TSM kupa yolunda Immortals karşısında 3-1 galip ayrılarak Bjergsen ‘e altın madalya ve kupayı hediye etti. Bununla Bjergsen, dünyanın en iyi takımlarının mücadele ettiği Dünya Şampiyonası ‘na dördüncü kez katılmayı hak etti.

Uluslararası Turnuva Süreci

Hayranların 2017 MSI’da TSM için yüksek umutları yoktu. Doublelift’in takımdan geçici olarak ayrılmasıyla, kuruluş tüm imkanlarını Bjergsen üzerinde kullanmak istedi. Ancak Bjergsen kalitesindeki bir oyuncu bile uluslararası bir sahnede tek başına bir takım taşıyamazdı ve TSM ’nin 4-6 grup koşusu play-offlara katılamayacak kadar sarsıcı geçti.

Doublelift Dünya Şampiyonası ‘na döndüğünde, herkes TSM ‘den harika şeyler bekliyordu. TSM hayranları için en iyi senaryo olan Team WE, Misfits ve Flash Wolves ‘un bulunduğu bir gruba yerleştirildiler. Ancak NA LCS devi açıklanamaz bir şekilde çöktü. TSM grup aşamasını 3-3 bitirdi ve turnuvadan elendi. Doublelift en çok eleştiriyi alırken, Bjergsen aşırı pasif kalan oyun tarzıyla da çok eleştirildi.

2018

2018 yılında TSM, MikeYeung, Zven ve Mithy ‘i kadrosuna katarken Svenskeren, Doublelift ve Biofrost ile yollarını ayırdı. Bu onların en güçlü kadrosu sayılabilirdi. Yine de, Bahar Mevsimi ‘nin ilk yarısında takımın bir sinerji sorununun olduğu apaçık belliydi. Sonunda, TSM soğukkanlılığını yeniden kazanmayı ve normal sezonu üçüncü bitirmeyi başardı. Clutch Gaming ile playoff maçına açık favori olarak girdiler. Ancak tüm beklentilerin aksine, TSM ezici bir şekilde 3-1 yenilgi aldı. Bjergsen başarılı olsa da seriyi kurtarmak için yeterli olmadı.

Yaz Mevsimine girerken MikeYeung ‘un ormanı akademi oyuncusu olan Grig ile paylaşacağı kararlaştırıldı. Sezon devam ederken Grig ‘in performansı antrenmanlarda da daha iyi olması gerek ki MikeYeung ‘un akademiye çekildiği Grig ‘in ana kadroya katıldığı belirtildi. Sezonu 5. olarak bitiren TSM play-off serisine Echo Fox ile olan sallantılı bir seriyle başladı. Seriyi 3-2 kazanırlarken Bjergsen serinin en iyi oyuncusu seçilerek ezeli rakibi Cloud 9 karşısında yarı finale çıkmaya hazırlandı. Ne yazık ki Cloud 9 karşısında 3-2 lik bir seri ile yenildiler. Üçüncülük maçı için 100 Thieves ile karşı karşıya gelen TSM, Bjergsen ‘in harika Zilean performansı ile seriyi kazandı ve 2018 LCS Yaz Mevsimini 3. bitirdi

Worlds ‘e katılmak için Tiebreak ‘e kalan TSM ilk turda Echo Fox ‘a karşı galibiyet elde etmesine karşın finalde Cloud 9 ‘a yenilmesi sonucunda 1. sezondan beri ilk defa Worlds ‘e katılamadılar…

Ünlü oyuncu şu an TSM ‘de yönetici ve orta koridor konumunda.

Hayatlarını ve kariyerlerini merak ettiğiniz oyuncuları belirtmeyi unutmayın keyifli bir okuma olmuş olması umuduyla sağlıcakla kalın!

https://esporgazetesi.com/league-of-legends-esporoyuncularininhayati/
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments