1. Anasayfa
  2. Call of Duty

2020’nin En Çok İzlenen E-Sporları

2020’nin En Çok İzlenen E-Sporları
0

Pek çok geleneksel spor etkinliğinin iptal edilmesiyle birlikte E-spor turnuvalarının ve maçlarının izlenme sayısı yıl içinde katlanarak arttı. Yatırımcılar çok sayıda E-spor takımına milyarlarca yatırım yaptı ve son zamanlarda izlenme sayıları tavan yaptı.

 Ortalama izlenme sayısı, izlenen saatler ve en yüksek izlenme sayısı gibi etkenler farklılık gösterse de dikkate alınması gereken en önemli faktörler belki de bunlar. Bu üç kategoriye baktığımız zaman ise League of Legends Dünya Şampiyonası karşımıza çıkıyor. League of Legends şu anda dünyanın en büyük oyunlarından biri ve belki de en büyük espor oyunu. Öncelikle çok günlü formatı sayesinde, uzun bir çekimle en çok saat izlenen etkinlil olarak bu noktada yer aldı. Ardından 88 milyon saat izlenme ile League of Legends’i Dota takip etti.

original

Tutarlı bir şekilde seyircilerin izlenme yaratması modern çağda pek çok oyun ve sporun başarısı için çok önemli bir anahtardır. Bu formülü mükemmelleştiren bir diğer oyun ise Epic Games’ten, Fortnite. Getirilen sürekli güncellemelerle birlikte dünya çapında yüzlerce turnuvaya ev sahipliği yapıyor. Fortnite Dünya Kupası, 2.3 milyon izleyiciyle zirveyi gördü ve ortalama 1.2 milyon izleyiciye ulaştı. Bu League of Legends Dünya Şampiyonası ve Dota’s The International’dan daha fazlası demek. Bu iki unvan, E-spor dünyasında hâlâ baskın bir güç, ancak kimse bunun geçirilemeyeceğini düşünmüyor.

Fortnite untitled page FN Competitive News Featured FWC Announce 1920x1080 1ae93743dd69fe1c13ae4589d160cd202ad03f7f

2018’de Dota ve League of Legends hala en üst sıralarda yer aldı. Yıllar önce bile, bu iki oyun ve Counter-Strike, rekabetçi sahneler için en önemli oyunların başında geliyordu. O zamandan beri, espor çok fazla gelişti, daha fazla çekicik kazandı ve yarışmalar düzenlendi. O yıllardan başı çeken bu oyunlar sayesinde bugün Call Of Duty, Overwatch, Fortnite ve Valorant gibi oyunları espor dalında zirveye oynarken görebiliyoruz. Bu yarışmalar büyüdükçe ve rekabetçi sahneler yenilendikçe, yeni izleyici toplulukarı E-spor’un önümüzdeki yıllar da pastadan büyük paylar alacağını gösteriyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments